Regio IJsselland werkt aan vluchtelingenopvang

Zwolle – De colleges van burgemeester en wethouders van de elf gemeenten in de regio IJsselland hebben afgesproken dat de gemeenten gezamenlijk voorzien in noodopvang voor een langere periode. Dit naar aanleiding van het verzoek van het COA om te voorzien in de grote acute behoefte aan extra noodopvang.

Door deze samenwerking nemen de gemeenten hun verantwoordelijkheid om de opvang op een menswaardige en maatschappelijk aanvaardbare wijze te organiseren. 
 Doel van dit voorstel is om in gezamenlijkheid met de elf gemeenten toe te werken naar een constructie waarin we enkele locaties verspreid over de regio beschikbaar stellen om voor langere duur vanuit de gemeenten crisisnoodopvang te organiseren.

Gemeentelijke verantwoordelijkheid
Voor het bieden van een (tijdelijke) oplossing voor het maatschappelijke vraagstuk rondom vluchtelingenopvang zijn de gemeenten verantwoordelijk. Gezien de complexiteit van het vluchtelingenvraagstuk is coördinatie wenselijk. Veiligheidsregio IJsselland speelt hierin een ondersteunende rol. De extra crisisnoodopvang is bedoeld om de tijd te overbruggen die nodig is tot het moment dat de doorstroom van vluchtelingen naar asielzoekerscentra en reguliere huisvesting mogelijk is. Deze opvang is naar inschatting enkele maanden tot een jaar nodig. De gemeenten hebben aangegeven voorkeur te hebben voor het organiseren van vooral kleinschalige vormen van opvang zoals dit landelijk ook in toenemende mate wordt besproken. 
Bestuur ervaart kracht in samenbundeling 
Het bestuur is onder de indruk van de spontane hulp van vrijwilligers en burgers aan de ene kant in combinatie met de kracht van de professionele crisisorganisatie. Dankzij de inzet vanuit verschillende hoeken is de crisisnoodopvang van 72 uur tot nu toe goed en zonder incidenten verlopen in de regio IJsselland. 
Voorzitter van de Veiligheidsregio Henk Jan Meijer (burgemeester van Zwolle): 
“In onze regio proberen we opgaves met elkaar aan te pakken. Daardoor kunnen we maatwerk leveren. Voor de opvang van vluchtelingen is dat precies wat we de komende tijd gaan doen: zorgen dat de mensen die dat nodig hebben tijdelijk op verhaal kunnen komen, waarbij we op lokaal niveau kiezen voor locaties waar dat verantwoord is. Zo gebruiken we de regionale én lokale expertise. Het is mooi om te zien hoe dat in gezamenlijkheid wordt opgepakt.”

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Blijf lekker verder dromen ..lees dit even ,,ach jullie blijven toch dromen …??Er mocht absoluut niets van naar buiten worden gebracht, noch door de politie, noch door het Rode Kruis. Het slachtoffer kreeg enkel psychiatrische hulp,?? aldus Erika F. (pseudoniem vanwege angst voor represailles), vrijwilliger in een AZC bij Wenen, over de verkrachting van een hulpverlener door een asielzoeker. En wat deed de politie? Niets. De man mocht gewoon verder reizen naar zijn eindbestemming Duitsland. Dit schandalige voorval blijkt beslist geen incident, maar symptomatisch voor de dagelijkse gruwelijke misstanden die door moslimmigranten worden veroorzaakt, en waar de autoriteiten vrijwel nooit tegen optreden.

  Drie medewerkers van een partnerorganisatie van het Duitse Rode Kruis klapten -ondanks het risico te worden ontdekt en dan op staande voet te worden ontslagen- uit de school over de afschuwelijke dingen die ze dagelijks meemaken met asielzoekers.

  ??Als we ze niet scheiden slaan ze elkaar de hersens in??

  Volgens hulpverlener Erika F. is er dagelijks sprake van geweld tussen de bewoners van de opvangcentra. ??Wij moeten bij de verdeling van de nieuwkomers streng op de verschillende etnische groepen letten, want Irakezen, Syriërs of Afghanen slaan elkaar anders de hersens in.?? Daarnaast wordt er dagelijks gestolen; vooral dure mobieltjes zijn geliefd. Zodra kleding en andere zaken worden verdeeld zijn er regelmatig berovingen. En als er iets niet past wordt dat niet aan een ander gegeven, maar met koffie of urine totaal onbruikbaar gemaakt ??zodat niemand anders het krijgt??.

  Rode Kruis medewerkster straffeloos verkracht in AZC

  Veel vrijwilligers zijn jonge vrouwen, ongetwijfeld geraakt door de eenzijdige, extreem misleidende beelden in de media van zielig kijkende kindertjes en hun wanhopige moeders, terwijl die slechts enkele procenten van de totale migrantenstroom uitmaken. Deze vrouwelijke hulpverleners worden voortdurend seksueel lastig gevallen en soms zelfs verkracht.

  In het AZC van Erika F. werd tenminste één Rode Kruis medewerkster door een asielzoeker verkracht. ??De dader werd weliswaar gearresteerd, maar kort daarna weer vrijgelaten, volgens de politie omdat zijn identiteit niet kon worden vastgesteld en hij ??al een treinkaartje naar Duitsland?? had.?? De volgende dag had hij zijn reis inderdaad kunnen vervolgen.

  Minstens zo erg als de eigenlijk misdaad was dat het de politie en het Rode Kruis uitdrukkelijk werd verboden om hier ook maar iets van naar buiten te brengen. Het slachtoffer werd enkel gesprekken met een psychiater aangeboden ?? meer niet. De politie in Wenen weigerde commentaar omdat ??wij verkrachtingen enkel bekend maken als de dader voortvluchtig is??. De betreffende migrant werd echter gewoon weer op vrije voeten gesteld.

  Poolse vrouw verkracht door migrant, politie doet niets

  Een paar weken geleden moest een Poolse toerist hetzelfde lot ondergaan. Bij een avondwandelingetje in de Weense wijk Liesing werd ze door een asielzoeker gegrepen en verkracht. Haar man trof zijn vrouw even later huilend aan en zag de dader wegvluchten. Twee andere asielzoekers, die bij de verkrachting hadden toegekeken, werden wel door hem gegrepen en naar de politie gebracht. Daar beweerden ze echter niets te hebben gezien, waarop de politie vervolgens de schouders ophaalde en zowel de man als zijn verkrachte vrouw aan hun lot overliet.

  Vanwege de extreme omstandigheden wordt voor vrijwilligers in AZC??s maximaal 24 uur werk per week aanbevolen, maar in realiteit zijn dat er regelmatig wel 70. Hulpverlener Gerhard V. (eveneens een pseudoniem) zegt dat er veel meer asielzoekers in de AZC??s zitten dan officieel wordt opgegeven. Zo bevat een opvangcentrum bij station Wenen West 1800 in plaats van 800 migranten, die met name de wasruimten en wc??s ??extreem smerig?? hebben gemaakt. ??En luizen of ander ongedierte zijn we inmiddels al gewend.??

  Massa??s eten gewoon weggegooid

  Ander probleem is het eten. Het leger brengt weliswaar ??halal?? voedsel (dus zonder varkensvlees), maar dat wordt geweigerd. De soldaten zijn volgens Gerhard dan ook zeer gefrustreerd omdat ze zoveel voedsel moeten weggooien. Met babyflesjes en kinderverpakkingen kunnen de migranten eveneens helemaal niets. Fruit en chocolade eten ze wel.

  Zijn collega Hans K (pseudoniem) verhaalt hoe ??zogenaamd hulpbehoeftige (asielzoekers), bij wie de honderdjes uit hun portemonnees puilen?? massa??s vlees bij de hulpverleners wegroven en buiten weggooien op de spoorrails, ??zodat anderen niets zullen krijgen of zich niet met het kwaadaardige varkensvlees vergiftigen??. (1)

  Eerdere verkrachtingen ook al genegeerd

  Het nieuws van enige weken geleden dat er in tal van AZC??s in Duitsland vrouwen en jonge meisjes worden verkracht door moslimmannen en zelfs tot prostitutie worden gedwongen (4) was een van de zeldzame keren dat de reguliere media aandacht aan de hemeltergende misstanden besteedden (5). Welzijnsorganisaties waarschuwden toen dat vrouwen en meisjes er ??loslopend wild?? zijn en ??s nachts te bang zijn om naar de wc te gaan. Ook zouden er complete bendeoorlogen worden geïmporteerd en uitgevochten in opvangcentra, en in sommige Duitse steden ook al op straat.

  Ook de verkrachting van een 7 jarig meisje door een Afrikaanse moslimmigrant in Chemnitz (4) werd genegeerd door de media, omdat die koste wat het kost het valse beeld overeind willen houden dat de migranten die hier komen hoofdzakelijk uit gezinnen en moeders met kinderen bestaan, terwijl het in werkelijkheid om tussen de 70% en 90% jonge moslimmannen gaat.

  Journalisten en redacteuren in Europa onder grote druk gezet om te zwijgen

  Op onafhankelijke sites zoals Unzensuriert komen dagelijks berichten binnen van mensen met louter schokkende ervaringen met asielzoekers, maar die door reguliere media en door de politiek worden doodgezwegen. Behalve de buitengewoon smerige toestanden die migranten overal waar ze komen achterlaten worden ook tal van misdrijven en misdaden zoals gewelddadige berovingen, kinderontvoeringen en verkrachtingen bewust genegeerd.

  Toen de hoofdredacteur van de Kronen Zeitung in zijn commentaar wees op de enorme hoeveelheid emails die hij dagelijks krijgt van Oostenrijkers met deze ervaringen, werd hij binnen 24 uur gedwongen om ??voor enige tijd?? zijn functie neer te leggen. Journalisten van de krant zouden eveneens erg boos zijn dat de politie niets doet aan de overduidelijke misdaden die door migranten tegen autochtone burgers worden gepleegd, en omdat ze het bevel hebben gekregen hier niets over te schrijven.

  Het met chantage en andere vormen van dwang onderdrukken van het échte nieuws over de migrantentoestroom zal natuurlijk niet beperkt zijn tot Oostenrijk en Duitsland. Ook in eigen land horen we bitter weinig over de honderden voorvallen die er volgens een medewerker dagelijks worden doorgegeven aan het COA, waarvan niets naar de media mag worden gelekt

 2. Het is mooi om te zien hoe het gezamenlijk wordt aangepakt ?? mensen wordt verdorie nou eens wakker ..ik heb zelf ( voor werkzaamheden als fotojournalist ) in het midden-oosten gewoond ,,jullie hebben geen enkel besef wat hier gaande is ….

 3. Op het bedrijventerrein Voorst vlakbij de ijsselhallen ervaart men totaal geen overlast van de huidige opvang. Het beste middel om te intergreren is de taal leren en aan het werk gaan.

 4. Huilend stond hij naast mij bij het zien van mijn dochtertje. Uit z'n portemonnee kwamen foto's van zijn eigen gezin; zelfde leeftijd en achtergelaten bij zijn vrouw in een vluchtelingenkamp. 3 jaar zat hij daar al, zonder toekomst. Gevlucht uit Damascus omdat hij als ambtenaar niet meer voor Assad wilde werken. Vorig jaar kwam hij aan in Nederland, de eerste groep in de IJsselhallen.
  We hebben altijd contact gehouden en enkele weken geleden heb ik zijn gezin ontmoet. Ze wonen nu in Amsterdam en onze kinderen speelde samen.

  Dit zijn de mensen achter de krantenartikels, de journaalberichten.
  Dit zijn de verhalen die types als Firefox niet willen zien.
  Het zijn mensen, met dromen, angsten, fouten, familie, opleidingen.
  Mensen die, na jaren van oorlog waarbij de wereld ze liet stikken, zelf opzoek gaan naar een beter leven.

  Ja, er zitten foute types tussen, ja, er zitten asielzoekers tussen die geen vluchteling zijn en ja, ze nemen hun trauma's mee. Het zijn mensen met hun eigen zwakheden net als iedereen. En ja, dan gaan dingen fout; dat moet je niet ontkennen.

  Beschaving wil zeggen dat je verder kijkt dan je eerste angst. Dat je de moed hebt om elke vluchteling persoonlijk te benaderen. Dat je de kracht hebt om asielzoekers die hier niet horen terug te sturen en de liefde om echte vluchtelingen op te nemen in je maatschappij.

 5. @firefox, bijna 1 miljoen vluchtelingen in Europa en dit het lijstje met excessen ? Onze kinderen zijn blijkbaar veiliger in een vluchtelingenkamp dan bij de katholieke kerk.

 6. gisteren onderzoek op Duitse site. 81%. Van alle vluchtelingen heeft geen enkele opleiding. niets. Die kunnen in een streep voor de rest van hun leven met hun gezin door naar de bijstand. 81%!! En de rest is ruimtevaartdeskundige en hersenchirurg.

  En zou de gemeente Zwolle deze maand niet komen met de locatie voor de permanente AZC? Niets, helemaal niets geen bericht van de gemeente. Zal gewoon door onze strot heen geduwd worden.

 7. Marianne, onder welke steen woon jij? Elke aanslag is terug te vinden in de media. Het is alleen een lijstje dat jij niet wilt zien, maar wel degelijk bestaat. Iedere aanslag die daar staat is de naakte harde werkelijkheid. Zo, en nu weer terug onder je steen. Succes.

 8. Die lijst valt niet te betwisten, Janneman, en is schokkend lang. De daders beroepen zich op de Islam. Betekent dat voor jou dat alle moslims (potentiële) terroristen zijn?
  Voor mij niet, in elk geval.
  Het heeft ook weinig zin om allerlei lijsten te verzamelen en elkaar daarmee om de oren te slaan. Er valt ook een lijst te maken van terreurdaden en misdrijven in dezelfde categorieën, gepleegd door niet-moslims. Een normaal mens raakt bijna in een depressie van al het geweld en ellende in de wereld. Ik pleit ervoor dat de normale mensen van welk geloof of achtergrond dan ook hand-in-hand werken aan bestrijding van het geweld en de misdrijven om polarisatie en tweedeling (en daarmee verdere escalatie) tegen te gaan.

 9. Maar ik geef Janneman een kans, vooruit. Je mag met een uitgebreide lijst komen van aanslagen door Christenen. Ik lees je eindeloze lijst wel over een paar dagen. Succes!

 10. Ben eigenlijk wel benieuwd wat hij aan het roepen is. verwacht niet dat hij roept: "Hoe kunnen we constructief bijdragen aan de Europese christelijke maatschappij, en dankbaarheid tonen voor onze liefdadige opvang." –> Allah ackbar.

 11. Wat ik mij afvraag is wat deze zogenaamde klokkeluiders nog meer doen behalve hun" bewijslast" op logjes posten?
  Iedereen in paniek want alles is waar volgens dit onomstotelijk YouTube bewijs en dan?Wat moet er gebeuren?
  Als alle filmpjes waar zijn dan was ons land al lang een platgebombardeerd kalifaat toch? Of loopt het toch niet zon storm?
  Iedereen roept : wacht maar, maar waar op? Ons land gaat naar de klote, maar hoe?
  En dan inderdaad maar op geertje stemmen. Ik denk dat ons land inderdaad eerst door Geert naar de klote geholpen moet worden voor mensen beseffen waar ze op gestemd hebben.
  Dat is een sterkere garantie dat dit gebeurt dan door een groep vluchtelingen.

 12. Gelukkig komt Geert niet aan de macht in ons mooie land. Niemand wil samenwerken met een dictator die haat zaait, maar wat roept, geen (democratische-) oplossingen heeft, en als het er op aan komt wegloopt.

 13. @jon, En wel integratieproces met moslims is de laatste 50 jaar in Europa wel goed verlopen? bij de Turken? Bij de Marokkanen? Waar zijn Jouw succesverhalen dan? Waar komt dat rotsvaste vertrouwen bij jou vandaan?mdan de linkse media en politiek mischien?

 14. Feit blijft lieve mensen dat mijn dochter van 16 niet meer alleen over de straat kan savonds.

  ik zou zeggen chappoo voor het bereiken van het gevoel van onveiligheid in onze ooit zo knusse zwolse samenleving

 15. Feit blijft lieve mensen dat mijn dochter van 16 niet meer alleen over de straat kan savonds.

  Natuurlijk kan dat gelukkig in Zwolle wel. Noem 1 incident in Zwolle met agressie richting jonge vrouwen in relatie tot vluchtelingen. Inderdaad, die zijn er niet. Wel van uw stadgenoten. Eng h?? Bijzonder sneu dus voor uw dochter dat ze door haar omgeving zo angstig is gemaakt dat ze niet meer 's avond naar buiten wil. Maar daar geloof ik niets van….

 16. Persoonlijk heb ik geen zin om lijstjes te maken, want daar schieten we niets mee op. Een vergelijking van een lijst met misdrijven, geweld, agressie of bedreigingen in Nederland gepleegd door vluchtelingen, asielzoekers of statushouders met eenzelfde lijst gericht tegen de komst of aanwezigheid van die groep, valt in het nadeel van de laatste lijst uit. Ik zou de mensen die tegen de komst van nieuwe vluchtelingen zijn, willen vragen hoe zij de kwaadwillenden met eenzelfde gedachtegoed uit demonstraties gaan weren, in gedrag in toom houden of zich er publiekelijk van onderscheiden. Dat zou al veel helpen om verdere polarisatie tegen te gaan.

 17. @marianne, dat meisje dat lastig gevallen is door twee getinte mannen die geen Nederlands spraken in het Engelse werk. Bedoel je die? Zie nieuwsberichten. niets geen Nederlanders. Twee getinte mannen die geen Nederlands spraken. vul de rest zelf maar in!

 18. janneman, doet niks anders dan opruien en dat zijn er zovee met heml. Alleen maar zogenaamd concluderen uit onuitputtelijke bronnen van "feiten" om vervolgens er niks mee te doen.

  Ja, een beetje de boel bang praten. dan zijn het de Marokkanen Antillianen, dan de moslims, nu de vluchtelingen en als het een beetje uitkomt dan is het een combi van alles.
  Als toetje nog de oost-blokkers.
  Door de jaren heen hebben we genoeg groepen gevonden om op te zeicen alleen met zeicen los je niks op hé?

  Dus janneman, gooi nog maar wat enge filmpjes of vage schemaatjes online. Iedereen met een gezond verstand laat zich er niet door leiden en gaat op zoek naar een constructieve oplossing voor dit internationaal probleem.

 19. Janneman, wil. Ik dacht dat ik dat wel duidelijk heb gemaakt. Ik zie er het nut niet van in. Ook zonder lijstjes weet ik dat er moslimterrorisme bestaat, maar ook terrorisme met een andere achtergrond, ook misdrijven, martelingen of andersoortig geweld door staten, groepen of individuen gepleegd. Wie is het meest slecht? Degene met het langste lijstje? Waar komt de oplossing vandaan? In mijn ogen van de grote gematigde middengroep en niet van mensen die keer op keer met lijstjes in de hand een hele bevolkingsgroep gelijkstellen met extremisten met eenzelfde geloofsachtergrond.

 20. @dame reageren op types als Janneman heeft geen nut. Hij is bang en zit vast in zijn eigen angst. Met oogkleppen op is elke afwijkende mening verkeerd en sta je niet meer open voor nuance.

  De wereld is niet zwart-wit, het zijn de vele tinten die het leven de moeite waard maken. Zwart-wit denken maakt het wel makkelijker; je kunt lekker roepen en schreeuwen zonder dat je hoeft te reflecteren.

  Gelukkig leven de meeste Nederlanders en Zwollenaren in een andere wereld dan Janneman.
  Een Zwolle waar vrouwen gewoon over straat kunnen, waar respect voor elkaar belangrijker is dan je eigen gelijk en waar de stille mensen een verschil maken.

 21. Feit blijft dat we alleen maar problemen binnenhalen in dit land,de grote steden zijn al naar de gallemiezen van al dat werkloze gespuis wat er rond loopt en Zwolle volgt vanzelf.Nog maar niet over Tilburg te spreken waar een complete wijk Somaliërs werkloos is en de hele dag cad vreet.Nee we worden vanzelf een keer wakker in dit land maar het is al te laat.

 22. Klopt, de problemen zijn binnengehaald, helaas ook in Overijssel (bron: RTV Oost);

  Demonstratie ontaardt in chaos, relschopppers laten zich niet tegenhouden

  De demonstratie in Enschede tegen de komst van een azc aan het Eschmarkerveld is vanmiddag voortijdig beëindigd wegens het uitbreken van een totale chaos. Een groep van enkele tientallen relschoppers laat zich niet tegenhouden en rukt in colonne op richting de binnenstad van Enschede.

  De demonstratie op het Eschmarkerveld verliep rustig en vreedzaam totdat voorzitter Edgar Mulder van de PVV-fractie in de Provinciale Staten het woord nam en de menigte toesprak. Vanaf dat moment liep een deel van de 600 aanwezige mensen weg.

  Voor een andere groep was het reden om het protest voort te zetten op een andere locatie. Een stoet relschoppers zette zich in beweging richting de binnenstad van Enschede. De politie moest alle zeilen bijzetten om de betogers in bedwang te houden. Hoewel er op diverse plaatsen op de Gronausestraat en de spoorlijn een politieblokkade is ingesteld, hebben de actievoerders inmiddels de Euregioweg en de Noordesmarkerrondweg bereikt.

  De dreigende opmars van relschoppers was om half twee vanmiddag nog niet tot staan gebracht. De officiële demonstratie van AZC Alert Enschede was toen ruim een uur eerder al afgeblazen.

 23. Je overdrijft zoveel dat het grappig is Heimpi ;D Somaliërs, een bijna vergeten groep. Komen de Eritreërs ook nog aan bod? Maar is al te laat toch? Dus wat let je om te verhuizen? Dikke doei!

 24. Overdrijven tuurlijk valt allemaal wel mee af en toe een incidentje moet kunnen toch.Zielig copy stukje Dame maar ja eindelijk komt het volk in opstand maar dat hadden ze al twintig jaar eerder moeten doen nu is het te laat.Zij nog meer bijna vergeten groepen Mariane die al jarenlang uit de ruif mee eten.Dat volk leeft allemaal in de nacht en overdag liggen ze te slapen dat is nu eenmaal de cultuur en dat past hier nu net niet.Overdag aan het werk in de nacht slapen of je moet in de ploegendienst zitten maar daar hebben ze nog nooit van gehoord.

 25. Ik begrijp, Heimpi, dat mijn eerdere vraag hoe de mensen met een anti-vluchtelingenstandpunt zich publiekelijk gaan onderscheiden van de kwaadwillenden met eenzelfde standpunt, voor jou aan dovemansoren is gericht. Moeten je woorden uitgelegd worden als begrip voor de relschoppers? En wat vind je van de mensen die nog verder gaan dan dat, die politici en anderen bedreigen en geweld niet schuwen? Ik mag toch hopen dat je dat ondubbelzinnig afwijst.

 26. Ik begrijp Dame dat jij de doodsbedreigingen tegen Geert Wilders en andere mensen van zijn partij dubbelzinnig afwijst hoop ik?Want daar hoor ik al die vluchtelingenknuffelaars niet over ,is denk ik de normaalste zaak van de wereld.Dit is al jarenlang aan de gang maar ik hoor je daar niet over net als van Theo van Gogh die door zo'n Marokkaanse dwaas werd doodgestoken.

 27. Mensen, doe niet te veel moeite om mensen hier wakker te schudden.
  Zij zien alleen wat ze willen zien met oogkleppen op.
  Hoogstwaarschijnlijk met alleen een gratis Volkskrant en tv zenders die niet verder kijken dan npo 1 2 en 3 .
  En zich zelf alleen kunnen bedruipen van de subsidies die Nederland rijk is.
  Je kan hun mening respecten, maar zullen dat nooit met jou mening doen.
  Je kan dus bij het verkondigen van een vast gesteld feit uitgemaakt worden voor leugenaar en vele andere fijne woorden.
  ( mariane, op 31 oktober 2015 10:18
  Wanneer je niet zo intelligent bent geloof je dergelijke (nep-)sites, denk je niet verder na en ben je kortzichtig.)
  Was jij niet degene die laatst iemand aansprak op het te persoonlijk benaderen na een reactie ???
  Over intelligentie en fatsoen gesproken.

 28. @dock. jullie spreken herhaaldelijk over nepsites…. Leer eens dat dat de naakte werkelijkheid is. Durf die eens onder ogen te komen. Er is niets nep aan, het laat alleen de beelden zien die de media niet durven uit te zenden, maar ze zijn maar wat echt hoor. wat denk je nou, dat dat allemaal acteurs zijn?

 29. @de Cock
  Ik lees de NRC niet de Volkskrant
  Ik kijk Nederlandse tv alleen journaal, rest BBC
  Ik krijg geen enkele subsidie, en betaal het volle pond loonbelasting.

  Beetje vreemd dat je mij dan beschuldigd van stereotypering en gebrek aan respect.
  En jouw Nick de cock, was dat niet een serie op Ned. 1,2,3

 30. De doodsbedreigingen tegen geert wilders kunnen ook niet, maar vind je ook niet dat wanneer we vinden dat er vrijheid van meningsuiting moet zijn dat een imam wordt veroordeeld voor haatzaaierij en voor Geertje een uitzondering gemaakt moet worden?
  gelijke monniken gelijke kappen toch? Zou mooi zijn als wilders veroordeeld wordt voor zijn uitspraken net als alle andere extremisten die tot haat en geweld oproepen.

 31. Jammer voor jonny dat Geert Wilders niet tot haat oproept al willen veel linkse dwazen dat wel graag zo zien.En die imams die tot haat oproepen gelijk het land uit knikkeren en nooit meer terug laten keren.
  Want dat hele moslimgeloof hoort hier niet thuis in de westerse samenleving laat ze dat maar belijden in de zandbak elders.

 32. eindelijk komt het volk in opstand

  Dictator…….. Duitsland…… 80 jaar geleden…… Opdat we die vergeten…… Zal ik het zeggen? Nee!

 33. Ha Mariane nee dit ga je echt niet menen,tjezus Adolf erbij halen hoe zielig kun je zijn.Ze wringen zich in allerlei bochten om hun gelijk te halen.

 34. Jammer dat ik nog ff de opmerking moet maken voor John.

  Als een jochie op school een steen door een raam gooit, en de directeur van de school geeft hem een oorvijg en en middag nablijven. Waarom zouden ze dan bijde veroordeelt moeten worden.??
  Nederland gaat naar de klote door dat soort regels.
  En dat is mijn mening . Als jij anders denkt is dat jouw gebrek aan opvoeding.
  Want zo ben ik niet op gevoed.

 35. @heimpi, Ik heb me hier al herhaaldelijk uitgesproken tegen de doodsbedreigingen tegen Geert Wilders. En niet dubbelzinning, maar ondubbelzinnig. Het is een grof schandaal dat een politicus beveiligd moet worden omdat hij gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting. Wie het ook is.
  Maar nu heb je nog mijn vragen niet beantwoord. Of moet ik in termen formuleren waar mensen met meningen zoals jij zo'n voorkeur voor hebben? Ben je een wegkijker met een roze bril op die alleen rechtse politiek correcte standpunten heeft en vergoeilijk je geweld en bedreigingen tegen mensen die de vluchtelingen hier welkom willen heten?

 36. Helemaal niet zo gek om eens in de historie terug te kijken, hoor. Het is angstwekkend om te zien hoe parallel de gebeurtenissen in de jaren '30 liepen aan die van de afgelopen jaren. Onze ouders namen zich na de oorlog voor om dat nóóit weer te laten gebeuren. Maar daar heeft men tegenwoordig geen boodschap meer aan.

 37. Goedzo Bernard .
  Onze ouders hebben er natuurlijk ook geen problemen mee dat de instroom moslims onze vrijheid ten opzichte van emancipatie homo's ten gronde gaan richten. Waar ze ( vloek ) bijna een eeuw naar toe gewerkt hebben om jou een fijn leven te laten hebben.

  – Editted –

 38. Je hebt wel een beetje gelijk Bernard.
  In de jaren dertig gebeurde bijna hetzelfde.

  Ook toen was er een bevolkingsgroep die onze welvaart aantaste, die een ander geloof hadden met andere normen en waarde (minderwaardig wel te verstaan). Ook toen kwam een vluchtelingenstroom op gang en ook toen riepen er mensen om het hardst dat Nederland beschermt moest worden, dat het volk in opstand moest komen tegen de gemachtigde orde.
  Dat die vreemdelingen onze dochters en vrouwen verkrachte, onze banen innamen en ons geld kwamen stelen.

  Wil je weten aan welke kant van de geschiedenis je staat?
  Kijk dan naast je: staat daar een blanke man te schreeuwen dat vreemdelingen weg moeten blijven of iemand die in alle stilte een plekje vrij maakt voor een onderdrukte medemens.
  Het zijn die laatste die als helden de geschiedenis in gaan..

 39. Bericht door franky, op 31 oktober 2015 17:48

  Je hebt wel een beetje gelijk Bernard.

  Dank je. Maar dat ben ik gewend. Ik heb altijd gelijk.

  In de jaren dertig gebeurde bijna hetzelfde.

  Inderdaad.

  Ook toen was er een bevolkingsgroep die onze welvaart aantaste, die een ander geloof hadden met andere normen en waarde (minderwaardig wel te verstaan).

  Ook toen was er een grote groep Nederlanders die dat van de Joden vonden. Het was natuurlijk maar zeer de vraag of ze gelijk hadden.

  Ook toen kwam een vluchtelingenstroom op gang en ook toen riepen er mensen om het hardst dat Nederland beschermt moest worden, dat het volk in opstand moest komen tegen de gemachtigde orde. Dat die vreemdelingen onze dochters en vrouwen verkrachte, onze banen innamen en ons geld kwamen stelen.

  Inderdaad. Met name in 1938 en 1939 kwam er een grote stroom Joodse vluchtelingen vanuit Duitsland naar Nederland.
  De kreten in Volk en Vaderland komt me in ieder geval heel bekend voor. "Sluit onze grenzen!" Jaja, toen ook al. Opvallend vind ik ook het gebruik van het woord "overstrooming". Ze kenden het woord Tsunami toen nog niet.

Reageer