Lang zult u Wonen-markt voor ouderen

Zwolle – Voor mensen die zich afvragen hoe ze op latere leeftijd, comfortabel en veilig kunnen blijven wonen organiseren de Zwolse ouderenbonden, WijZ en de gemeente Zwolle op vrijdag 30 oktober de Lang zult u Wonen-markt. Tijdens deze markt worden ouderen wegwijs gemaakt op het gebied van langer zelfstandig wonen. Zo kan men ideeën opdoen over het toekomstbestendig maken van de woning.

Wethouder Nelleke Vedelaar demonstreert om 10.30 uur een ouderenpak en simulatiebril onder assistentie van studenten Gerontologie van Hogeschool Windesheim. Zij, en ook de bezoekers aan deze markt, kunnen persoonlijk ervaren hoe het lichamelijk voelt om op ‘leeftijd' te zijn. Tijdens de Lang zult u Wonen-markt worden bezoekers geïnformeerd over mogelijke woningaanpassingen, aanvullende zorg- en dienstverleningsmogelijkheden, veiligheid en huisautomatisering die het langer zelfstandig wonen vergemakkelijken. Installateurs, aannemers, architecten, zorgverleners en leveranciers van (hulp)middelen voor toekomstbestendig wonen geven voorlichting aan de bezoekers. Ook zijn er gedurende de dag presentaties die bijgewoond kunnen worden.

De Lang zult u Wonen-campagne is een initiatief van de provincie Overijssel, gemeente Zwolle, de Zwolse ouderenbonden en WijZ. Het is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk comfortabel en veilig in hun eigen woning te laten wonen. De Lang zult u Wonen-markt is een onderdeel van deze campagne en wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in langer zelfstandig wonen. De Lang zult u Wonen-markt vindt plaats op vrijdag 30 oktober 2015 van 10.30 tot 17:00 uur in Partycentrum De Nieuwe Bierton aan de Schellerbergweg 17 in Zwolle. Voor meer informatie kunt u terecht op www.langzultuwonen.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik heb zojuist de goed georganiseerde en ook druk bezochte 'Lang-zult-u-wonen' markt in de Bierton bezocht. Deze markt en beurs voor ouderen is o.a. door de Gemeente Zwolle georganiseerd, maar wie ontbrak op deze markt en beurs: de Gemeente Zwolle zelf! Dus geen informatie over de WMO in Zwolle, geen informatie over de sociale wijkteams in Zwolle en ook geen informatie over hoe de 'keukentafelgesprekken' in Zwolle worden gehouden! Onbegrijpelijk!!!

Reageer