Sloeproeiers Hattem-Zwolle kansrijk voor NK

Zwolle – Drie keer heen en weer roeien tussen het Muiderslot en het eiland Pampus, zo eindigt komend weekend een sterk wedstrijdseizoen van sloeproeivereniging Hattem Roeit. Alle teams en sloepen doen mee aan de legendarische wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden (MPM): met roeiers uit de wijde omgeving van Zwolle en met goede kansen op het podium.

sloeproeien.jpg
Foto: Herman Engbers 

Twaalf keer start een team van Hattem Roeit in Muiden: de sloepen Voorganck en d’Isela doen mee met zowel een dames- als herenteam. De meerdaagse wedstrijd kent drie ‘heats’ van ruim zeven kilometer over het Markermeer, rondom het forteiland Pampus. Het is de traditionele afsluiting van het wedstrijdseizoen, met een groot feest voor sloeproeiers in de haven van Muiden. Hier worden de winnaars van het Nederlands Kampioenschap gehuldigd. Teams van Hattem Roeit gooien hoge ogen, de verschillen zijn klein.

Podium in zicht
De Dames Voorganck stonden dit seizoen al zes keer op het podium, o.a. als winnaar in thuiswedstrijd de Zwolse Grachtenrace en in de Slag om Gent. Zij staan nu derde in de Dames Tweede Klasse. De Heren d’Isela wonnen twee keer een derde prijs, waarmee ze nu achtste staan in de Heren Eerste Klasse. Ook zij hebben het podium nog in zicht. De Dames d’Isela, die dit seizoen vaak de snelste waren, staan eveneens goed in hun klassement.
De Heren Voorganck kozen ervoor om twee Nederlandse wedstrijden te roeien, waarmee ze niet meetellen in de competitie. Wel roeiden ze in september The Great River Race in Londen. In totaal doen in 2015 teams van de vereniging 32 keer mee aan wedstrijden in Nederland, België en Engeland.
Instappen in november
Hattem Roeit telt zo’n 50 leden. Vanuit de haven van Hattem trainen zij met twee sloepen op de IJssel: d’Isela en de Voorganck. Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Thuiswedstrijd is de Zwolse Grachtenrace.
Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan binnenkort gratis kennismaken. Tijdens speciale instaptrainingen op maandagen in november maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de rivier. Opgeven kan via roeiers@hattemroeit.nl.
MPM 2015
Zaterdag 31 oktober 10.30 uur 1e start Dames
12.00 uur 1e start Heren
14.00 uur 2e start Dames
15.30 uur 2e start Heren
Zondag 1 november 10.30 uur 3e start Dames
12.00 uur 3e start Heren
Artikel delen:

Reageer