Kunstwerk Palestrinalaan overgedragen

Het kunstwerk ´The World is a Stage´ aan de Palestrinalaan in Holtenbroek is dinsdagmiddag feestelijk onthuld. Het bestuur van Stichting Beeldentuin Holtenbroek heeft na de onthulling het beeld overgedragen aan de gemeente Zwolle die het beeld met grote dank heeft toegevoegd aan het bestand van kunstwerken in de openbare ruimte.

De stichting Beeldentuin Holtenbroek is voortgekomen uit de wijkvereniging Holtenbroek. De stichting is met het plan gekomen een kunstwerk te laten maken dat symboliseert dat de wijk divers van samenstelling is, maar wel samenhang nastreeft. Met hulp van de Commissie Beeldende Kunst is een opdracht geformuleerd, een locatie gekozen en een kunstenaar geselecteerd.

De kunstenaar Alexander Schabrarcq heeft een object ontworpen dat een kunstwerk is, maar ook kan functioneren als tribune of als troon voor een bijzondere activiteit. Het kunstwerk is geplaatst op een veldje bij de Palestrinalaan waar veel jongeren elkaar ontmoeten en sporten.

Met de aanvaarding van dit kunstwerk door de gemeente wordt deze opgenomen in de gemeentelijke lijst voor registratie en onderhoud.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zelden zo’n lelijk kunstwerk gezien. En de manier hoe het tot stand gekomen is verdient ook al geen prijs. Het hele trapveld, alsmede het uitzicht, is gehalveerd. In één woord ‘zonde’!    Maak melding

Reageer