Chat Log 87

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 88 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Artikel delen:
Reacties 537
 1. Als monsieur Rousseau iets organiseert dan komt er altijd wel weer iets tussen. Heb me ook niet opgegeven voor dat reisje want dat heeft totaal geen zin.

 2. U stelt mij enigszins teleur Heer Assendörper.
  Speciaal voor u werd dat reisje georganiseerd, maar als ik had geweten dat u voorlopig het land niet meer mag verlaten, dan had ik mij de moeite kunnen besparen. 🙁
  Ook de overige VRIENDEN voelen zich bekocht… 😮

 3. Vind em leuk

  Bijbeuntjes

  Als je als land de zendtijd van Sesamstraat aan de bejaarden van Jan Slagter afstaat dan heb je echt geen geloof in je eigen toekomst.

  ⤽Waarom doen we dit?⤝, vroeg ik aan Loek Hermans, die hier als lid van de commissie Herprofilering NPO zijdelings mee te maken had gehad. Loek moest zich even concentreren op de weg omdat hij mij in zijn hoedanigheid als taxichauffeur van het ziekenhuis naar huis bracht. Daar had hij mij net nieuwe medicijnen gegeven en voorlopig volledig genezen verklaard. Op woensdagochtend beunt hij altijd bij op de poli. ??s Middags is hij dan taxichauffeur. Vandaar dit ritje. Hij kon wel uitleggen waarom het zo druk was in het ziekenhuis. Vooral veel nagelbijtende vaders met hun verbaasde kinderen. Volgens Loek kwamen ze allemaal uit de buurt van Hillegom en Noordwijk om te verifiëren of hun kroost niet door Harry Mens verwekt was. Over Meavita wilde hij niet veel kwijt. Behalve dat ze ook enorm gelachen hadden. Vooral over dat plan met die zogenaamde TVFoon. Hilarisch. Kwam van een neefje van Jos van Rey dat in Delft gesjeesd was.

  Loek reed op de TomTom omdat hij niet echt de weg wist. Hoefde ook niet in zijn geval. Je kan niet overal verstand van hebben. Hij kon goed sturen, kende de verkeersregels en dan kom je een eind. Via de mobilofoon had hij contact met Frank de Grave, die op dat moment de taxicentrale beheerde. Frank verdeelde de ritjes. Hij hield het kort want hij had Edje Nijpels op de andere lijn. Die ging hij een lekkere lange rit geven. Edje kon wel wat werk gebruiken. Ondertussen belde een vanouds schaterende Gerrit Zalm. Bij wie hij nu moest zijn om de door zijn collega??s van de ING in elkaar geflanste cocowet zo geruisloos mogelijk door de Eerste Kamer te loodsen? Ik vroeg aan Loek wat coco??s waren. Hij had geen idee. Maar dat was in zijn geval ook niet zo belangrijk. Een soort derivaten, maar dan nog ingewikkelder. Op dat moment toeterde achter ons heel amicaal een Maserati. Ik vroeg me hardop af wat die op de trambaan deed. Hij had geen taxilicht op zijn dak. Loek kende hem wel. Dat was de auto van die Möllenkamp. Die wagen had nog steeds een taxivergunning en mocht daarom op de trambaan. Ik zag dat de auto bestuurd werd door Edje. Möllenkamp zat achterin. Frank vertelde via de mobilofoon dat Edje hem naar Spanje ging brengen. Möllenkamp stak zelfverzekerd zijn duim op. Had hij van Badr geleerd. Loek legde uit dat dit een klein ritje was. Vorige keer mocht Frank die Erik Staal van Vestia naar Bonaire vliegen. Stak toen ook zijn duim op. In die tijd beheerde Edje de taxicentrale en de verkeerstoren op Schiphol.

  Ik vroeg of Loek me even langs de apotheek wilde rijden zodat ik mijn door hem voorgeschreven recepten kon inleveren. Loek stelde voor dat hij dat wel deed. Hij moest ??s avonds toch bij die apotheek zijn omdat hij daar op woensdagavond altijd de administratie deed. Frank de Grave kwam de medicijnen wel even brengen. Dat was zijn woensdagavondklusje. Loek vroeg of mijn tuin al winterklaar was? Hij had aanstaande zaterdag veel tijd. Ik vroeg hem om bij mijn kapper te stoppen. Ik treed weer op en wil fris voor de dag komen. Loek wilde mij ook wel knippen. Hij had een setje scharen en een tondeuse in de achterbak. Ik bedankte hem voor de rit en het aanbod. Bij de kapper moest ik even wachten op een meneer die heel tuttig in de krullers zat. Hij liet zijn haar weer verlinksen. Hij zat als een oude nicht te zeveren dat hij te overmoedig de politiek was ingestapt, dat hij daarvan spijt had en dat hij een heel belangrijk boek geschreven had. Ik vroeg of hij Tofik Dibi was. Toen hij over zijn lieve dochter begon zag ik dat het Pieter Hilhorst was. Hij jammerde hoe hard de politiek was. Dat zag je nu weer bij Loek Hermans. Het begrip persoonlijk drama viel een paar keer. De kapper knikte instemmend. Ik ook. Ondertussen dacht ik: Als je als land de zendtijd van Sesamstraat aan de bejaarden van Jan Slagter afstaat dan heb je echt weinig geloof in je eigen toekomst.

 4. Hééééééééééé hallo. ….goeie mör'n doeksn! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

 5. Hééééééééééé hallo. ….goeie mör'n doeksn! ;D;D;D;D>:(:P:-*:P8):o:(>:(;D:D;):);):D;D>:(:(:o8):P:-*

 6. Oeps…Youp's mening sluit weer meer dan aardig aan bij de mijne 🙁

  K
  14 november 2015

  Drugsdealer Jos Beijnen was de huisapotheker van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en zat ook in de Raad van Bestuur van deze criminele organisatie. Hij sleepte een paar jaar met hulp van de maffiosi van KPMG de miljoenen heroïnewinst van de ene obscure bv naar de andere schimmige vof met als doel dat er zoveel mogelijk in zijn eigen kontzak verdween. Dat is tot nu toe goed gelukt.

  En wat heerlijk dat de KPMG er weer bij betrokken is. Ik was die Amstelveense hoofdkantoorsjoemelaars eerlijk gezegd bijna vergeten. KPMG had in dit geval de niet in de boeken vermelde miljoenenwinst over het hoofd gezien. Gelooft u het? Ik niet. Zijzelf geloven het trouwens ook niet. Geslepen wittenboordentuig dat dacht dat het wel los zou lopen.

  Wel een gezellig hospitaaltje dat Slotervaart. In de tijd dat die Aysel Erbudak daar de scepter zwaaide werd er al gegoocheld met miljoenen. Hans Kazan was toen president-commissaris en Hans Klok hoofd van de boekhouding. Ik herinner mij een of andere fooienpot met een paar ton. En vaag vastgoed in Turkije. Een van de bazen was toen de inmiddels overleden Jan Schram. Iedereen dacht dat trouwens dat zijn bijnaam was.

  Vorig jaar legde een vriend van mij het loodje tijdens een kleine ingreep op de poli van het Slotervaart. Later bleek dat buiten de arts, die de operatie verrichtte, er ook nog een stuk of zes financiële consultants om de operatietafel stonden. Zij praatten de chirurg en de anesthesist tijdens het klusje bij over allerlei handige fiscale constructies. Ze moesten vooral vriendjes blijven met apotheker Jos, die warme banden onderhoudt met de farmaceutische industrie. Deze pillenboeren hebben hun hoofdkantoor meestal in Zwitserland en kunnen via een neefje van Sepp Blatter, die een hoge functie bij een bank heeft, een hoop regelen. Ook konden ze contact zoeken met een zekere dokter O., die ook wel de derivaatchirurg werd genoemd. Hij kan zorgen dat je via de zoon van Platini een inktzwart kapitaaltje in Qatar kan opbouwen. Hij regelt echt alles. De anesthesist was zo opgewonden door de financiële voordeeltjes dat hij in zijn enthousiasme de propofolkraan iets te wijd openzette en dat kon mijn vriend niet aan. Het was wel een mooie dood. Propofol is ook het goedje waar Michael Jackson aan bezweek.

  Geestig dat al het rotte appelnieuws over dit criminele ziekenhuis in de media verscheen op het moment dat bekend werd dat graaioncoloog Gerrit S. tonnen had verstopt in een ventilatiekanaal van een van zijn pandjes. Vooral dat verstoppen in die ventilatieschacht maakt het zo treurig. Je ziet hem kruipen voor zijn centjes. Om zijn zwarte geld in Luxemburg op te halen had hij drie keer naar het dwergstaatje moeten rijden. Heeft ie wel een heel klein autootje voor een medisch specialist. Hoop dat de lieverd het in een walmende Volkswagen heeft gedaan. Mooi symbolisch.

  Weet u waar ik nou zo mistroostig van word? Niet van het feit dat iedereen loopt te graaien en te naaien en ook niet van het gegeven dat KPMG en andere criminelen dit Starbucksgedrag stimuleren. Nee, ik word somber omdat het me niet meer verbaast. Dat ik het volstrekt normaal ben gaan vinden. Multimiljonair Benzema die een vriend helpt een van zijn voetbalcollega??s af te persen in verband met een of ander luizige sekstape. Ik ben niet verbaasd. Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Een wereld vol K en de oncologen lijken te druk met het wegsluizen van hun van de geneesmiddelenindustrie gekregen miljoenen. Als ik morgen hoor dat oncologen geld hebben aangenomen van de sigarettenmaffia kijk ik niet raar op. Zijn er dan geen lichtpuntjes? Jawel. De oncologen houden werk omdat we binnenkort bijna overal 130 mogen rijden. Dus de vervuiling neemt toe. Een of andere stiekeme commissie heeft dit er doorgedrukt. Word ik zo blij van.

  Nog een lichtpuntje? Het bestuur van de voetbalclub De Graafschap heeft de supporters gevraagd het woord kanker niet meer te gebruiken. Terwijl er in de Achterhoek genoeg te kankeren valt. Het gaat niet echt lekker. Nee, dan Ajax. Die gaan goed. Stijf bovenaan en een euforische bestuurskamer. Of zoals een vriend van mij zacht en verdrietig mompelde: ⤽De club is zieker dan Johan!⤝

 7. Joppuh beheerst sowieso érg veel! O.a. zijn smaak is niet altijd aansprekend, zijn smaak voor "het meest aansprekend voetbal" bijvoorbeeld. Maar je kunt niet alles hebben.

  Bovendien is zijn smaak mbt "de dames", "hout'n paal'n" en "een lekker glaasje drinken" zondermeer goed te noemen. Ja zelfs zijn smaak mbt de columns van Youp (met een looptijd van vele jaren) is toch voornamelijk 'aansprekend' te noemen.

 8. Ach Dick. Wat is het fijn dat je het voor me opneemt. Maar ik vind het gewoon leuk dat een nieuwe gast hier iets plaatst.
  Welkom keutelaar! 🙂

 9. Keuvelaar bedoelde ik natuurlijk een hoewel het woordenboek hier mij parten speelt is deze speling van het woord w?l leuk natuurlijk! 😀

 10. Op 5 novmber….Wij wachten op een diepzinnige bijdrage van erman ….Ter lering ende vermaeck!

  Sindsdien is er nog weinig verheffends van de heer 'erman vernomen!

 11. Donald Duck
  Youp van ??t Hek
  Youp van 't Hek 21 november 2015
  ??Het is oorlog⤝, zei onze premier en vertrok spoorslags met een handelsmissie naar Zuid-Afrika. Waarop ik ouderwets de slappe lach kreeg. Het is pas oorlog als de koning met zijn gezin in zijn speedboot naar Canada vlucht, dacht ik en ging rustig door met ademhalen. Hoop wel dat de handelsmissie ons land wat heeft opgeleverd.

  Of ik niet begaan ben met de slachtoffers in Parijs? Of vroeg u dat niet? U heeft me natuurlijk gemist op een van de sociale mediakanalen waarop de BN??ers volgaarne hun condoleancediarree achterlieten. Doen ze dat nou omdat ze het echt heel erg vinden wat er op vrijdag de dertiende in Parijs gebeurd is of willen ze toch even in beeld? Meesurfen op het grote leed. De ex-soapie Micky Hoogendijk twitterde haar boodschap in het Engels. Waarom? Geen idee. Britt Dekker was duidelijker. Die kalkte gewoon ??Wat een mongolen!?? op Twitter. Dat noemen wij thuis duidelijke taal.

  Over Engels gesproken: toen bekend werd dat Johan Cruijff zo ziek was wenste Ruud Gullit hem op Twitter sterkte in het Engels. Vond ik aandoenlijk. Ruud heeft ongetwijfeld het telefoonnummer van Johan en een telefoontje lijkt me zo gepleegd. Mailtje kan ook als je de familie niet wilt lastigvallen. Maar Ruud koos voor een tweet in het Engels. Ik had het in plat Amsterdams gedaan. Of in heel krom Spaans.

  Deze week heb ik al het aanslagennieuws geconsumeerd via kranten, televisie en internet en heb besloten om uit voorzorg wat koranverzen uit mijn hoofd te leren. Daar kom je voorlopig het verst mee. Ik merkte dat ik tussen mijn met bloed doordrenkte kranten snakte naar wat vrolijks. Een beetje afleiding.

  Daar was gelukkig eerst het nieuws van het bijna blinde Britse meisje dat haar blindenstok niet mee naar school mag nemen omdat haar medeleerlingen daarover kunnen struikelen. Zijn die ook blind dan? Nee, die kunnen die stok gewoon zien. Dat maakt het bericht juist zo vrolijk. Dit is heerlijk paarsekrokodillennieuws en ik word daar in deze donkere tijden onstuimig blij van.

  Net als van het heerlijke seniorenmomentje van de onvermijdelijke Henkie Krol, die Joost Zwagerman op Facebook hartelijk feliciteerde met zijn verjaardag. Hij deed het wel gewoon in het Nederlands. Ik heb de voorman van Alzheimer Plus even gebeld en hem uitgelegd dat Joost niet meer onder ons is. En dat hij daar zelf voor gekozen heeft. Het zou kunnen dat Henk het gemist had. Boekhoudkundig was hij vroeger ook niet al te scherp, dus zo??n nieuwsbericht zou er zomaar tussendoor geglipt kunnen zijn.

  Volgens Henk was het een foutje. Een dom foutje zelfs. Met één druk op een knop feliciteert hij dagelijks al zijn bejaarde Facebookvrienden en hij had vergeten Joost uit zijn systeem te halen. Ik dacht zacht: misschien was dit soort onoprecht computergereutel een van de redenen waarom Joost eruit gestapt is en moest denken aan de verjaardagskaart die mijn vrouw als kind van Donald Duck kreeg. Daar was ze hartstikke blij mee. Maar toen was ze zes. Ik kreeg nooit zo??n kaart omdat wij de Eppo lazen.

  Een aardige oom van mij werkte in de vorige eeuw bij een multinational op personeelszaken. Ruud Gullit zou dit de afdeling Human Resources noemen. Mijn oom zorgde dat gepensioneerde werknemers niet vergeten werden en stuurde hun vrouwen in opdracht van de directie op hun verjaardag een mooie bos bloemen. Toen mijn oom met pensioen ging, nam zijn opvolger die taak op zich. Die deed dat niet zo goed. Een half jaar na de dood van mijn tante werd er op haar verjaardag namens de zaak een enorme ruiker bezorgd. ⤸Lang zal ze leven⤝ stond er op het kaartje. Mijn oom belde verdrietig naar het kantoor. Honderdduizend excuses. Tante zou onmiddellijk uit het systeem worden gehaald. Tien jaar later overleed deze oom. Het bedrijf plaatste een rouwadvertentie, waarin de verdiensten van mijn oom werden geprezen. Zijn vrouw werd veel sterkte gewenst met dit smartelijke verlies.

  En nu ga ik op Twitter de familie van de overleden protestzanger Armand condoleren. Heb de goede man niet persoonlijk gekend, maar vind hem wel een condoleance waard. Ik ga schrijven dat hij bijzonder was, altijd zichzelf is gebleven en dat hij heeft aangetoond dat blowen helemaal niet slecht voor je is. In welke taal ik dat schrijf? In het Fins!

 12. Helemaal eens Joppuh! Die eerste kolom ook. Gullit aanstellerig in het Engels op Twitter (dat ik toch al aanstellerig vind). Henkie Krol op Facebook 😮 Daar heb ik dan wel weer een meestal slapende account. Alleen liken als ze me met mijn verjaardag feliciteren 😉

 13. Denk toch dat ik zaterdag maar eerst naar Edon CSV ga, dan nog even noar't cafe en vervolgens Excelsior Feyenoord lekker thuus kiek'n! ;):):D

 14. Ff googlen

  FC Twente wist dat het computersysteem van investeringsmaatschappij Doyen Sports gehackt was en dat "er binnen afzienbare tijd iets op internet zou verschijnen".
  Dat zei technisch manager Ted van Leeuwen woensdag tegen Tubantia.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1443/FC-Twente/article/detail/4194642/2015/11/25/De-teloorgang-van-FC-Twente-in-zeven-momenten.dhtml

  Ze hebben de bedrijvendokter-en zeer sympathieke PvdA-er Gaston Sporre naar een mening gevraagd bij 'Oost'

 15. Kersvers coach betaaldvoetbal

  En Zwollenaar bij Ajax

  Laat, zoals we van hem gewend zijn, niet over zich heenlopen:
  Nooit gezien

  Hij zal wel niet lang meer op dat mooie plekkie naast 'De Sassenpoort' wonen.
  Met zijn staat van dienst en met deze ambitie

  "Uiteindelijk wil je zo hoog mogelijk eindigen, wil ik richting Engeland. Dat vind ik het mooiste land om te werken".

 16. Vind um wel weer goed:

  Tockey

  In tijden van oorlog, terreur en volkeren op de vlucht merk ik dat ik een enorme behoefte heb aan iets luchtigs. Iets surrealistisch dat in schril contrast staat met de gruwelijke werkelijkheid. Daarom ben ik Gerrit Zalm zo dankbaar. Humberto Tan vertelde dat de baas van de net geredde ABN AMRO dagelijks zit te gamen op zijn bankcomputer. Tussen twee vergaderingen blaast hij als een fanatieke IS-strijder met zijn virtuele Kalasjnikov allerlei tegenstanders van zijn scherm. Ik word daar zo vrolijk van. Zeker toen Gerrit het ook nog eens met zijn pretoogjes beaamde.

  Met deze mededeling kan je de duizenden vluchtelingen geruststellen. Als die mensen zich schuldig voelen over het feit dat ze ons land te veel geld kosten, dan vertellen wij gewoon dat we zo rijk zijn dat de baas van de ooit failliete bank, die nog voor tachtig procent in overheidshanden is, onder werktijd fanatiek zit te schieten als een pukkelige puber.

  ⤽In zijn lunchpauze?⤝, vraagt de verbijsterde Syriër dan.

  ⤽Nee, dan flippert hij!⤝

  En daarna laten we dat filmpje zien waarin Gerrit op de Bonte Avond van de bank als een soort Dame Edna zijn personeel toesprak. Dat is en blijft tenenkrommend geestig.

  Of ik het Gerrit Zalm kwalijk neem? Absoluut niet. Nogmaals: ik ben hem dankbaar. Hij geeft zo goed de radeloze stand van het land aan. Ons land waar ze op het Journaal afgelopen donderdag aandacht besteedden aan een nijpend nationaal probleem: de verruwing op onze hockeyvelden. Het schijnt binnen de kakkerswereld volkomen uit de klauwen te lopen. Ik zag onlangs een filmpje waarin een meisje van de keurige hockeyclub Laren een tegenstandster met haar stick omver mepte. Daarna is haar door drie motorbendes een erelidmaatschap aangeboden. Maar dit inmiddels geschorste meisje schijnt geen uitzondering te zijn. Onlangs zijn een scheids zijn ballen verpoederd door een schop van een boze jeugdspeler, het verbale geweld op de velden neemt onrustbarende vormen aan en een veteranenpotje werd laatst tijdelijk gestaakt omdat allerhande bankiers en medisch specialisten met elkaar op de vuist dreigden te gaan. Geestig toch in tijden dat de rest van de wereld balanceert op het randje van WO III?

  Want het scheelde niet veel deze week. Was grappig om te zien dat Poetin zich wel degelijk druk kan maken over een neergehaald vliegtuig. Bij de MH17 reageerde hij beduidend laconieker.

  Ondertussen werd ik opgeschrikt door het nieuws dat er geruimd gaat worden op de redactie van de Telegraaf. Er moeten journalisten uit. Maar als de krant zijn kerntaken maar niet gaat verwaarlozen. Dat we wel op de hoogte blijven van de zwangerschap van de ex van Raf en weten wanneer de kinderwagen van Xess Cavia een lekke band krijgt.

  Ook vrolijk nieuws kwam deze week uit Spanje, waar de supporters van Real Madrid hun wonden likken na de schrobbering tegen aartsrivaal Barcelona. Het bericht ging niet over de ontluisterende nederlaag, maar over de chronische hamstringblessure van vedette Gareth Bale, die de club ooit honderd miljoen heeft gekost. Deze blessure heeft de lieve jongen niet opgelopen op het voetbalveld, maar in zijn Lamborghini. De bestuurdersstoel van deze peperdure sportauto is namelijk te laag en bij het gasgeven forceer je dan je bovenbeenspieren. Nu heeft de clubarts de voetballer verboden om nog langer in deze bolide te rijden. De auto is trouwens niet van Bale. Hij leaset hem van de ex-voorzitter van FC Twente.

  Maar het leukste bericht kwam deze week van een Utrechtse school waar Sinterklaas volgende week niet geassisteerd wordt door racistische Zwarte Pieten, maar door Minions. Dat schijnen gele tekenfilmfiguurtjes uit de film Verschrikkelijke Ikke te zijn. Als de Chinezen dat maar pikken. Zag op een foto dat ze kwetsend geel zijn.

  Ik wil volgende week een uitgebreide reportage van het bezoek van de Sint en zijn ridicule Minions in het Achtuurjournaal zien. Inclusief het tevreden commentaar van het door de ratten besnuffelde hoofd van die school. Wil horen hoe hij op het geniale idee kwam om Minions in te zetten. En hoe lang hij al worstelt met zijn drugsprobleem? Want je moet toch wel heel veel gesnoven en geslikt hebben voor je dit aan de ouders en de kinderen bekend gaat maken. Sinterklaasje kom maar binnen met je Minions. En op dat moment speelt de hoogste baas van onze grootste bank heel kinderachtig oorlogje achter zijn bureau. Rakketakketakketakketakketakketak!

 17. Vind het mooi zoals ie clown Zalm neerzet.

  Dit ook

  Met deze mededeling kan je de duizenden vluchtelingen geruststellen. Als die mensen zich schuldig voelen over het feit dat ze ons land te veel geld kosten, dan vertellen wij gewoon dat we zo rijk zijn dat de baas van de ooit failliete bank, die nog voor tachtig procent in overheidshanden is, onder werktijd fanatiek zit te schieten als een pukkelige puber.

  ⤽In zijn lunchpauze?⤝, vraagt de verbijsterde Syriër dan.

  ⤽Nee, dan flippert hij!⤝

  Dat slot over de Minions…en het tussenstuk

  Geestig toch in tijden dat de rest van de wereld balanceert op het randje van WO III?

  Want het scheelde niet veel deze week. Was grappig om te zien dat Poetin zich wel degelijk druk kan maken over een neergehaald vliegtuig. Bij de MH17 reageerde hij beduidend laconieker…….vind ik leuk….
  EN OVER DE TTTTT:
  Ondertussen werd ik opgeschrikt door het nieuws dat er geruimd gaat worden op de redactie van de Telegraaf. Er moeten journalisten uit. Maar als de krant zijn kerntaken maar niet gaat verwaarlozen. Dat we wel op de hoogte blijven van de zwangerschap van de ex van Raf en weten wanneer de kinderwagen van Xess Cavia een lekke band krijgt.

  Over dat altijd leuke potje:

  Ook vrolijk nieuws kwam deze week uit Spanje, waar de supporters van Real Madrid hun wonden likken na de schrobbering tegen aartsrivaal Barcelona. Het bericht ging niet over de ontluisterende nederlaag, maar over de chronische hamstringblessure van vedette Gareth Bale, die de club ooit honderd miljoen heeft gekost. Deze blessure heeft de lieve jongen niet opgelopen op het voetbalveld, maar in zijn Lamborghini. De bestuurdersstoel van deze peperdure sportauto is namelijk te laag en bij het gasgeven forceer je dan je bovenbeenspieren. Nu heeft de clubarts de voetballer verboden om nog langer in deze bolide te rijden. De auto is trouwens niet van Bale. Hij leaset hem van de ex-voorzitter van FC Twente.

 18. Vond er ook niet veel aan Joppuh. Misschien dat ik hem een keer leuk ga vinden als hij die Samsom in de zeik gaat nemen. Foi foi foi toch, wat heeft die man een nare irritante niet te vertrouwen rotkop.

 19. Reactie uit mijn hart, op de stijllozen, op dit bericht

  De dochter van Annemarie de Jong* (34) werd slachtoffer van sexting. Het versturen van pikante kiekjes werd haar 11-jarige dochter bijna fataal. In De Telegraaf deelt ze haar verhaal.
  ….in de TTTTT ook he!

  Het is een eenentwintigste-eeuws fenomeen: sexting. Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto's of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. De term is afgeleid van sex (verwijst naar de seksuele inhoud) en texting (sms-mms). Dagelijks worden in Nederland tientallen meisjes slachtoffer van de hype.

  Annemaries dochter stuurde wel eens een naaktfotootje voor de gein naar haar vriendinnen. De lol was er al snel vanaf nadat de naaktfoto's door werden gestuurd op het internet. "Boos was ik op dat moment niet, want in die maanden dat ze het had verzwegen, was het al compleet uit de hand gelopen. Mijn dochter werd bedreigd, mishandeld en uitgescholden voor de meest nare dingen", zegt Annemarie in De Telegraaf. Op WhatsApp kreeg haar dochter dagelijks berichtjes als "Sl*tje, moet jij geen naaktfoto's van jezelf maken?", "Mogen we jouw borsten nog eens zien h*ertje?"

  Vraag me af of de * er hier eigenlijk wel op moeten, maar het zekere voor het onzekere. Iedereen wil toch dat zijn/haar reactie niet eerst naar de admin moet…

  De reactie die mij aansprak

  Kinderen van 11 moeten per se een smartphone van 300+ euro hebben, met camera en internet. Het is heel nuttig voor ze en tegelijkertijd super leerzaam. Ze zijn volwassen genoeg om er juist mee om te gaan en er kan ook niks fout gaan dan.
  Draak uit Brabant | 29-11-15 | 19:44 | niet ok!

  Die van het 11-jarige meisje dat ik ken, zou heel goed duurder kunnen zijn geweest. Denk dat veel ouders ook denken: "Dat MOET ze/hij hebben want dan missen ze nixxx en zitten strak op de nieuwste ontwikkelingen….supergoed voor hun IQ-ontwikkeling".
  —daar geloof ik niet in
  —vind de ontwikkeling van het EQ minstens even belangrijk…en met dat "kastje" worden ze absoluut niet socialer-betrokken. En de E. van Emotie? Doen ze tegenwoordig met :(:'(:o

 20. Leuk, om 9:59 uur kan je nog niet inloggen op de website van De Spiegel en om 10:00 uur sta je in een wachtrij met 1228 mensen voor je… >:(

 21. Belachelijk!!
  Na 40 minuten in de wachtrij bij Odeon de Spiegel nog maar 55 wachtenden voor me.
  Eindelijk bijna kaarten voor Bert Visscher kunnen bestellen, springt de teller opeens naar 2700 wachtenden voor me!

 22. @Dame; Het gaat. Alles rustig.
  We genieten van alle kleine dingen wat op ons pad komen. Zoals het toeval van met zn 2-tjes in een totaal lege bioscoopzaal zitten voor de film Spectre. Heerlijk was dat!!
  Of de verjaardag van onze jongste, nu 2 jaar.
  Wij prijzen ons gelukkig met de tijd die ons gegeven is. Er is een evenwicht aan goede en slechte dagen. Maar met een flinke dosis galgenhumor komen we ook de mindere dagen prima door.

  Hoe is het hier eigenlijk?? De kliek is flink kleiner volgens mij??

 23. Knap hoe jullie je erdoor slaan, Eva. Dit is een tijd die je op verschillende manieren als Tropentijd zult ervaren. Mooi dat jullie blijven genieten van de fijne momenten.

  Hoe het hier is weet ik niet, kom er maar af en toe en zie dan weinig meer dan goeie, boeie, foifoifoi.:)

 24. Balen, Eva, het kan soms echt een zoektocht zijn voor je iemand hebt gevonden die je echt behulpzaam kan zijn. Die niet doorschuift en je steeds hetzelfde verhaal laat vertellen, maar die antwoorden geeft op je vragen. Ik hoop dat je die snel vindt.

 25. Dan ga ik jullie zien vrienden, alvorens mij naar het zo veel geprezen etablissement Stapp's Inn te begeven, alwaar de plaatselijke uitbuiter, ,,,, euh uitbater bedoel ik, mij van diverse fijne potjes Grolsch gerstenat zal bedienen.

  Overigens is de muziek bij Derksen weer prima in orde vandaag!

 26. Een tweet: @NS-online Wat een pech, aanrijding met een persoon tussen Den Haag en Zoetermeer. Afijn, omreizen dus Utrecht. Voldoende tijd om te lezen.

  Dit verwarde Twitterbericht heeft Europarlementariër @WimvandeCamp afgelopen week in een trein op zijn schermpje gekwakt en de digitale wereld in gesmeten. Even later verwijderde hij deze onsmakelijke tweet en bood hij zijn excuses aan. Vraag 1: Reist Wim Eerste Klas? Vraag 2: Is hij onder behandeling van een deskundige geriater? Vraag 3: Hoe lang handhaaft het CDA dit tragische warhoofd nog in Brussel? Of maakt het niet uit wie daar zit? Valt naast Hans van Baalen iedereen mee?

  Dit zelfmoordtweetje van Wim schoot er even tussendoor. Wim twittert alles. Ieder ritje op zijn snorfiets deelt hij met zijn volgers. Komt zijn grote leider Sybrand Buma naar Brussel (ik zou het stil houden!) dan kunnen wij dat lezen. Vorige week kreeg Wim nog een regenbui op zijn helm! Het is wat.

  En die Mark Zuckerberg heeft aan dit soort infantiele schermschijters voorlopig meer dan 45 miljard overgehouden. Ik vind het geestig. Wankele Wim van de Camp woont in het politieke afvoerputje Brussel, een stad waar meer warhoofden ronddolen. Neem alleen al koning Flipje. Hij zat in een Bretons kuuroord aan zijn vers geperste fruitsapje te nippen toen de hoofdstad van zijn koninkrijk in de hoogste staat van paraatheid werd gebracht in verband met een zeer serieuze terreurdreiging. Op het moment dat zwaar bewapende soldaten door de straten sjouwden liet de koningin haar bilspleet pijnloos waxen. Volgens de koning zelf was zijn afwezigheid een futiliteit. Veel Belgen denken daar trouwens ook zo over. Sterker nog: die waren blij dat hij tijdens de dreiging weg was. Scheelt een grote kans op ongelukken. Even nog was er de angst dat pretprins Laurent, het bolle broertje van de Belgische koning, met een van zijn negen Porsches door het inmiddels autoluwe centrum zou gaan toeteren. Onze zuiderburen zijn er overigens van overtuigd dat Laurent door onze prins Bernhard is verwekt.

  Maar die radeloze Wim van de Camp past dus wel in Brussel. Wie er ook zo kan gaan wonen is Bert van Marwijk, die in Studio Voetbal een beetje schamperde over de weggeslikte tranen van mijn held Foppe de Haan. Foppe coacht op zijn oude dag het eerste elftal van zijn Heerenveen, een voetbalclub die afgelopen half jaar bijna was verkocht aan een zootje gokbeluste afhaalchinezen. Dit was een snood plan van een stuk of wat Friese Munstermannetjes in het bestuur van deze hooliganloze vereniging. Ondertussen schoot het eerste elftal geen deuk in een plak Friese kruidkoek. De megalomane idioten werden uit het bestuur geflikkerd en Foppe ging zich weer met het voetballen bemoeien. En wat gebeurt er? Heerenveen wint weer en knokt zich zachtjes terug naar het linker rijtje van de Eredivisie. Foppe raakte na een 0-3 overwinning in Kerkrade geëmotioneerd. Niet alleen door de winst, maar ook omdat hij weer mooi voetbal had gezien. Zelf lachte hij zijn tranen weg onder het motto dat hij inmiddels een oude man is. En Bertje vond dat raar. Foppe mag huilen als hij een WK-finale verliest, maar niet als zijn doodzieke geliefde weer aan de beterende hand is.

  Ik begrijp Bertje wel. Bertje zijn tranen zitten niet zo hoog. Deze voetballiefhebber verdient zijn zure centen in Saoedi-Arabië, waar hij echt aan voetbalontwikkelingshulp doet. In de geest van Sepp Blatter, die wil dat kleine voetballanden zich ontwikkelen. En Bert heeft daar veel voor over. Focust zich helemaal op zijn sport. Kan hem niks schelen dat vrouwen daar ondertussen gedwongen onherkenbaar in een boerka rondsjouwen, dat politieke tegenstanders van het autoritaire regime op duizenden zweepslagen kunnen rekenen, dat er alleen dit jaar al 151 onthoofdingen hebben plaatsgevonden en dat bij alle winkeldieven handjes worden afgehakt. Net als bij homo??s hun lul. Dat kan Bertje niks schelen. Als Mark van Bommel je schoonzoon is valt alles mee. Over al deze gruwelen zal de ex-bondscoach geen traan laten. Hij is daar voor het voetbal! Over politiek heeft hij geen mening. Maar over de oprechte Friese waterlanders van Foppe heeft hij die wel. Een man mag niet huilen. En voetbaltrainers zeker niet. Misschien is het leuk als Wim van de Camp dit stukje naar zijn aanhang twittert. En ik? Ik schiet vol!

 27. Valt naast Hans van Baalen iedereen mee? 😀

  CDA-Wim twittert alles…zo droevig! Zet het dan gewoon op het onvolprezen WLZ 😉

  :D:D:D Hij zat in een Bretons kuuroord aan zijn vers geperste fruitsapje te nippen toen de hoofdstad van zijn koninkrijk in de hoogste staat van paraatheid werd gebracht in verband met een zeer serieuze terreurdreiging. Op het moment dat zwaar bewapende soldaten door de straten sjouwden liet de koningin haar bilspleet pijnloos waxen.

  Maar nog veel hilarischer:
  Onze zuiderburen zijn er overigens van overtuigd dat PRETPRINS Laurent door onze prins Bernhard is verwekt…..hoop wel voor hem dat ie nooit dubbelspion-dubbelverrader wordt.

  En NU:
  Bert van Marwijk, die in Studio Voetbal een beetje schamperde over de weggeslikte tranen van mijn held Foppe de Haan. Foppe coacht op zijn oude dag het eerste elftal van zijn Heerenveen, een voetbalclub die afgelopen half jaar bijna was verkocht aan een zootje gokbeluste afhaalchinezen. Dit was een snood plan van een stuk of wat Friese Munstermannetjes in het bestuur van deze hooliganloze vereniging. Ondertussen schoot het eerste elftal geen deuk in een plak Friese kruidkoek. De megalomane idioten werden uit het bestuur geflikkerd en Foppe ging zich weer met het voetballen bemoeien. En wat gebeurt er? Heerenveen wint weer en knokt zich zachtjes terug naar het linker rijtje van de Eredivisie. Foppe raakte na een 0-3 overwinning in Kerkrade geëmotioneerd. Niet alleen door de winst, maar ook omdat hij weer mooi voetbal had gezien. Zelf lachte hij zijn tranen weg onder het motto dat hij inmiddels een oude man is. En Bertje vond dat raar. Foppe mag huilen als hij een WK-finale verliest, maar niet als zijn doodzieke geliefde weer aan de beterende hand is.

  Ik begrijp Bertje wel. Bertje zijn tranen zitten niet zo hoog. Deze voetballiefhebber verdient zijn zure centen in Saoedi-Arabië, waar hij echt aan voetbalontwikkelingshulp doet. In de geest van Sepp Blatter, die wil dat kleine voetballanden zich ontwikkelen. En Bert heeft daar veel voor over. Focust zich helemaal op zijn sport. Kan hem niks schelen dat vrouwen daar ondertussen gedwongen onherkenbaar in een boerka rondsjouwen, dat politieke tegenstanders van het autoritaire regime op duizenden zweepslagen kunnen rekenen, dat er alleen dit jaar al 151 onthoofdingen hebben plaatsgevonden en dat bij alle winkeldieven handjes worden afgehakt. Net als bij homo??s hun lul. Dat kan Bertje niks schelen. Als Mark van Bommel je schoonzoon is valt alles mee. Over al deze gruwelen zal de ex-bondscoach geen traan laten. Hij is daar voor het voetbal! Over politiek heeft hij geen mening. Maar over de oprechte Friese waterlanders van Foppe heeft hij die wel. Een man mag niet huilen. En voetbaltrainers zeker niet. Misschien is het leuk als Wim van de Camp dit stukje naar zijn aanhang twittert. En ik? Ik schiet vol!

  Vergeet Youpie nog het hand in hand wandelen van Burdie met zijn broodheer. Gewoon omdat het kan? NEE: OMDAT HET MOET >:(
  ——
  Foppe nu overigens op FOX-sport…geïnterviewd door Kraay-jr….maar je kunt niet alles hebben.

 28. Was pas tegen een uur of 5 bij GCCdeP. De heren WS en JanD (de Mounties) hebben weer een mooi klaverjaslesje gehad. Henke B toonde zich vandaag een goeie vervanger van mijn vaste partner doeksen.

 29. Jazeker wel Joppuh, highlights benadrukken. En zoals je weet is herhaling de kracht van reclame. Mooi dat er weer een tekstblokje aan de ongeëvenaarde Youp kan worden besteed.

  Hoe laat gaat het eigenlijk over AJAX?

  Wowww, wat een opwinding in 21:52 Assie. Geil, bijna 😮

 30. Blijft voor sommige eencelligen moeilijk om op de mooiste dag van de week, met het mooiste spelletje (of je moet seks als spelletje zien) ooit bezig te zijn:

  Bij een voetbalwedstrijd in Hengelo is vandaag een scheidsrechter mishandeld door voetballers. De arbiter werd door verschillende spelers belaagd.

  Het ging volgens Tubantia om een wedstrijd tussen Juliana 3 en UDI 2. Toen Juliana een kwartier voor tijd een goal maakte die door de grensrechter werd afgekeurd maar door de scheidsrechter werd goedgekeurd, werden de spelers van UDI pissig.

  Een speler van Juliana kreeg een klap. Daarvoor gaf de scheidsrechter een rode kaart. Hiermee haalde hij de woede van de overige UDI-spelers op zijn hals. De arbiter kreeg een klap en gaf nog eens rood. Daarna werd hij belaagd door verschillende spelers. Hij kreeg schoppen en klappen.

  De broer van de scheidsrechter en de spelers van Juliana moesten de scheidsrechter redden. De wedstrijd werd uiteraard gestaakt.

 31. @

  Bericht door Eva, op 5 december 2015 6:37

  Nee, ik heb te maken met overheid. En ik word stapelgek van het verwijzen naar een (verkeerde) andere.

  Kun je zeggen over welk onderwerp het met name gaat en is de overheid "de gemeente Zwolle" of "de landelijke overheid".

 32. Goedemiddag Eva,

  Wat een shit ervaringen! Op de punten waar je hulp het meest nodig hebt.

  Had eigenlijk wel wat hoop op verbetering met Sociale Wijkteam…verwachte eigenlijk ook verbetering.
  – Al gebeld met Sociale Zaken van Zwolle?

  UWV heb ik geen ervaring mee. Maar vernam al eens dat daar weinig feedback is. Misschien zijn ze telefonisch ook moeilijk benaderbaar.
  Maar ik vind een telefoontje altijd de beste oplossing. Interactie/anticiperen en schriftelijk laten bevestigen.

  Heb zo met de Belastingtelefoon wel goede ervaringen. Tenminste een luisterend oor. Tot nu toe was dat voor mij genoeg. Kan dus niet zeggen dat ze bijvoorbeeld een goed geschreven feedback hebben.

  Succes met alles!

 33. http://www.sigmund.nl Narcisme is een Freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag die wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist.

 34. Versnipperaar

  Youp van ??t Hek

  Youp van 't Hek

   

  12 december 2015

  Matthijs van Nieuwkerk belde deze week met Anouchka van Miltenburg omdat hij gelezen had dat zij een goede papierversnipperaar heeft en hij wilde met spoed een kleine drieduizend menukaarten verpulveren. Er was bij hem iets misgegaan met een ranzige snackbar, die eigenlijk als Michelinsterrentoko bedoeld was, en hij wilde alle sporen die hem de komende tijd aan deze zeperd zouden kunnen herinneren zo snel mogelijk wissen. Het is algemeen bekend dat Matthijs van tempo houdt.

  Anouchka begreep niet helemaal waar hij het over had en vroeg hem wat de ooit zo socialistische VARA met het exquis bedoelde eten ging doen. Naar het dichtstbijzijnde azc?

  ⤸Of zijn de gegrilde houtsnip, de exclusieve Selle de veau Prince Orloffskien de Cervelas de Fruits de Mer niet halal genoeg voor onze Syrische vrienden?⤝ Ze moest hier zelf erg om lachen.

  Matthijs herhaalde zijn vraag of hij haar papierversnipperaar mocht gebruiken. Hij wilde echt van zijn rotzooi af. Anouchka vroeg zich hardop af waar hij het toch over had.

  ⤸Dat kreng waar jij die twee klokkenluidersepistels over de Teevendeal in hebt vernietigd. Die overduidelijke brieven waarin het exacte bedrag stond dat Fredje aan Cees H. had geschonken. En nog belastingvrij ook⤝, riep Matthijs een beetje geïrriteerd.

  Teevendeal? Teevendeal? Anouchka wist niet helemaal wat de populaire presentator bedoelde en opperde dat het overgebleven Kranenborgvoedsel zoals de Rognon de Veau en de Paté de Canard Sauvage ook naar Mali verscheept zouden kunnen worden omdat ze daar op dit moment creperen van de honger en dat die mensen best wel een vorkje met onze welvaart mee willen prikken. In hun geval zullen ze niet zeuren over een gerecht dat te droog of iets te zout is.

  Matthijs was verbaasd door de woorden van Anouchka. Hij wist niet dat er binnen de VVD ?berhaupt nog over ontwikkelingshulp werd nagedacht en herhaalde zijn vraag of hij een kwartiertje die versnipperaar mocht lenen. Daarbij wilde hij weten of dat kreng het eigenlijk nog wel deed. Of het inmiddels niet hartstikke bot was omdat hij natuurlijk niet alleen die twee klokkenluiderkattebelletjes, maar ook het halve archief van Fred Teeven, Mark Rutte, Ivo Opstelten, Ben Swagerman, Gerard Roes, Pieter Cloo, Ard van der Steur, Klaas Dijkhoff en andere verdachten in dit stinkende zaakje had moeten verpulveren.

  Anouchka lachte tegen Matthijs dat het niet handig was dat hij na zijn restaurantdebacle de woorden stinkend zaakje in zijn mond nam en opperde meteen de suggestie om de nog ongeopende flessen wijn uit het failliete pop-uptentje te schenken aan de negenduizend Rabobankmedewerkers die binnenkort ontslagen worden. Die waren volgens onze altijd vrolijke Kamervoorzitter wel toe aan een alcoholische versnapering.

  ⤸Misschien is het grappig om de Rabobank voorlopig De Voedselbank te noemen?⤝, proestte de Kamervoorzitter keihard om zichzelf, waarna ze namen van meer mensen begon te noemen. Mensen die volgens haar op dit moment wel een alcoholische kerstverdoving konden gebruiken. Zoals Peter Jan Rens, Louis van Gaal, het bestuur plus de trainersstaf en de selectie en alle supporters van Ajax, inclusief de voormalige adviseurs en jeugdtrainers en??.

  Matthijs werd ongeduldig en begon weer over de papierversnipperaar. Het ging maar om drieduizend menukaarten.

  ⤸U kunt het voedsel natuurlijk ook doordraaien⤝, gierde Anouchka wederom om zichzelf, ⤸dan doet u de naam van uw programma eer aan!⤝

  Matthijs zei dat hij ging ophangen omdat hij nog nooit een gesprek langer dan vijf minuten had gevoerd en dat hij dit politieke gereutel niet langer kon aanhoren. Hij wenste haar prettige kerstdagen en ging naar een andere tweedehands papierversnipperaar op zoek. Er moeten er toch genoeg te vinden zijn. In de burelen van woningbouwvereniging Rochdale of in een van de huizen van meneer Möllenkamp zelf of in het stadion van FC Twente of bij Joop Munsterman of in een willekeurig Volkswagenfiliaal of bij de voormalige directie van Imtech of bij de FIFA of bij Blatter of bij Beckenbauer of bij Platini??

  Toen belde Matthijs mij. Of ik een shredder voor hem had.

  ⤸Die heb ik wel⤝, zei ik, ⤸maar die heb ik voorlopig zelf even nodig om van alle medische dossiers over mij en de daaraan verbonden recepten confetti te maken. Om daarna met de aardige dokters geheel opnieuw te beginnen met het zoeken wat me nou precies mankeert. Ik voel me belabberd. Wat ik heb? Ik voel me VVD en iedereen weet: dat is ernstig. Heel ernstig.⤝

 35. @ Joppuh. terwijl het vanavond (vanmiddag al) overal bruiste in onze geweldige binnenstad…..was er bij Stappie écht heulemaal nixxx te doen 😮

  Robby nog wel voorbij zien schieten….op iets roods 😮

 36. hoera…. 2 x Derksen met de Kerstdagen en hier zijn de pleeliesten!
  1e Kerstdag!

  TITELARTIESTALBUM TITEL
  Baby please don't goThemThe Complete Them 1964-1967
  Nothing can change the love I have for youZZ HillSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  GloriaThemThe Complete Them 1964-1967
  You messed up my mindClay HammondSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Here comes the nightThemThe Complete Them 1964-1967
  You are my sunshineLeslie WestSoundcheck
  One more timeThemThe Complete Them 1964-1967
  Let's get togetherArthur and MarySlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  How long babyThemThe Complete Them 1964-1967
  Darling I'm standing byJeanette JonesSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Mystic eyesThemThe Complete Them 1964-1967
  I don't wanna lose youTami YoungSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  BeatgirlDe MaskersInstrumentals
  If you and I could be as twoThemThe Complete Them 1964-1967
  Come to meLittle Henry and the ShamrocksSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Don't look backThemThe Complete Them 1964-1967
  Ain't nobody's businessB.B. KingSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  I'm gonna dress in blackThemThe Complete Them 1964-1967
  People get readyLeslie WestSoundcheck
  (It won't hurt) Half as much ThemThe Complete Them 1964-1967
  Every dog's got his dayJohnny CopelandSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Could you would youThemThe Complete Them 1964-1967
  Weep no moreTerry and the TyrantsSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  I can only give you everythingThemThe Complete Them 1964-1967
  It's realJimmy RobinsSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  La comparsaDe MaskersInstrumentals
  My lonely sad eyesThemThe Complete Them 1964-1967
  The last one to knowJoe HaywoodSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  It's all over baby blueThemThe Complete Them 1964-1967
  A woman needs a manYvonne BakerSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Don't you knowThemThe Complete Them 1964-1967
  Stand by meLeslie WestSoundcheck
  Hey girlThemThe Complete Them 1964-1967
  Everybody needs somebody Jimmy HolidaySlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Stormy monday bluesThemThe Complete Them 1964-1967
  Why should I be the oneTommy YoungbloodSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Call my nameThemThe Complete Them 1964-1967
  Consider yourselfStacy JohnsonSlow 'n' Moody Black & Bluesy & More
  Mighty like a roseThemThe Complete Them 1964-1967

 37. waarom komt de tweede kerstdaglieste nou niet door, moet eerst via admin!>:(

  TITELARTIESTALBUM TITEL
  What can I doBobby MarchanOur turn to cry
  Wang dang doodleLivin' BluesRed white & the blues 2
  Lonely soldierMike WilliamsOur turn to cry
  Ridin' on the L & NBintangsRed white & the blues 1
  How can you babysit a manNed TownsOur turn to cry
  Shows what you knowVintage Trouble1 Hopeful Rd.
  He don't belong to meDoris TroyOur turn to cry
  Somebody will know somedayCuby + BlizzardsRed white & the blues 2
  Today I started loving you againBettye SwannOur turn to cry
  Worried dreamsJohn the RevelatorRed white & the blues 1
  She didn't knowDee Dee WarwickOur turn to cry
  People get readyThe Texas HornsBlues gotta holda me
  Drinkin' on my bedRob Hoeke Rhythm and blues groupRed white & the blues 2
  Hold onJames CarrOur turn to cry
  Nobody knows you when you're down and outFlaviumNederblues
  I've got enough heartachesMighty SamOur turn to cry
  The sun is shiningOscar Benton Blues BandRed white & the blues 1
  Let me down easyAlvin RobinsonOur turn to cry
  Another man's wordsVintage Trouble1 Hopeful Rd.
  We can't believe you're goneBobby HarrisOur turn to cry
  Battlefield of loveBlues DimensonsRed white & the blues 2
  Baby come on homeHoagy LandsOur turn to cry
  Ramblin' on my mindQ 65Red white & the blues 2
  Profile (Medley)Spooner OldhamPot luck
  Believe in meThe Jennings BrothersOur turn to cry
  Saint James InfirmaryJohhny Kendall and the HeraldsDe voorgeschiedenis van de Nederlandse pop muziek
  Book of memoriesPercy WigginsOur turn to cry
  Cry me a riverHu and the hilltopsBeat from Holland 2
  Please stayLou JohnsonOur turn to cry
  If you loved meVintage Trouble1 Hopeful Rd.
  Your turn to cryBetty LaVetteOur turn to cry
  Come onNew AdventuresNederbeat volume 1
  Breakfast in bedBaby WashingtonOur turn to cry
  I wish for Christman a world without fearPeter van SchieCD Single
  On the floorMojo ManBalls & Horns
  Kay my dearRonnie Earl and the broadcastersNow my soul

 38. Kortom, fjine kwaliteitsmuziek weer! Fijne kerst allemaal vrienden. En wat leuk dat ik vriend doeksn nog eventjes mocht terffen bij cafe etablissement Stapp's INN!!!:D:D:D

 39. Wat leuk Joppuh dat ik de hartelijke groeten krijg van die mooie lieve vrolijke keurige nette Jeannette! Hoop haar binnenkort ook weer eens een keer te ontmoeten.:);)

 40. Nog even ter compensatie een oude column van Youp!

  Youp van 't Hek: K
  Youp van 't Hek 14 november 2015
  Drugsdealer Jos Beijnen was de huisapotheker van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en zat ook in de raad van bestuur van deze criminele organisatie. Hij sleepte een paar jaar met hulp van de maffiosi van KPMG de miljoenen heroïnewinst van de ene obscure bv naar de andere schimmige vof met als doel dat er zoveel mogelijk in zijn eigen kontzak verdween. Dat is tot nu toe goed gelukt.

  En wat heerlijk dat de KPMG er weer bij betrokken is. Ik was die Amstelveense hoofdkantoorsjoemelaars eerlijk gezegd bijna vergeten. KPMG had in dit geval de niet in de boeken vermelde miljoenenwinst over het hoofd gezien. Gelooft u het? Ik niet. Zijzelf geloven het trouwens ook niet. Geslepen wittenboordentuig dat dacht dat het wel los zou lopen.

  Wel een gezellig hospitaaltje dat Slotervaart. In de tijd dat die Aysel Erbudak daar de scepter zwaaide werd er al gegoocheld met miljoenen. Hans Kazan was toen president-commissaris en Hans Klok hoofd van de boekhouding. Ik herinner mij een of andere fooienpot met een paar ton. En vaag vastgoed in Turkije. Een van de bazen was toen de inmiddels overleden Jan Schram. Iedereen dacht dat dat trouwens zijn bijnaam was.

  Vorig jaar legde een vriend van mij het loodje tijdens een kleine ingreep op de poli van het Slotervaart. Later bleek dat buiten de arts, die de operatie verrichtte, er ook nog een stuk of zes financiële consultants om de operatietafel stonden. Zij praatten de chirurg en de anesthesist tijdens het klusje bij over allerlei handige fiscale constructies. Ze moesten vooral vriendjes blijven met apotheker Jos, die warme banden onderhoudt met de farmaceutische industrie. Deze pillenboeren hebben hun hoofdkantoor meestal in Zwitserland en kunnen via een neefje van Sepp Blatter, die een hoge functie bij een bank heeft, een hoop regelen. Ook konden ze contact zoeken met een zekere dokter O., die ook wel de derivaatchirurg werd genoemd. Hij kan zorgen dat je via de zoon van Platini een inktzwart kapitaaltje in Qatar kan opbouwen. Hij regelt echt alles.

  De anesthesist was zo opgewonden door de financiële voordeeltjes dat hij in zijn enthousiasme de propofolkraan iets te wijd openzette en dat kon mijn vriend niet aan. Het was wel een mooie dood. Propofol is ook het goedje waar Michael Jackson aan bezweek.

  Geestig dat al het rotte appelnieuws over dit criminele ziekenhuis in de media verscheen op het moment dat bekend werd dat graaioncoloog Gerrit S. tonnen had verstopt in een ventilatiekanaal van een van zijn pandjes. Vooral dat verstoppen in die ventilatieschacht maakt het zo treurig. Je ziet hem kruipen voor zijn centjes. Om zijn zwarte geld in Luxemburg op te halen had hij drie keer naar het dwergstaatje moeten rijden. Heeft-ie wel een heel klein autootje voor een medisch specialist. Hoop dat de lieverd het in een walmende Volkswagen heeft gedaan. Mooi symbolisch.

  Weet u waar ik nou zo mistroostig van word? Niet van het feit dat iedereen loopt te graaien en te naaien en ook niet van het gegeven dat KPMG en andere criminelen dit Starbucksgedrag stimuleren. Nee, ik word somber omdat het me niet meer verbaast. Dat ik het volstrekt normaal ben gaan vinden.

  Multimiljonair Benzema die een vriend helpt een van zijn voetbalcollega??s af te persen in verband met een of ander luizige sekstape. Ik ben niet verbaasd. Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Een wereld vol K en de oncologen lijken te druk met het wegsluizen van hun van de geneesmiddelenindustrie gekregen miljoenen. Als ik morgen hoor dat oncologen geld hebben aangenomen van de sigarettenmaffia kijk ik niet raar op. Zijn er dan geen lichtpuntjes? Jawel. De oncologen houden werk omdat we binnenkort bijna overal 130 mogen rijden. Dus de vervuiling neemt toe. Een of andere stiekeme commissie heeft dit er doorgedrukt. Word ik zo blij van.

  Nog een lichtpuntje? Het bestuur van de voetbalclub De Graafschap heeft de supporters gevraagd het woord kanker niet meer te gebruiken. Terwijl er in de Achterhoek genoeg te kankeren valt. Het gaat niet echt lekker. Nee, dan Ajax. Die gaan goed. Stijf bovenaan en een euforische bestuurskamer. Of zoals een vriend van mij zacht en verdrietig mompelde: ⤸De club is zieker dan Johan!⤝

 41. Mooie column. En het eind: Ja, deining is er altijd wel bij de club waar Youp een seizoenkaart heeft. Laat ze maar gewoon die voorsprong vasthouden tot het seizoenseinde 😉

 42. Wens iedereen een gezellig maar vooral een gezond 2016 toe.Hopelijk wordt het een jaar met wat minder ellenlange lappen met tekst op dit log, hou het lekker kort dan komt het Dick voor elkaar :D:D

 43. :):):):):):):)::):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)AssendörperT:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

 44. Leuk, een andere mening van een expert.

  Raymond Domenech is de laatste trainer van Zinédine Zidane, de nieuwe oefenmeester bij Real Madrid. Op het WK van 2006 liet de sterspeler van Frankrijk zich gaan en Domenech noemt dat helemaal niet vreemd. ,,Zidane is namelijk helemaal geen aardige gozer."


  ,,God is terug!", roept Domenech cynisch tegenover Le Monde. ,,Het is ongelooflijk wat een hype er heerst nu Zidane terug is op het hoogste niveau. Nieuwskanalen stopten de uitzendingen om dit te berichten, er was opeens belangrijker nieuws dan het conflict tussen Saudi-Arabië en Iran of de wereldeconomie."

  De 63-jarige Domenech noemt Zidane 'een mythe'. ,,Hij roept allerlei emoties op bij mensen en niet slechts positieve. Hij is geen aardige gozer. Zidane is tot alles in staat."

  ,,Mensen herinneren zich alleen Zidane als ze aan de finale van 2006 denken, maar niemand heeft het over het gevoel van Thuram, Henry, Vieira, Malouda of Sagnol. Maar Zidane was onaantastbaar, een man die een god werd."

  Domenech waarschuwt Zidane er wel voor dat hij van die onaantastbaarheid af is. ,,Zidane zal vanaf nu worden afgerekend op de resultaten. Als hij kampioen wordt, dan wordt zijn legende versterkt. Wordt hij dat niet, dan kan hij van het voetstuk vallen. Mourinho was ook een god en kijk waar hij nu staat."

 45. Haha, ja ik vind het zo opvallend dat iemand die zo groot is in de voetbalwereld, zich zo laat gaan. Mooi ook, die verschillende meningen over hem in 17:11. Vind ik.

 46. Had je vanmiddag bij Edon persoonlijk willen bedanken Joppuh maar dat is er helaas niet van gekomen want had andere verplichtingen. Bij deze nog hartelijk dank!:):):)

 47. Bericht door dick, op 10 januari 2016 17:15
  Merk je niet, als je van nature al een beetje zurig bent smilies/wink.gif

  Je weet er dus alles van dick.;)

 48. Mooi!

  DWDD
  NPO 1, 19:00 uur

  Huub van der Lubbe (De Dijk) over de blueszanger Harry Muskee van Cuby + The Blizzards, die dit jaar zijn 75ste verjaardag zou hebben gevierd.
  – Sesamstraat bestaat veertig jaar. Bert en Ernie schuiven aan voor een live interview. Wim T. Schippers is natuurlijk ook nog altijd SUPER
  – Stand-up comedy van Peter Pannekoek.
  – Tafelheer is Jack van Gelder.

 49. Bericht door joppuh, op 19 januari 2016 10:52

  Foi foi wat n makke bende hier. Chatlog kan wel opgeheven worden smilies/sad.gif

  Foi foi foi toch! Ei'j dan wat????

 50. Maja mesjeu Joppuh, de meeste mens'n bint te druk met ut aazetsee. 🙁
  Maja, ut gif wel 'n bettien reuring in 't Zwolse… 8)

 51. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 19 januari 2016 23:18

  Kump van zelluf weh weer trugge… smilies/cool.gif

  Det denk ik ok weh!

 52. Tjezus, ik ben ff op t pollog geweest, maar wist niet hoe snel ik r weer vanf moest koom'n, foi foi toch wat is det achteruut-uh-goan met al det koppie-peest werk en gebral. >:(

 53. En wéér heeft een te hoge vrachtwagen de hoogtebalk bij het spoorviaduct in de Blaloweg geramd….
  Blaloweg voorlopig gestremd.

 54. Bron: een boulevardkrant, maar toch

  De wintermercato heeft nog maar pas zijn deuren gesloten, of daar zijn de geruchten voor komende zomer al? En het is meteen een gerucht van formaat: Neymar zou FC Barcelona na het seizoen verlaten voor een absoluut recordbedrag.

  Volgens The Sun zou Manchester United de Braziliaanse balvirtuoos héél erg graag naar de Premier League willen halen. Volgens de Engelsen heeft iedereen zijn prijs en zou die prijs bij Neymar rond de 160 miljoen euro schommelen. Niet weinig.

  Of Barcelona wil meewerken aan een vertrek van zijn aanvaller, is nog niet duidelijk. Ook tijdens de voorbije twee transferperiodes werd Neymar al meermaals in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, maar tot dusver kwam daar niets van in huis.

 55. Ronduit meer dan schokkend dat interview van die NPO1-dame met een dame die een documentaire maakte over Brazilaanse hits op dit moment??.zeer seksistisch en de dames zingen en dansen mee met de zeer suggestieve seks-teksten. Iedereen schijnt de inhoud logisch te vinden??in de trant van 'de onderdanige vrouw'. Een vrouw zong deze stijl met teksten als dat ze gedrogeerd was door een pilletje in haar drinken en zich niets meer kon herinneren. Vervolgens vraagt ze aan het publiek waar ze allemaal genomen is??.bij elk vertrek klinkt een instemmend gejoel??.tja.

  Helaas niets meer van op www terug te vinden. Jammer, ze hadden bijvoorbeeld ook interviews en de muziek zelf.

 56. Wees gewaarschuwd mensen want er stiet veule wind! Komme net uut de stad en ging met mien neie electric bicycle as een speer oaver de Assendörperstroatte. :):)

 57. Ach, per ongeluk op het Chat |Log beland.

  Woensdagavond stond ik in een lege Chinees in een desolate buitenwijk. Slechts één tafeltje was bezet. Daaraan zaten twee mannen. Boze mannen in dit geval. Hans en Diederik. Hans had een schone trui aan omdat het feest was. Hun politieke partijtje bestond een dag eerder zeventig jaar.

  Het was stil aan de tafel. Verdrietig sfeertje. Natuurlijk hadden ze zich dit feestje anders voorgesteld. Groot diner van zeker zeven gangen dat vanzelf zou uitmonden in een uitbundig feest. Dat hadden ze de leden eerder dit jaar voorgesteld, maar niemand had gereageerd. Een oude brompot vond het een goed idee om het feest te vieren in een leeg filiaal van V&D. Volgens die meneer was er ruimte genoeg voor een stevige rollatorpolonaise.

  De heren keken naar hun lauwe gado gado en uiteraard op hun mobieltjes. Vroeger was dat onbeleefd, maar tegenwoordig ben je een stenentijdperkhork als je niet om de vijf minuten je schermpje checkt.

  Hans zuchtte: ⤸Nou is er weer een lolbroek die op Twitter vraagt of jij na de komende verkiezingen als eenmansfractie doorgaat!⤝

  ⤸Als jij van die stompzinnige interviews aan NRC blijft geven dan is die kans groot!⤝, beet Diederik venijnig terug. ⤸Natuurlijk had je gelijk over die enge Geert, maar je moet het allemaal niet zeggen omdat dat waterstofperoxidebommetje daar onmiddellijk verongelijkt gebruik van maakt. Hij heeft er door jouw principiële geneuzel gisteren zo weer drie zetels bij gekregen! En die gaan ten koste van ons. Zwijg hem dood! Nou mocht ik gisteravond bij De Wereld Draait Door alles weer recht lullen en Matthijs legde mij het vuur behoorlijk aan mijn gewonde schenen. En weet je welk onderwerp er na mij kwam? Euthanasie. Iets met een levenseindekliniek. Je zag hoe een schnabbelende anesthesist een bejaarde dood spoot. Weet je hoe oud die bejaarde was? Zeventig!⤝

  ⤸Had ik dan net als Lodewijk me moeten opwinden over het schelden van de zolderkamerterroristen op Twitter?⤝, pruilde Hans terwijl hij een restje satésaus van zijn schone trui probeerde te verwijderen.

  ⤸Bijvoorbeeld! Maar dan moet er vierentwintig uur later niet een doorgedraaide partijgenoot uit Katwijk onze blonde Mozart van de PVV gezellig dood gaan zitten wensen op Twitter⤝, reageerde Diederik fel, ⤸dat kost ons morgen namelijk weer drie zetels. De fractievoorzitter van onze partij in dat zwartekousendorp flikt zoiets?? als ze die demente sukkel nou eens doodspuiten of met een touw om zijn nek aan een voetbaltribune ophangen??⤝

  ⤸Let een beetje op je woorden⤝, lachte Hans, ⤸je kunt niet alles hardop zeggen! Dat kunnen we van hem leren??⤝ Nu wees de partijvoorzitter naar de televisie, die zonder geluid aanstond. Ze zagen een parmantige Rutte genieten van zijn speech op het correspondentendiner. Het publiek vond het zichtbaar leuk. Een gierende Gordon, een gniffelende Gullit en een loei enthousiaste Enzo Knol, de nieuwe Bart Chabot 2.0. Alleen Jantje Slagter vond er duidelijk geen ruk aan.

  ⤸Maar die is net thuis weg om een tijdje met een jong dingetje te wriemelen en dat bevordert je relativerende gevoel voor humor niet⤝, lachte ervaringsdeskundige Diederik. Waarna hij snel vervolgde: ⤸Ik sprak Mark vanmiddag, hij praatte me even bij over zijn lunch met de Turkse premier en hoe die reageerde op mijn veerbotenplannetje. Die Turk was trouwens verbaasd dat onze premier een avondje ging geinen met het nationale journaille. Davutoglu zei letterlijk: ⤸Journalisten pakken wij gewoon op. Erdogan heeft een speciale kelder onder zijn villa waarin hij ze persoonlijk martelt!⤝ Ik vroeg hoe Mark reageerde op die woorden, waarop hij uitlegde dat hij net als altijd keihard was gaan lachen. En vanavond sluit hij trouwens af met de zalvende Zwitsalwoorden dat hij blij is met de persvrijheid in ons land, dat hij trots is dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen.⤝

  ⤸Komen wij nog aan de beurt in zijn ongetwijfeld meedogenloze speech?⤝, piepte Hans angstig.

  ⤸Zover ik weet niet. We moeten nog even samen regeren en we hebben afgesproken om de rit zo goed mogelijk uit te zitten, dus hij spaart me. Net als het koningshuis natuurlijk.⤝

  Toen stonden ze op. Ik dook weg achter een krant en liet het duo passeren. Ze deelden heel solidair de rekening en waren niet scheutig met een fooi. Toen pingelde mijn telefoon. Een sms van mevrouw Slagter: Zo gelachen! Hij is bij haar nu ook al net zo chagrijnig als hij de laatste tijd bij ons thuis was! Zie je vannacht!

  Reactie ge

 58. Deze mag er ook zijn. …..Helaas! 🙁

  Column Willem Vissers

  COLUMNDegraderen zal niet meer lukken, maar Feyenoord doet na de winterstop zijn best om zichzelf onder een rafelig tapijt van totale mislukking te schuiven. Zelden is collectief falen zo treffend verbeeld als bij Feyenoord.

  Door: Willem Vissers15 februari 2016, 02:00

  Laten we het eens over Ron Vlaar hebben. In oktober bepaalt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord, na intern overleg, dat de clubloze Ron Vlaar niet bij zijn oude liefde mag meetrainen tijdens zijn herstel van een zware blessure. Dat past zogenaamd niet in de opbouw van de ploeg. Er is een paar maanden eerder immers een helikopter vol nieuwe voetballers geland in de Kuip.

  Van Geel had in 2012, na het vertrek van Vlaar naar Aston Villa, met de nodige pathos verkondigd dat voor Vlaar de deur altijd open zou staan. Allemaal blabla dus. De open deur als cliché, niet als warm welkom. 

  Vlaar, een van de beste verdedigers van het WK in 2014, wilde de kas niet roven of zo. Nee, hij wilde alleen meetrainen. 

  Hij kon dan en passant jonge voetballers begeleiden, Van Beek en Kongolo bijvoorbeeld, verdedigers die bijna alles nog moeten leren, hoewel ze dat zondag tegen PEC wel erg letterlijk namen.

  Vrijwel iedere trainer zou allang zijn ontslagen na zeven nederlagen op rij, maar 'Gio' is een kind van de club

  Dat Feyenoord Vlaar negeerde, is één van de tientallen voorbeelden van haperende topsportcultuur. Feyenoord is de wereld op zijn kop. Ze stellen een trainer aan die niet eens een jeugdelftal onder zijn hoede had; de lieve Giovanni van Bronckhorst. Misschien zal hij eens een goede trainer zijn, maar zover is het nog niet. Met tranen in de ogen stond hij zondag een tv-journalist te woord. Hij weet het gewoon niet meer.  

  Vrijwel iedere trainer zou allang zijn ontslagen na zeven nederlagen op rij, ook bij veel mindere clubs dan Feyenoord, maar 'Gio' is een kind van de club en hij heeft krediet. Zeker bij de supporters, van wie een deel veel liever de directie ziet vertrekken. En vooruit: Van Bronckhorst verdient tijd, al is het frappant dat het niveau van het voetbal sinds de winterstop beneden elk acceptabel niveau is geduikeld.

  Tekst gaat verder onder de foto

  Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. © ANP

  Rots Ron stuurt, leidt en poetst als vanouds. AZ won alles sinds de winterstop, sinds de entree van Vlaar

  De manier van verdedigen ontstijgt het geploeter in de onderbond nauwelijks. Teamverband ontbreekt. De voortdurende wisselingen in de ploeg hebben elk automatisme weggevaagd. Het middenveld laat zich overlopen. Het elftal wint geen duels en scoort nauwelijks. Vrijwel niemand is in vorm. Allemaal zaken waarop trainers invloed zouden moeten hebben.  

  Hoe het verder ging met Vlaar? Hij sloot zich aan bij zijn eerste profclub in Nederland, AZ. Hij werkte in stilte aan zijn herstel, geraakte fit en tekende een contract tot het einde van het seizoen in Alkmaar. Rots Ron stuurt, leidt en poetst als vanouds. AZ won alles sinds de winterstop, sinds de entree van Vlaar dus. 

  Feyenoord speelt op 3 maart tegen AZ, thuis, in de halve finales van de beker. De Kuip zal gieren van stress, in de 'wedstrijd van het jaar'. Of Feyenoord tegen die tijd klaar is? Dat is zeer de vraag. Op voorhand is het een wedstrijd voor Ron Vlaar. Maar die voetbalt bij AZ, omdat hij niet welkom was in Rotterdam

 59. Feyenoord verkeert in een zeer diepe crisis. Nee, gelukkig niet financieel meer, maar sportief des te meer en helaas ook wat de randverschijnselen betreft.

  Maar het bestuur staat qua daadkracht helaas niet sterk in de schoenen. Het heeft eigenlijk in alle opzichten gefaald, behoudens dan het financieel weer redelijk gezond maken van Feyenoord. Met dank aan de voortreffelijke jeugdopleiding. Net zoals Jorien van den Herik in zijn eerste jaren als voorzitter deed (die sanering dus). Maar die haalde, naast financieel orde op zaken stellen, ook nog de nodige sportieve successen binnen.

  Kampioensschalen, bekers, een Johan Cruijff-schaal en zelfs een UEFA-Cup. Onder het bewind van Eric Gudde werd slechts 1 bekertje gewonnen na een toernooi met in totaal zes zeges op respectievelijk vier middenklassers, een toenmalige Eerste Divisie-club en een amateurclub. En waarbij alleen het duel met de amateurs uit Deurne een uitwedstrijd was.

  Het project van een nieuw stadion, waarvoor Gudde primair werd binnen gehaald, is vooralsnog jammerlijk mislukt. Het doel lijkt verder weg dan ooit, 2022 of zoiets. Het zou zowel deze mislukte voorzitter als de falende Martin van Geel sieren als zij naar aanleiding van dit nieuwe sportieve dieptepunt de eer aan zichzelf zouden houden door de handdoek in de ring te gooien. Het komt volgens mij nooit meer goed met deze twee aan het roer.

  Hun enige reddingsboei lijkt nog het winnen van de beker, maar of Feyenoord daar dan veel mee opschiet wens ik hartgrondig te betwijfelen.

  Na het nieuwe verlies tegen Pec Zwolle, is de nederlagenserie uitgebreid tot zeven.
  Wat Feyenoord ook probeerde, opnieuw kwam het te kort tegen een middenmoter.

  Ik constateer het met grote gelatenheid. In de wetenschap dat het met een bestuur als het huidige nooit meer zal veranderen. Mijn geloof in Gudde en Van Geel is nu helemaal verdwenen, er is onder dit bewind al veel te veel misgegaan en zelfs volkomen mislukt. Een topsportklimaat? What a joke!>:(

 60. Tja monsieur Joppuh, het is triest gesteld met Feyenoord momenteel.
  Maar niet getreurd, want die club komt er wel weer bovenop.

  ***Sterker Door Strijd***

 61. @ Joppuh, je hebt het al heel lang niet op Eric Gudde en Martin van Geel. Toch hoor je, in de media (tenminste die ik tot me neem), nauwelijks kritiek op de heerschappen. Net ook niet van Arno Vermeulen op Langs de Lijn. Zijn er binnen Feyenoord geen krachten die het ook niet meer in hun zien zitten? Je relaas komt zeer aannemelijk over.

  Halve finale beker 3/3 thuis (weliswaar tegen AZ) en een finale in eigen huis winnen…heb je zomaar een (redelijk) geslaagd seizoen.

 62. @ Joppuh; Het is daar al net zo??n zooitje als bij Ajax. Probeer het maar eens te veranderen….
  te groot netwerk
  teveel vriendjes
  te grote ego's
  teveel belangen
  te hoge ons kent ons, "ons dekt ons dekkingsgraad".

  En zo gaan ze met je club op de loopt ter streling van hun eigen ego.

 63. Youp is weer beter.

  >:(:D
  20 februari 2016Leven voor de dood

  Natuurlijk heb ik die docu over die Levenseindekliniek gezien en was ik net zo verbaasd als u toen ik zag dat een zekere mevrouw Huppakee een dag voor ze geruimd werd nog zelf in haar autootje naar Heerenveen reed om een of andere treurige schaatswedstrijd bij te wonen. Wel grappig dat ze voor schaatsen koos. Deze sport is zelf ook op sterven na dood. Haar man had zich in carnavaleske supporterskledij gehuld en dat was aardig van hem. Hiermee hielp hij haar. Dit was voor haar het laatste zetje om echt dood te willen. Als mijn vrouw zich zo belachelijk zou uitdossen omdat ze ergens supporter van is en ik ben op dat moment te dement om een echtscheiding aan te vragen dan wil ik ook wel een verlossende injectie. We zagen mevrouw Huppakee ook nog een paar danspasjes maken op een desolaat parkeerterrein in de schaduw van het Thialfstadion. Dit gebeurde op de klanken van een of ander heel droef dweilorkest. Prachtigelast dance!

  De volgende dag kreeg mevrouw Huppakee het spuitje en dat ging op zijn zachtst gezegd curieus. De dokter gaf haar dat namelijk voor een draaiende camera. Anderhalf miljoen mensen mochten de totaal verwarde ziel livezien sterven. Waarom? Onze bejaarde poes van bijna twintig, die als ze niet getroffen wordt door het Zika-virus binnenkort ook aan de beurt is, krijgt meer privacy dan deze arme mevrouw Huppakee. Of gaat de dierenarts dit klusje klaren in een volle wachtkamer? Mevrouw Huppakee had volgens haar familie en haar huisarts overduidelijk aangegeven dat ze euthanasie wilde, maar heeft ze er ook bij gezegd dat heel Nederland naar haar laatste adem mocht koekeloeren?

  Ik krijg de laatste tijd trouwens sowieso jeuk van dit soort zogenaamde integere programma??s. We worden op de televisie doodgegooid met medische malaise en het daaraan verbonden menselijk leed. Zowel bij de NPO als bij de commerciëlen. In elk programma hinkepinkt er wel een uitzichtloze invalide met een prednisonkop zonder haar voorbij of piept een astmapatiënt met ongeneeslijke reuma dat hij of zij gewoon dood wil. Op minimaal zeven netten zie je avond aan avond mensen met hulpverleners fluisteren over het definitieve einde of zoeken ze ondersteund door een stervensbegeleider een laatste rustplaats of een stemmige urn uit. De toekomstige dooie komt zelf uitgebreid aan het woord, maar ook de kinderen, een oude moeder en de onvermijdelijke buurvrouw met haar pannetje soep. Ik begrijp dat we een enorme bejaardenberg hebben en dat die mensen graag hun toekomst in beeld willen hebben, maar mag het een onsje minder? Iets meer vitaliteit. Iets meer leven! Zoals?

  De inventieve vluchtelingen die deze kant opkomen om uitsluitend een oprotpremie van een paar duizend euro op te strijken. Dat vind ik nou fantastisch. Dat je vanuit Afghanistan of Oekraïne naar het land gaat dat door Google, Starbucks, Apple en Ikea misbruikt wordt om miljarden aan belasting te ontwijken. Zo in je uppie ons bananenkoninkrijkje naaien is toch humor van de bovenste plank? Gewoon frauderen als een drugsverslaafde PVV-er, die trouwens ook nog Heemels heet. Sowieso geestig als een PVV-er zijn geest wil verruimen.

  Ik zoek leven! Geen dood. Het zou toch heerlijk zijn geweest als we deze week de hele programmering op TV hadden omgegooid om uitgebreid stil te staan bij de liefde tussen de inmiddels heilig verklaarde paus Johannes Paulus II en zijn Poolse filosofe. Schitterend nieuws toch? Dat die ouwe gewoon heeft geleefd zoals zijn god het ooit bedoeld heeft en dat ie het regelmatig in een hoekje van een camping in een sheltertje gezellig had met deze getrouwde vrouw, die ook wel toe was aan een buitenechtelijk avontuurtje! Warme woorden wisselden ze in een dampende correspondentie. En die paus al die jaren maar jokken hoe het volgens hem moest. Dat was zijn werk. Daar buiten leefde hij. Rommelde hij met een dame. Dat voorkwam een hoop kindermisbruik. Dag in dag uit zag hij zijn door het celibaat in het nauw gedreven collega??s erotisch loensen naar de honderden onschuldige misdienaartjes, waar ze uiteindelijk aan gingen zitten wriemelen. Jarenlang moest hij die schande toedekken met de mantel der liefde. Maar ondertussen leefde hij! God is zo trots op hem. Hoe ik dat weet? Omdat ik zelf god ben. En ik wil nog lang niet dood! 

 64. Hij is super Joppuh; bedankt!

  Heb er op het PL ook al naar verwezen…wilde het op het "in gesprek-vluchtelingen-topic" ook doen….omdat het net over onze beschaving en religie ging.

  Maar Erik slaagde er in (als nieuwkomer nog wel, mits hij geen anoniem lafbekkie is die voortdurend van naam veranderd)

  om in recordtijd, 2 nieuwsberichten tegelijk te laten sluiten 🙁

 65. Vanuit een bepaalde bestemming in onze wonderschone stad, een paar lekkere Amsterdammers gedronken….volle bak bij Elles Heetebrij!
  Ze was er zélf ook en o.a. Peter Heerschop. Als vanzelfsprekend met een 'nogal mooie dame'.
  Toch nog ff met Jaap S.??s dochter kunnen babbelen. Ondanks het feit dat ze moest bedienen. Jaap wordt maar trainer waar ie wil (idd hele wereld aan de voeten…met zij mogelijkheden) maar dochter lief blijft ZWOLLENAAR :D:D:D

  Dacht, "nog ff een afzakkertje bij Stap". In een niet bepaald uitgelaten stemming zat heer van J. pontificaal bij de deur. Nee, Joppuh al een tijd niet meer gezien hier. Sinds ie verliefd is ongeveer….en "Jazeker is ze de moeite waard"…waarbij deze heer van stand met zijn armen bepaalde afmetingen aangaf. Haha, veel plezier samen Joppuh!

 66. Dank je Dick maar onze kleindochter hebben we haar eerste verjaardag van gevierd. Vandaar dat ik er niet was. Gisterenmiddag was ik er w?l!

 67. @ Joppuh: van harte zeg! Tjonge, wat een bijzondere dag voor jullie!
  Feliciteer en doe je "directrice' 😉 Ook de groeten van mij.

  🙂 Beste Jesse, kennismaking is hier niet meer nodig.

  [Dan begrijpen we ook de inhoud en stijl van je berichten hier. /quote]. Zou jou overigens best eens willen ontmoeten.

 68. Mooi hoor, dat linkervoetje van Arkadiusz Milik; mooie goal 😀
  Wordt volgende week 22 heeft 13 goals en 7 assists.

  IDD VOETBALLEND GEZIEN KOMT IE TEKORT E.D.
  Zeg zelf altijd: Bij Ajax….moeten ze in het systeem spelen….welk f*cking systeem dan? Van Frank de Boer, hebben zijn assistenten inspraak, heeft Johan (was toen eigelijk ook wel voor Lowie) wel een kans gehad, of was ie gewoon lui en teerde hij op de TTTTT (en VI)-lobby? van Overmars en/of Sar? Oh nee, het staat vast in een lijvige rapportage waar iedereen zich aan moet houden…..natuurlijk >:(

  Komt ie weer F*CK THE SYSTEM!

  Jan van Halst NU en veel thuisblijvers hebben gelijk.
  Vind het weer: slappe (plichtmatige) hap
  >:(>:(>:(

  "Je moet af en toe eens pijn doen!"
  Geef Jaap Stam de macht daar 😀

  Vind trouwens absoluut (in tegenstelling tot 2 maten die trainer zijn) dat betaaldvoetbal-spelers (kort profs genoemd) gewoon TWEE-BENIG MOETEN zijn….ze hebben zo allemachtig veel tijd om dat te trainen….het IS heel goed te trainen (net als pengels en hoekschoppen…vraag Sjon van de Brom maar eens).

 69. Van Rhijn er toch in 😀
  Na 2x het linker sloffie van Milik….Klaassen geen geel meer!

  Volgende week zondag 16:45 ArenA tegen kaasstad…die MOET je winnen want de f*cking gloeilampen zijn in vorm….vrees dat ze dat tot de 34e speeldag gaan volhouden 🙁

 70. Zeer verrassend hoe Ajax (FdB) vandaag begon. Met 3-4-3 tegen Excelsior, Van Rhijn op de bank.

  Kan ik trouwens digitale handtekeningen verzamelen voor een WLZ-(passieve!) Sport-Log?

 71. Hoe lang is deze posting op het Politieke Log…die jij ook gezien hebt…nu helemaal geleden?

  Bericht door Admin., op 20 februari 2016 14:15

  Geachten,

  Een topic wordt zelden gesloten, maar wel als personen herhaaldelijk schelden en (op de persoon) beledigen. Degene loopt dan risico op uitsluiting op Weblog Zwolle.

  Weblog Zwolle en haar bezoekers zijn al 13 jaar trots op de laagdrempelige interactiviteit. Wat we niet willen is bewust geuite 'rotzooi' op onze website. We gaan ervan uit dat niemand dat wil. Om onze vrijwillige inzet in toom te houden, en de site laagdrempelig te houden, is ingrijpen door middel van een 'slotje' een laatste middel.

  Hou het netjes en toon respect!

  Redactie Weblog Zwolle

 72. Jesse, hier moet ik het toch even opnemen voor Dick. Dat Korsakov is op de man, zo doet Dick niet op de man spelen. Je andere zorgen en frustraties tav Dick's postgedrag. Snap ik wel want overdaad schaadt is niet voor niets een bekend spreekwoord !

 73. De vergelijking met Korsakov vind ik te ver gaan. Dat vind ik jammer van je.
  Doe wat we allemaal doen. Scrol er overheen, zucht en negeer. En mis het opeens enorm, als Dick een weekje met vakantie is.

 74. Vanaf een zonovergoten Château Rousseau wens ik alle lieve WLZ'ers een bijzonder goedemorgen toe. 8):D
  D'r an met de lippe… 😛

 75. Cenzuur

  Youp

  Al een jaar of vijftien heb ik samen met de fotograaf Bob Bronshoff een rubriek in de VARA-gids en daarin schrijf ik een wekelijks commentaar bij een foto van Bob. Die doorgaans milde stukjes gaan over televisie. Bob is de hoofdredacteur van die pagina. Hij levert mij het wekelijkse plaatje en ik voorzie dat van een kleine 200 woorden.

  Onlangs bestond het NOS Journaal60 jaar en belde Bob met de Journaalredactie of hij een foto mocht maken. Dat mocht, mits ze ook het door mij geschreven commentaar vooraf mochten lezen. Dat vond Bob op zijn zachtst gezegd vreemd en hij vroeg na wat verbaal geharrewar of het Journaal dat zelf ook deed. Dus of ze een gemonteerd interview met bijvoorbeeld een politicus voor uitzending voorlegden aan de ondervraagde zodat deze het kon goedkeuren. Nee, natuurlijk niet. Maar ze hadden best wel wat schade ondervonden van Lucky TV en wilden de publiciteit graag zelf in de hand houden. Vandaar. Bob wilde niet werken onder deze Noord-Koreaanse voorwaarden en die week ging onze rubriek over iets anders.

  Ik moest om deze vorm van censuur van uitgerekend de NOS vooral hard lachen. Zeker toen ik een paar weken later op de zestigste verjaardag van onze beroemdste nieuwsrubriek zag hoe de redactie zichzelf een aantal malen zeer voldaan feliciteerde door middel van allerhande kritiekloze neuzelprogramma??s. Kijkje achter de schermen, dinertje van oud-presentatoren en een tsunami aan borstkloppende interviews met de baas zelf in allerhande kranten en actualiteitenrubrieken. Hij is nu, meer dan een maand later, nog druk met het verwijderen van de vlekken rond zijn gulp. Je kan morsen als je te blij bent.

  Ik kreeg helemaal de slappe lach toen ik deze week het interview met de jarige Geert Wilders op NOS.nl zag. Geertje zijn ondemocratische clubje werd tien en hij had dezelfde voorwaarden bij het NOS Journaalgesteld als zijzelf bij Bob Bronshoff hadden gedaan. De blonde Mozart van de PVV had overduidelijk de eindredactie over het uit te zenden product gehad. De interviewer moest een ja-knikkende stamelstagiair zijn en de vragen mochten niet gaan over het beroemde Minder Minder Marokkanenincident , brievenbusplassers, financieel sjoemelende mokkelmeppers en zeker niet over zijn vrijages met extreem-rechtse zusterpartijen. Het werd een aandoenlijk stukje huisvlijt. Topcabaret. Een schoolkrantverslag van een fröbelacademie. Zoals kritiekloze hielenlikkers doorgaans Willem-Alexander interviewen.

  Onmiddellijk dacht ik: zou die Daan Roosegaarde adviseur van de NOS en Geertje zijn? Want deze kunstenaar kan er ook niet tegen als vragen te kritisch worden. Vorige week wilde hij in College Tour het liefst één lange Sterspot over zichzelf zien. Toen dat niet gebeurde, liep hij weg. Dat zorgde trouwens voor ouderwetse toptelevisie en het zorgde ervoor dat ik deze week amusant en avontuurlijk sliep.

  Opgejaagd door een griepje droomde ik namelijk een paar keer dat Camiel E. bij Twan Huys zat en niet wilde ingaan op de vraag of hij geprobeerd had om bij het failliete Perry Sport een paar goedkope bokshandschoenen in de opheffingsuitverkoop te scoren om de hoofdredacteur van de Quote een paar klappen voor haar blonde hoofd te verkopen. De iets te blije operetteprins, die ooit de gedoodverfde leider van het CDA moest worden, schreeuwde dat Twan dit soort kritische vragen aan Holleeder had moeten stellen en dat het goed was dat de presentator geen oorbellen droeg omdat hij die anders met lel en al van zijn kop had getrokken. Camiel had van Limburgers onder elkaar wel een wat gezelliger gesprek verwacht. Twan rook bloed en vroeg of de KLM sinds een week uit de rode cijfers was omdat Camiel er weg was en niet meer met de creditcard van onze nationale trots allerlei modellen liep te fêteren in de business class. Het gerucht gaat dat het plastic pasje nog steeds in een bureaula op het Amstelveense hoofdkantoor ligt na te schokken als een door Jimmy Savile seksueel misbruikte tiener. Hierna werd het beroemde filmpje vertoond van een oververhitte Camiel die op een CDA-congres veren in de kont van de zwaargewonde Maxime Verhagen propt. Daarna liet Twan ons de foto zien waarop onze christen-democraat en vooraanstaand IOC-lid het bierglas heft met oorlogsmisdadiger Poetin.

  ⤸Daar staat onze koning ook bij⤝, schreeuwde Maxime in mijn koortsige droom en liep huilend weg.

  ⤸Ik ga naar de NOS⤝, krijste hij, ⤸die snappen hoe journalistiek werkt!⤝

  Met een grote glimlach werd ik wakker!

 76. Was een gezellig potje bier JJR, met allemaal échte Zwollenaren (ok, één ingeburgerde) mooie herinneringen ophalen…In de immer gezellige WVF-kantine. Beetje weinig volk, maar we hebben ook niet veel pottenkijkers nodig. Mooi elkaar met feiten, namen en "herkennende lachmomenten" aan te vullen. Onder het mom van "naar de jongens/zonen kijken", gaan de uurtjes snel. En jij?

  * Trouwens nog een CDA-raadslid én WLZ-poster gesignaleerd. Verder een prima vent overigens.

 77. Youpie is terug :D:D:D

  Zoals kritiekloze hielenlikkers doorgaans Willem-Alexander interviewen.

  Mooi verwoord; véél en véél te veel van die hoerige "ik moet aan mijn netwerk denken" 'vragen steller'. Het houdt niet op…niet vanzelf 🙁

 78. Youp

  FC Rente

  Youp van ??t Hek

  Geestig dat we een commissie hebben die subsidies rond het referendum van 6 april toekende en dat er een meneer 48.000 euro heeft gekregen om pleerollen over deze zaak te bedrukken. Het zegt genoeg over ons land waar aan een universiteit binnenkort officiële botoxspuiters worden opgeleid.

  Medy van der Laan was de voorzitter van het clubje. Kon Loek Hermans niet? Totaal mochten ze twee miljoen verdelen. Twee miljoen voor het verjaardagsfeestje van Jan Roos. Dat feestje zelf wordt nog veel duurder. We zijn rijk. Stinkend rijk. Denk maar aan De Groene Draeck.

  De gemeente Enschede gaat binnenkort voor 32 miljoen het plaatselijke casino redden. Ik heb het over de voetbalclub waar allerhande lokale investeerders heel veel geld mee hadden willen verdienen.

  Saldo van der Laan en Joop Muntenman zijn in Enschede de bijnamen van de voormalige bestuursleden die met een paar megalomane vriendjes de club in hun grijpgrage handen hadden. En die die mooie club financieel totaal verwoest hebben. De baas van de KNVB zwaait nu met het zwaard van Damocles en dreigt het zijden draadje waaraan de club nog hangt door te snijden. Beetje voorbarige tekst uit de mond van een meneer die na de gênante uitschakeling van Nederland tegen IJsland allang zijn biezen had moeten pakken. Dus rustig aan meneer Van Oostveen. U kreeg ook nog een kans?

  Hoe het afloopt met FC Twente? Het loopt wel los. De club wordt teruggegeven aan de stad en de supporters en wordt binnen een paar jaar weer kerngezond. Laat dat maar aan de nuchtere tukkers over.

  Ze kijken goed hoe ze dat bij concurrent Heracles doen. Dus met de voetbalschoentjes weer op de grond en doen wat je moet doen, namelijk: zo goed mogelijk voetballen. Als dat geldbeluste gajes maar uit de buurt van de Grolsch Veste blijft. Mijn advies is een levenslang stadionverbod.

  Die Munsterman is wel een bijzonder sujet. Eigenhandig draaide hij een aantal jaren geleden het uiterst stabiele Wegener bijna de nek om door als topman van dit krantenconcern voor heel veel geld het totaal failliete blaadjeDe Pers van Marcel Boekhoorn te kopen. Dat kostte de uitgeverij meer dan zestig miljoen. Boekhoorn moet nog regelmatig aan de beademing van het lachen als hij terugdenkt aan deze superdeal. Joop werd er na dit debacle bij Wegener uit geflikkerd, maar kreeg nog wel twee miljoen mee. Dat is knap. En nu kan hij het faillissement van FC Twente aan zijn cv toevoegen. Hij en zijn vriendje Aldo schijnen nog geld van de club te krijgen. Dat hadden zij er niet ingestopt uit clubliefde, maar in de hoop er veel meer uit te sleuren. Middenstand speelt Barcelonaatje. Dat is het meest aandoenlijke van het geheel.

  Op de een of andere manier word ik heel vrolijk van dit soort nieuws. Vooral nu ik begrijp dat de maffiose bestuursleden er zelf ook miljoenen aan hebben verloren. Zielig h?? Er is vast wel een adviseur bij KPMG die ervoor kan zorgen dat die schade voor de heren beperkt blijft. De zogenaamde IKEA-constructie. Zelf sleutelen dus.

  Waarom trekken voetbalclubs altijd dit soort rijke idioten aan? Moet nog zo vaak denken aan die rare uit de hand gelopen politieman Dirk Scheringa, die een heel volk voor miljoenen naaide om de Berlusconi van Noord-Holland te kunnen uithangen. En heel Alkmaar hobbelde achter die rattenvanger aan.

  En ik ben verbaasd. Allereerst door de vele Munstermannen, die zich laten gelden door een voetbalclubje tot hun speeltje te bombarderen, maar ook door het domme klootjesvolk dat dit klakkeloos toelaat. Leden en supporters die een gezellige vereniging voor een habbekrats uit handen geven aan één rijke idioot. Waarom?

  Maar dat maakt voetbal wel zo leuk. Lekker dat er altijd iets aan de hand is. Chronisch gedoe met patiënten. Of het nou hooligans of bestuursleden zijn. Ze zijn stuk voor stuk knettergestoord.

  Daarom hoop ik dat we dit soort mensen houden. Graaiers die voor reuring zorgen. Munstermannen, Scheringaatjes en andere kleptomanen. Oké, het kost een paar centen, maar we hebben wel lol van al die ijdeltuiten die zich met het voetballen bemoeien. Eigenlijk is het Nederlandse voetbal in de bestuurskamers al jaren spannender dan op de velden. Is daar geen subsidie voor? Misschien wil Medy een commissie voorzitten. Regel ik het pleepapier.
  :D:D:D:D

 79. Monsieur Rousseau, met uw ogen is helemaal niks mis. Ik zag u vanavond in het donker zonder problemen wegscheuren. ;);):D:D

 80. De eerste zonnestralen lichtten gister o.a. het volle terras van De Vier Jaargetijden' uit. Weer eens tijd om te fantaseren over een sapje met vrienden, kennissen en/of (nieuwe) collega's.
  Sommigen fantaseren ook over het hippe drankje dat je deze zomer op het terras gaat bestellen. Drie trendwatchers vertellen wat hét nieuwe zomerdrankje worden.

  En het is??vermout. Deze goedkope versterkte wijn met aroma??s en kruiden is terug van weggeweest, aldus Vincent van Dijk van marketing- en trendbureau HBMEO in het AD. ⤽In de 19de eeuw was vermout heel populair, maar tegenwoordig is dat helemaal verdwenen. Martini is het meest bekende voorbeeld, maar dit merk profileert zich niet als een vermout.⤝

  Ook kenner Ingmar Voerman, de grote man achter het blog Ingmar Drinkt, durft vermout te tippen als nieuw zomerdrankje. ⤽Als je een weekendje naar Barcelona gaat, ga je het bijna vreemd vinden dat niet heel Nederland aan de vermout zit. Dus wie weet!⤝ In Barcelona begon enkele jaren geleden ook de gin-tonictrend.

  Mister Cocktail, ofwel Albert van Beeck Calkoen, is eveneens fan: ⤽Vermout is een van de mooiste en oudste dranken die er bestaat op aarde. Martini is een goede instap: laag in alcohol en met veel smaak. Met vermout zijn oneindig veel cocktails te mixen.⤝ (bron: WEL.nl)