Dieven verzamelen fietsen aan Keucheniusware

Zwolle – De politie heeft dinsdagavond 27 oktober vijf mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en/of heling. Meerdere tips van alerte getuigen leidden naar een woning aan de Keucheniusware. Daar troffen agenten de vijf verdachten, 15 fietsen, een step en fietsendragers aan.

Eerder die avond waren twee fietsen gestolen bij een sportclub aan de Landsheerlaan. Getuigen hadden een bus gezien die mogelijk betrokken was bij de diefstal. Die informatie leidde uiteindelijk naar de woning aan de Keucheniusware. In de woning waren vier mannen van 18, 19, 37 en 43 jaar en een 17-jarige jongen uit Zwolle aanwezig. In de tuin en in de woning werden in totaal 15 fietsen aangetroffen, waaronder de twee fietsen die eerder die avond waren gestolen. Van de 15 fietsen zijn er vijf elektrisch, daarnaast stond er een step en meerdere fietsendragers.

Onderzoek
De vijf verdachten zijn aangehouden voor fietsendiefstal en/of heling. Alle fietsen, de step, de fietsendragers en het busje zijn in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart en probeert de gestolen fietsen en step zo snel mogelijk terug te geven aan hun rechtmatige eigenaar. Daarvoor wordt onder andere gekeken of het framenummer terugkomt in het register van stopheling.nl en/of er aangiftes te koppelen zijn aan de aangetroffen fietsen. Tot nu toe zijn nog niet alle eigenaren te achterhalen. Is uw fiets gestolen en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan alsnog via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen/aangifte-van-diefstal-fiets.html!
Getuigen
Daarnaast is de politie nog op zoek naar getuigen. Voor de fietsendiefstallen werd vermoedelijk gebruik gemaakt van een witte bestelauto van het merk Renault en het type Master 3.3. Op de achterkant van de bus stond een grote afbeelding van twee personen bij een raam en een bedrijfsnaam in zwarte letters. Hebt u de afgelopen weken een dergelijke bus gezien en was er sprake van een verdachte situatie? Fietsen die bijvoorbeeld mee werden genomen of na de aanwezigheid van de bus zijn verdwenen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. De verdachten zitten voorlopig vast.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ah, enige tijd geleden nog een bericht dat er zoveel fietsen gestolen werden in Zuid, omgeving winkelcentrum. Zal dit dan ook weer 1+1 zijn?

 2. lekkere vage omschrijving :

  een grote afbeelding van twee personen bij een raam en een bedrijfsnaam in zwarte letters.

  mogen we de naam niet weten ?? 🙂

 3. Een gedetailleerd daderprofiel zou welkom zijn. Dit ter erkenning van mijn beeldvorming en bevooroordeelde mening qua dader.
  Ik zou zowiezo geen tweedehandse fiets kopen. Nine out ten that die gejat is.

 4. Het waren gewone Nederlandse blanke jongemannen. Net zo Nederlands als dat het getinte mannen geweest waren >:( Zo gauw het getint, Pools of moslim is, heb je weer iets om te toeteren, of niet?

 5. "Ik zou zowiezo geen tweedehandse fiets kopen. Nine out ten that die gejat is. " ik zou sowieso goed schrijven en dit het liefst ook met Engelse spreuken doen.
  Maar dat terzijde, mooi dat er weer wat van die hufters gepakt zijn. 2e hands betekend niet per definitie een gestolen fiets, maar als je denkt "dit is te mooi om waar te zijn!" Dan is het dat meestal ook.

 6. Meestal zij het oostblokkers met een haak aan de broekriem die takelen zo twintig fietsen het busje in en hoppa weg zijn ze.
  Toevallig is mij dat net verteld door een fietsenmaker.

 7. Marrianne,
  In mijn stukje staat niets over afkomst, enkel mijn frustratie.

  Ik zou zeggen kijk in de spiegel en zeg mij maar wat je ziet.

  Ik kan je vertellen dat ik niet met je spiegelbeeld wil wisselen

 8. Als ze een discussie niet met woorden kunnen winnen, dan maar persoonlijk beledigen. Waar hebben we dat de afgelopen week meer gezien??

 9. Nou Mariane, dat kan ik je vertellen.
  En dan niet van afgelopen week alleen, maar al maanden worden alle zeilen bijgezet om iemand met een mening voor alles uit te maken.
  Dat is je misschien ontgaan, omdat jij een andere mening deelt.
  Grappenmaker

 10. Nu ik er nog eens over nadenk, ik heb dat busje (van de Glazenier) een keer stil zien staan voor fietsenmaker Scholten (in het winkelcentrum). Ik zag de achterdeur open staan en zag dat er verschillende fietsen in het busje stonden. Ik vond het toen al vreemd, maar heb er verder niet meer over nagedacht.

 11. Onze fiets is die avond ook gestolen. Aangifte gedaan en politie gebeld, maar "de collega die erover gaat is er nu niet." Ik hoop echt dat ze snel terugbellen met goed nieuws.

  Voor de dieven: Ga toch werken voor je geld, sneue sukkels >:(>:(>:(>:(>:( Dat moeten we allemaal.

 12. Onze fiets is dinsdagavond uit onze achtertuin – een paar 100 meter – vh ZAC-terrein gestolen maar is niet gevonden bij de Keucheniusware. Ik vraag me af of die lui nog ergens een schuurtje hebben… >:(

Reageer