De groeten met moeten

Zwolle – Het lijkt wel of we de hele dag van alles moeten, van anderen en vooral van onszelf. Overal hoor je mensen klagen over hun verplichtingen, thuis en op het werk. Je zou er moedeloos van worden. ‘De groeten ermee, je moet helemaal niets.’ zegt Zwollenaar Rick van Asperen resoluut in zijn nieuwe boek “De groeten met moeten, hoe je gelukkig wordt door te kiezen voor ongehoorzaamheid.” Op donderdag 29 oktober zal hij bij boekhandel Waanders in de Broeren het ‘medicijn’ tegen het besmettelijke moetenvirus presenteren.

groeten.jpg 

Het besmettelijke moetenvirus heeft velen van ons in de greep. We denken dat we geen keuze hebben en doen daarom braaf wat anderen van ons lijken te verwachten. Intussen voelen we ons leeg en uitgeblust. ‘Wat moet ik nu?’, vraag je je vervolgens gefrustreerd af. Gelukkig is er een remedie: stop met moeten! Moeten is een illusie. Kies definitief voor een moetenvrij leven door het trainen van je wilspier.

Iedereen kan ont-moeten.
Auteur Rick van Asperen laat zien hoe je dat in vier praktische stappen kunt doen. In zijn nieuwe boek beschrijft hij op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen! “Mensen betalen een hoge prijs voor hun gehoorzaamheid. Het is jouw leven, gebruik je eigen wilskracht.
 
”

Rick van Asperen is spreker, trainer en auteur van het boek ‘Egostrippen’. Hij inspireert dagelijks mensen die gehoorzaamheid in willen ruilen voor verantwoordelijkheid om zo de vrijheid te creëren waar ze naar verlangen. Daarbij wil hij graag bijdragen aan het creëren van een moetenvrij Nederland. 
Locatie: Waanders In de Broeren, Broerenkerk

Aanvang: 29 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur


Toegang: Vrij
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik heb van jongsafaan moeten werken. Met mij moeder dag in dag uit schoonmaakwerk.
  Dit heeft mij gevormd, gemaakt tot wie ik ben, een noeste arbeider die nog nooit een cent overheidsgeld heeft aangenomen.

 2. Wat een gezeik mensen!
  Lijkt me een interessant boek, eerst maar eens lezen en dan een mening vormen!
  Zou je ook eens MOETEN doen!!!

 3. Lijkt mij een ondermijning van alles wat je opvoeding met zich meebrengt.
  Opstinaat, met je kop in de wind.
  Ons hele leven bestaat uit moeten.
  ben je van mening hier schijt aan te moeten hebben, trek je lekker terug in je tipi.

 4. Je moet vast ook wel eens poepen en piesen, douchen, eten etc., doe je dat dan ook niet meer?
  Als iemand zich niet meer geroepen voelt om voor jou je afval op te moeten halen, vakken moeten te vullen, brood te snijden, gas, water en stroom te leveren en noem maar op, wordt het toch een stuk minder prettig leven op deze aardbol. Maar ja, dan heb jij je doel wel bereikt, het ont-moeten. Ik vraag mij alleen af hoe het leven / een maatschappij dan zal reilen en zeilen.
  Mooi hoor, zulke kreten te roeptoeteren, in mijn beleving komt het helaas over als een zeer hoog gehalte populistisch gezever.

 5. De titel van het boek vind ik leuk gevonden en als Zwollenaar loop ik graag morgenavond Waanders even binnen om mijn eigen mening te gaan vormen over de auteur.

Reageer