Calo viert 60-jarig bestaan

In de week van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november 2007 viert de voormalige Calo (nu School of Human Movement & Sports) van Windesheim haar 60-jarig bestaan met het thema De Parade. Hiermee laten de drie sportopleidingen zien wie ze zijn en wat ze te bieden hebben.

Tijdens de lustrumweek vinden diverse activiteiten plaats voor studenten, medewerkers, oud-studenten en werkveldrelaties van de opleidingen Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport en Bewegen. Een greep uit het programma: elf circusvoorstellingen op verschillende Zwolse basisscholen, ruim dertig masterclasses waarvoor studenten zich kunnen inschrijven en een dj-contest onder leiding van dj Cuzco. Leendert Vesseur, docent en lid van het lustrumcomité, noemt het ‘een aanbod voor elk wat wils’ en een uitdagend en attractief programma. Zelf hoopt hij veel oud-klasgenoten te ontmoeten tijdens het welbekende oud-studentenfeest op vrijdag 2 november.

Eén van de programmaonderdelen waarvoor werkveldrelaties en oud-studenten zich kunnen opgeven is de Gordijn Lezing. Hierin staat de filosoof Emmanuel Levinas centraal met het thema rationele opvattingen en mogelijke toepassingen daarvan in bewegingsbeïnvloedingssituaties.

Belangstelling voor het gehele lustrumprogramma? Kijk op www.windesheim.nl en ga naar ‘Agenda’.

Artikel delen:

Reageer