Brandje bij molen de Passiebloem in Zwolle

Zwolle – Zondagmorgen vroeg rond 01.05 uur werd er brand gemeld bij oliemolen de Passiebloem in Zwolle. Bij de ingang van de molen werd brand geconstateerd dat snel geblust kon worden. Een grote brand werd daarmee voorkomen.

Diverse hulpdiensten gingen naar de molen aan de Vondelkade. Bij de molen deed de brandweer onderzoek. Aan de buitenzijde van de molen, bij de voordeur, werd brandstichting geconstateerd. Een beveiliger heeft het brandje geblust, en voorkwam daarmee erger. De brandweer verrichtte vervolgens een nacontrole.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Hiermee had deze prachtige historische oliemolen totaal verloren kunnen gaan!
  Dit kostbare en voor Zwolle unieke monument is grotendeels uit hout en riet opgetrokken
  Als de dader ooit gevonden wordt (dat zal echter wel niet) zouden ze hem aan de wieken van de molen moeten vastbinden en hem een dagje laten ronddraaien. Compleet doorgedraaid is hij toch al! Wat een kloothommel (sorry voor de uitdrukking)

 2. in het genuanceerde commentaar van de boven genoemd columnist lees ik bezorgdheid.
  wat de vraag naar boven brengt, welke ouder laat zijn kroost onbewaakt in het holst van de nacht wegglippen. waar schiet de ouderlijke macht tekort en hoe kunnen we het kroost bijschaven om het ouderlijk overwicht weer te laten gelden!!

 3. @erman

  Beetje jammer dat je gelijk de jeugd de schuld geeft van deze mogelijke brandstichting. Er bestaan jammer genoeg ook nog volwassenen die een vuurtje maken erg leuk vinden.

 4. Er bestaan jammer genoeg ook nog volwassenen die een vuurtje maken erg leuk vinden.

  Gezien het nachtelijke uur lijkt mij dit inderdaad geen kinderwerk meer.
  De nabijheid van het voetbalstadion bij de molen kan van invloed zijn? Hangjongeren? huiswaarts kerende kroegbeesten? zeg het maar.
  Ik weet dat er een grote groep vrijwilligers iedere dag erg druk is om deze molen uit 1776 draaiende te houden en open te houden voor publiek.
  Moeten dan ook hier weer hoge hekken en camera's komen?

 5. idioot die dit doet en trouwens elke brand die wordt gesticht, ik zou zeggen koop een open haard of een vuurkorf en doe dit laten branden op de juiste plek heb je ook vuur

 6. Ik reed er vannacht langs en zag hoe de Securitas medewerker het vuur doofde.
  Als zijn broek vlam had gevat was ie verder van huis geweest, maar dat deerde hem niet geloof ik. Enigste wat hij wilde is het vuur doven.

 7. Ik schrik hier wel van. Stel je toch eens voor dat deze prachtige molen was afgebrand! Sommige mensen zijn echt niet goed snik! Neem desnoods een vuurkorf in je tuin en ga daar lekker een fikkie steken. Proficiat voor de beveiligingsmedewerker die erger heeft voorkomen!

 8. Gelukkig krijgen wij bij Securitas meldingen snel binnen, zodat we ook snel op zulke situaties kunnen reageren. Je zou er niet aan moeten denken dat zulke mensen zo'n mooi monument tot de grond toe af zouden branden. Bij aankomst op de melding was gelukkig de brand nog klein en makkelijk te bestrijden.

 9. Mijn eigen bezorgdheid spreek ik graag uit in de richting van het feestvierend gepeupel dat onze stad onveilig maakt.
  Straks staat om ieder monument een stalen hek, heeft iedere minderjarige een webcam op zijn wollen muts zitten.
  Mijn eigen kroost zit in de leeftijd van jong volwassenen, edoch gespeend met een opvoeding die ze savoNds een goed boek laten lezen ipv van het ronddolen in een alcohol gedrenkte binnenstad.

Reageer