Studenten spelen Democratiespel

Zwolle – Zo’n 60 studenten van Deltion in Zwolle spelen op deze dinsdag een Democratiespel in de raadszaal van het stadhuis van Zwolle. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en nemen ze een beslissing over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Het Democratiespel is onderdeel van het project ‘Overijssel doet mee!' van de provincie Overijssel. Raadslid voor even wethouder Frankwin Mussche (PvdA) en Oswald van Dam (D66), beide raadslid van de gemeente Zwolle, treden tijdens de Democratiespelen op als wethouder. Er worden 2 Democratiespelen gehouden. Een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel.


Zelf politiek ervaren
De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in de gemeentehuizen worden gespeeld.
Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 4.500 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.
Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/Democratiespel

Artikel delen:

Reageer