Echtpaar Lok-Wagenaar 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Lok-Wagenaar zijn zaterdag 31 oktober 2015 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zaterdagmorgen een bezoek in hun woning aan de Hollewandsweg om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als cadeau Iris cheques.

De heer Kornelis (Kees) Lok is geboren op 24 september 1926 in Ambt-Vollenhove. Mevrouw Hendrikje (Hennie) Wagenaar op 7 juni 1928 in Zwolle (Schelle). Het gezin, waar meneer Lok opgroeide, is in 1934 verhuisd naar Wijhe en in 1941 naar Zwolle (Schelle). In Schelle hebben meneer en mevrouw elkaar in 1943 tijdens het schaatsen ‘gevonden’. Op 31 oktober 1950 zijn zij in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen (twee dochters en twee zoons), negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Meneer en mevrouw Lok hebben altijd in Zwolle gewoond: achtereenvolgens in Schelle, Assendorp en Ittersum. Nu wonen zij al weer bijna tien jaar in een appartement van ‘Resdentie Den Hof’ op landgoed Zandhove.

Meneer Lok heeft drie jaar op de Ambachtsschool aan de Mimosastraat gezeten. 
Door de oorlogsomstandigheden heeft hij daarna eerst gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen. Vervolgens moest hij twee jaar in militaire dienst op vliegbasis Twente. Daarna heeft hij voor het handelsvak gekozen als vertegenwoordiger bij een Zwitsers bedrijf van Knorr producten en heeft diverse verkoopopleidingen gevolgd. Na een lange loopbaan is meneer Lok op 65-jarige leeftijd als verkoopleider bij ‘Knorr’ met pensioen gegaan.
Mevrouw Lok werkte in de kruidenierswinkel en in de huishouding van haar ouders. 
Daarna is zij fulltime moeder geworden.
Meneers’ hobby’s zijn timmeren en tuinieren. Ook is hij actief geweest in 
schoolbesturen en op kerkelijk terrein. Mevrouw zingt al bijna haar hele leven in het Christelijk Oratorium ‘Euphonia’. Mevrouw mag ook graag kruiswoordpuzzels oplossen. Vakanties werden vroeger altijd kamperend doorgebracht, eerst in Nederland en later ook in het buitenland. Tot vorig jaar verbleven zij nog vaak in hun chalet op een camping in Lattrop in Twente.
Zowel meneer als mevrouw Lok genieten beiden nog van een redelijke gezondheid.
Wandelen en fietsen wil niet meer goed, maar autorijden doen zij nog steeds.

Artikel delen: