Zwolle genomineerd wegens goede uitvaartzorg

De gemeente Zwolle heeft zich genomineerd voor de International Funeral Awards. Zwolle is genomineerd in de categorie ´Award voor steden en gemeenten´. Verantwoordelijk wethouder Erik Dannenberg is blij met de nominatie: ´Wij doen ons uiterste best om samen met de partners in de stad de uitvaart en alles wat dat met zich meebrengt, zo soepel mogelijk voor de nabestaanden te laten verlopen. Deze nominatie geeft aan de we op de goede weg zijn.´

De nominatie past in de voortdurende kwalitatieve verbetering van de dienstverlening van de gemeente naar haar inwoners, ook op het gebied van uitvaartzorg.Zwolle is beoordeeld op de onderwerpen Belanghebbendenraad Kranenburg, de Commissie cultuurhistorisch waardevolle graven, het project Wandgraven, de uitbreiding van de islamitische begraafplaats, het nieuwe uitvaartcentrum en het funerair infopunt. Door deze ontwikkelingen oordeelde de jury dat Kranenburg een begraafplaats is die letterlijk met zijn tijd meegaat.

Met de Funeral Awards willen de organisatoren een brug slaan tussen professionals en burgers en zo de vrees voor de dood te doorbreken en bespreekbaar te maken. De deelnemende landen zijn naast Nederland, België en Duitsland. In totaal worden er zeven awards uitgereikt. Tijdens de uitreiking op 27 oktober a.s. in België, worden de winnaars bekendgemaakt.

 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer