Eerste Minstrel Session nieuw theaterseizoen

Zwolle – Zaterdag 14 november is de eerste Minstrel Session van het nieuwe theaterseizoen in Goudsteeg 21. Een zangstem vertelt vaak erg veel, zo niet alles. Die van Samantha Crain kreunt lichtjes en is dromerig en doet in de verte denken aan die van zangeressen als St. Vincent en Sharon van Etten. Mooie, vaak ook tragische verhalen, een bewogen stemgeluid op de melancholische klanken van de akoestische folk.

Als ze zingt vanuit het perspectief van de underdog, over het op jeugdige leeftijd wegzuipen van haar geld, hoor je hier duidelijk een verhalenverteller verwant aan songwriters als een Mary Gauthier, Gillian Welch, Laura Marling en Bruce Springsteen. Dit alles, op de scheidslijn van sobere folk en luisterpop, zit zo goed in elkaar dat je als luisteraar deze eerste sessie van dit nieuwe theaterseizoen in Goudsteeg21 van de eerste tot de laatste noot aan haar lippen zult hangen.

De Rolling Stone tipte haar vorig jaar als ‘must see act’ op het bepalende SXSW festival in Austin, Texas.
“She is an amazing songwriter and a powerful live artist, full of energy and a great sense of humor. And what a voice. That full range of her achingly vulnerable voice.”
 
Support door Dina Popma uit Zwolle. Al weer 4 jaar geleden speelde ze met haar band Dina Drinks Tea al eens een keer tijdens een Minstrel Session in het Papenstraatheater. Deze avond zal zij met haar betoverende stem ongetwijfeld een aantal songs van haar komende plaat ten gehore brengen. Ze wordt begeleid door Henk Jan ten Klooster, ook van Dina Drinks Tea faam.
 
Samantha Crain-Kathleen (official video)  https://youtu.be/EBTJucM9l28
 
Aanvang: 20:30 uur. Deur open: 20:00 uur. Goudsteeg 21 (centrum Zwolle). Entree 10 euro.
Voorverkoop: info@minstrel.nl

Artikel delen:

Reageer