Discussie over nieuwe mobiliteit

Zwolle – Club Cele, Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle organiseren op dinsdag 3 november Talk of the town Zwolle over nieuwe mobiliteit vanaf 20.30 uur in Café Foyé! Tegenwoordig is mobiliteit erg aan het veranderen om ons heen. Wat als onbemande voertuigen het openbaar vervoer in de stad gaan overnemen? Wat doe je dan? En waar liggen kansen voor ondernemers en burgers op dit vlak?


We leven in een deeleconomie en de samenleving is aan het kantelen. Dit uit zich ook op het gebied van mobiliteit. Zo stijgt bijvoorbeeld het aantal deelauto´s. Ook gaan er bezuinigingen in het openbaar vervoer plaatsvinden. Deze kanteling in de samenleving roept veel vragen op. Kunnen die bezuinigingen wel en hebben reizigers dan wel alternatieven? Wat is nieuwe mobiliteit en hoe gaat dat eruit zien? Daarnaast vraagt de overheid zich af wat zij moet doen om burgers en bedrijven te stimuleren om initiatieven te starten. Samen met Naard Hermans van Urgenda kijken we naar deze nieuwe trends en ontwikkelingen en wat we daarmee kunnen in Zwolle.

 
Kansen genoeg voor ondernemers en burgers

 
Verder zijn Arjan Kok van Fietsjoe Fietstaxi Zwolle, Michiel van Wiligen van Autodelen Zwolle en Marcel Kleizen van Cycloon deze avond te gast. Zij werken al met die nieuwe mobiliteit en samen met hen gaan we kijken naar kansen voor ondernemers en burgers op het gebied van duurzame mobiliteit, gezondheid, openbare orde, CO2-uitstoot of parkeren. 
Talk of the town Zwolle is geïnspireerd op Talk of the Town van Pakhuis de Zwijger.
Artikel delen: