Pagode op Chinese begraafplaats in Zwolle

Zwolle – Begraven worden volgens de Chinese tradities. Dat is sinds begin 2014 mogelijk in Zwolle. Op Kranenburg is een Chinese begraafplaats 'Het Paradijs' gerealiseerd met 230 graven. Vanuit de lokale Chinese gemeenschap is aangegeven dat hier landelijk behoefte aan is. Aan deze wens is de gemeente Zwolle tegemoet gekomen.

pagode_zwolle.jpg 

Bij het ontwerp voor de Chinese begraafplaats is rekening gehouden met de wensen vanuit de Chinese gemeenschap. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht gedeelte en de graven hebben uitzicht over water. Ook is er een pagode, urnenmuur en eigen toegangspoort. Daarnaast kunnen de graven en urnennissen voor onbepaalde tijd worden uitgegeven. De pagode in aanbouw bestaat volledig uit natuursteen. Het bijzondere bouwwerk is door buro BIM 3d gemodelleerd op basis van het ontwerp van beeldhouwer Laurens Demmer. Totaal bestaat de pagode uit 21 m3 natuursteen, met een totaal gewicht van 60.000 kg. De productie van de natuursteen onderdelen vond in China plaats. Speciale aandacht is uitgegaan naar de krachtswerking in combinatie met de natuursteen soort. De pagode is straks een van de grootste pagode's in Europa.

begraafplaats_3_copy.jpg

begraafplaats_2_copy.jpg

begraafplaats_1_copy.jpg 

Kosten
Een graf voor onbepaalde tijd kost € 7.200,- + onderhoudskosten onbepaalde tijd € 4.800,-
Een graf voor een huurperiode van 20 jaar kost € 2.400,- ­+ onderhoudskosten 20 jaar € 1647,-

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Ziet er gaaf uit! Ik hou wel van die Chinese pagode's. Voor elk wat wils (ook na je dood). Maar dat is natuurlijk het fijnst voor de nabestaanden.

  2. De wijk gesitueerd rondom de kranenburg staat bekend als groenste en wint aan populariteit door haar enorme culturele acceptatie, die bij de bewoners hoog in het vaandel wappert.

  3. Kijk, de Chinezen houden nog vast aan hun tradities met mooie bouwvormen en traditionele technieken, zouden ze in Nederland nog veel van kunnen leren!

  4. Prachtige Pagode en Urnenwand. Jammer dat er nergens in het artikel wordt genoemd hoe hard hier aan gewerkt is, en wordt, door de Firma Hafkamp Natuursteen uit Olst. Ideeën, gemodelleerd en ontworpen, prima en fantastisch, maar de mannen van Hafkamp zijn daar iedere dag aan het werk om zo iets moois, en ingewikkeld qua bouw, neer te zetten. Dat zou ook wel vermeld mogen worden.

Reageer