Titelverdediger WRZV zaalvoetbal lijdt nederlaag

Zwolle – Mooie affiches op het programma en veel publiek op de tribunes. Het waren afgelopen week in de WRZV Hallen mooie en gezellige zaalvoetbalavonden. Er werd gespeeld met veel passie en er was veel strijd om goede resultaten neer te zetten. Vooral in de duels in de beide hoofdklassen was de amusementswaarde enorm hoog.

Afgelopen maandag was het meeste publiek aanwezig in de WRZV Hallen voor de spannende hoofdklasse A. Het waren eerst Tabonon Sportschool en Bola-Lah! die het publiek een leuk duel voorschotelden. Het door blessures geteisterde Bola was uiteindelijk niet opgewassen tegen het team van de broertjes Shimeri & Co. en verloor uiteindelijk met 3-8. Vervolgens was het de beurt aan de Gebroeders Postma en koploper VT Benz uit Kampen. Een duel met veel publiek, maar echt heel spannend werd het niet. Postma zonder de geblesseerde Andy van der Meyde was niet daadkrachtig genoeg om het VT Benz echt moeilijk te maken. Op het eind kwam Postma nog goed terug, maar gaf het missen van kansen uiteindelijk de doorslag. Koperloper Benz won van titelverdediger Postma met 10-6.

Stip Entertainment won met 6-5 van Kletsen en Proeven. Motivo wist de eerste overwinning te boeken. Aan debutant Jos van Dijk gaat het team van Motivo nog veel plezier beleven. Hij was met een ‘dubbele’ hattrick (zes doelpunten) verantwoordelijk voor de 7-4 zege op Woord & Daad. Nico Brillen moest wederom de punten laten. Dit keer werd in een sportief duel met 6-9 verloren van Café Het Beugeltje. Ook komende maandag staan weer een aantal leuke wedstrijden op het programma.
In de tweede klasse A zijn de teams ook aardig aan elkaar gewaagd gezien de stand.
 
Koploper Present kwam niet actie, dus was het aan de concurrentie de taak om aansluiting te vinden. Dat lukte onder andere Corporate Matchfixing aardig en wist OHM met een 10-0 winst aan de zegekar te binden. Ook Bever Boys pakte de volle winst en versloeg SC PEC Zwolle met 9-3. De supportersclub had keeper Ronald Hoogezand voor deze wedstrijd vervangen door handbalkeepster Taylor Onderberg. Citysnack FC boekte de volle winst tegen Bola-Lah! Satu. Asero Futsal won met 6-4 van de Bluefinger Wolves. Drie punten waren er ook voor Blue Sakura na winst op AA Taxi Zwolle.
 
In de tweede klasse B blijft KPS Steigerbouw koploper. Ook de zesde wedstrijd van het seizoen werd omgezet in winst. Dit keer waren The Black Ties de ‘klos’ en werd er gewonnen met 9-6 door de titelkandidaat. Macs Moves kreeg wederom een behoorlijk ‘draai om de oren’ te verwerken. Het gemis van keeper Marcus Schiere weegt zwaarder dan vooraf werd verwacht. Dit keer werd verloren met 3-15 van nieuwkomer Bouwbedrijf Salverda. L&M Workwear verloor met 5-6 van All Stars. Roede Vooruit werkte aan het doelsaldo door Ramenblinderenzwolle.nl met 13-1 terug te wijzen. Campingteam3 verloor in een aantrekkelijk duel met 8-9 van ZVT Edon.
 
Titelkandidaat Blazende Veiligheid had een moeilijke avond tegen YBC. Het team uit Staphorst speelde slim, maar wist de kansen niet te benutten. Uiteindelijk bleef de marge voor de ‘BV’ ruim genoeg om drie punten bij te schrijven en de koppositie te versterken. De concurrentie liet het afweten en leden puntenverlies. Krijtje FC moest in een attractief duel met The Green Room de punten delen. Kansen over en weer leverden niet al te veel doelpunten op. De uitslag was met 1-1 terecht. Vastgoed Dalfsen en Europanel speelden met 3-3 gelijk. In de slotfase liet het team van Koen van der Veen (Europanel) Vastgoed Dalfsen op gelijke hoogte komen. De meeste blijdschap kwam voort uit het team van Poppe Advocatuur nadat de eerste overwinning kon worden genoteerd.
 
Aqua Comfort Zwartewaterland verloor met 3-4 van Poppe. FC Hummel komt maar niet op gang. Dennis Elferink heeft zijn team nog niet op de rails. Ook van de Belgische Keizer 2 werd verloren. FC Hummel heeft de laatste positie overgenomen van Poppe en lijkt het dit seizoen zwaar te krijgen.
 
De volgende speeldata zijn op maandag 2 november en woensdag 4 november. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
Artikel delen: