Genoeg gastgezinnen voor vluchtelingen in Zwolle

Zwolle – In de afgelopen maanden was de oproep om gastgezin te worden landelijk in het nieuws. Het initiatief ‘ik ben een gastgezin voor een vluchteling’ heeft inmiddels 20.000 aanmeldingen. Stichting Present Zwolle heeft mensen in Zwolle ook in de gelegenheid gesteld om een vluchteling aan je tafel uit te nodigen en dit was succes.

Op 3 oktober en 31 oktober zijn de vluchtelingen mee geweest. Voor 28 november heeft Present genoeg gastadressen. Voor 26 december zijn er mogelijk genoeg gastadressen, omdat er tegen die tijd waarschijnlijk minder vluchtelingen zijn. Daarom heeft de stichting de inschrijfmogelijkheid gesloten. Present zal de gastadressen per mail informeren over hoe het verder gaat. Ook zal het de gastadressen van 31 oktober per mail berichten (2 november) over de evaluatie en bevindingen van afgelopen zaterdag. Dit omdat er minder vluchtelingen zijn meegegaan dan ingeschreven.

Wil je gastadres zijn en kan het niet meer? Heb je de smaak te pakken en kun je als gastadres helaas niet meer meedoen omdat er al teveel gastadressen zijn: in het AZC Roggebotsluis (Dronten-Kampen) verblijven ook vluchtelingen. Neem vooral daar contact mee op (eventueel via info@presentkampen.nl). En ook in Zwolle wonen genoeg eenzame mensen die maar wat graag een keer de Zwolse gastvrijheid willen ervaren. "We merken bij Present dat hun hulpvragen nu blijven liggen omdat de vrijwilligers zich massaal bij de IJsselhallen melden. Lijkt je dit wat, stuur dan een mail naar info@presentzwolle.nl."
Artikel delen:
Reacties 29
 1. Ontzettend trots op Zwolle en haar bevolking!
  In Zwolle kunnen mensen soms ontzettend nors zijn.
  Maar tonen als het er echt op aan komt keer op keer aan
  ontzettend vrijgevig te zijn.. Gastgezin zijn is zeker iets
  wat veel lef van de deelnemers vraagt. Als je al die verhalen in de media moet geloven bestaan de overgrote merendeel uit verkachters/criminelen en gelukszoekers… Volgens sommige zijn mensen die met hun beste bedoelingen deze oorlogsvluchtelingen willen opvangen niets meer dan landveraders… Ik noem het helden!

 2. Bah, hypocriet geode. Linkse wegkijkers die in hun enge kringetje te koop lopen met 'kijk mij lekker open staan voor vluchtelingen, ik ben zooo veel beter dan al die mensen die bang voor ze zijn, bijna alle vluchtelingen zijn hele fijne mensen'

 3. @dirk je hebt helemaal gelijk, waarom geen dak/thuisloze of eenzame bejaarde uitnodigen. straks klagen ze bij present weer, dat ze voor christenhonden worden uitgescholden.

 4. Herman heeft zijn hulpbehoevende ouders in huis genomen. helaas door het falende zorgbeleid dat ook door nederland waait.
  de kosten hiervoor rusten op de schouders van herman, de zorg op het hele gezin.
  mooi om te lezen dame dat u ook hulpbehoevenden in uw gezin heeft opgenomen

 5. Gezellig hoor, let op geen alcohol schenken natuurlijk, ook geen varkensvlees opdienen, de vrouw des huizes graag een beetje netjes kleden en vergeet het speelgoed voor het kindbruidje niet.

  Leg ook alvast even het WiFi wachtwoord klaar voor de iPhone 6 van de beste 25 tot 45 jarige 'vluchteling'

 6. Ik ken iemand die 2 vluchtelingen heeft uitgenodigd om te komen eten, super gedaan. En alle mensen trouwens die zich als gastgezin hebben aangeboden.

 7. Alle mensen die hier tegen zijn, prima toch. Maar verbied een ander niet om deze mensen uit te nodigen, daar heb je geen reet mee te maken.

 8. Goh wat goed @ Dame, dat u ook hulpbehoevende mensen opgenomen hebt in uw huis, gezin. En erman daarvoor zelfs bedankt in uw reactie op hem om 18.56 uur. Had ik niet verwacht van u. Is dat familie of zijn dat migranten, die u opgenomen hebt in uw huis of gezin? Ben ik wel benieuwd naar.

 9. Schep je niet een heel scheef beeld? Kijk eens hoe mooi we wonen, mooi huis, auto, flatscreen, eten te over. Bedenk wel dat de asielzoeker vrijwel zeker in een bijstandsituatie zal komen en nooit zal kunnen opbouwen wat wij hebben opgebouwd.

  En hoe gaat dat na het eten? Zo, en nu weer terug naar de noodopvang jij. De enige die er een goed gevoel aan over houdt is het gastgezin. "Wat waren we goed he"

 10. Heb je de smaak te pakken als gastgezin? ??? Hahahahahaha wat een giller! !!!! Bel maar naar roggebotsluis!!! Moet je wel zelf voor vervoer naar Zwolle zorgen. Oh nee,ze reizen gratis!!!!

 11. Wat ik niet begrijp is de schijnheiligheid van veel mensen….
  ZE stopen hun vaders en moeders in verzorgingshuisjes/bejaardenhuisjes,
  willen zsm hun eigendommen in hun eigen bezit krijgen, klagen dat ze liever hun families niet over de vloer hebben omdat ze het zo druk hebben en daar geen tijd voor is, maar ze nodigen "vluchtelingen" uit (we willen voor die mensen gastgezinnen zijn) om te laten zien van: kijk ons eens aan..
  of zijn die mensen/gezinnen ook bereid om "vluchtelingen' ook in de toekomst permanent in hun huisjes te nemen omdat er gewoon in NL niet genoeg huisjes zijn..
  ..misselijkmakend!

 12. Br, ik denk juist dat de mensen die vluchtelingen gastvrij welkom heten ook goed voor hun bejaarde ouders, buren etc zijn. De tegenstanders van vluchtelingenopvang blinken nu niet bepaald uit in medemenselijkheid en sociaal gedrag, gezien de manier van protesteren…..

 13. Ach, janneman, ik lees alleen maar ongefundeerde conclusies en oordelen. Het is toch een beetje vreemd hoeveel negativiteit dit bericht oproept? Het gaat nota bene over een hartelijk en positieve actie, maar in de reacties overheerst gal. Dit artikel is daar trouwens niet uniek in. Het lijkt wel of elk positief bericht onderuit gehaald moet worden in de reacties eronder. Als dat onze cultuur is of wordt, dan betreur ik dat wel.

 14. wat mij beangstigd zijn de polls in de media en het verharden van de samenleving.
  ik trek mijn schouders op bij de meningen die hier worden neergeschreven.

  laten we wel wezen het eens zo fameuze weblog zwolle in de loop der tijd afgegleden tot een informatieve dijenkletser van het niveau willem lucht.

 15. Aan Janneman, br en andere negatievelingen, als jullie nou eens de moeite zouden nemen om op de site van Stichting present te kijken dan zouden jullie wel anders piepen. Present werkt namelijk niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor "onze eigen mensen", wat jullie zo belangrijk vinden.

  Zie hieronder de informatie;

  WERKWIJZE
  ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJ
  IDEE?NMAP
  KLUSTIPS
  Alle mogelijkheden op een rij
  Op deze pagina vindt u een overzicht en korte beschrijving van alle mogelijkheden om je in te zetten via Present Zwolle.

  Projecten (als groep)Univé aan de slag
  Je meldt je aan als groep en bent kortdurend (dagdeel of dag) betrokken bij iemand die hiermee geholpen is. Een Present-medewerker komt bij jullie langs om een presentatie te geven over de werkwijze en achtergronden van Present en over het doen van een praktisch of sociaal project. Vervolgens kan je groep aan de hand van jullie eigen talenten en mogelijkheden bedenken en beslissen wat jullie graag willen doen en wanneer. Wat voor groepen doen er mee? Bedrijven, gezinnen, kerken, jongeren en andere. Kijk op Meedoen als!

  Projecten (individueel)
  Je meldt je individueel aan en wordt bijvoorbeeld ??flexer??. Na een U2kennismakingsgesprek delen we je in in een Flexgroep. Je inzetten kan maandelijks, maar ook enkele keren per jaar, je kunt zelf aangeven wat je graag zou willen doen. Er zijn ongeveer veertig Flexers, verdeeld over vijf groepen. Ze zetten zich meestal praktisch in: iemand zonder sociaal netwerk helpen met behangen, verven, verhuizen of met de tuin.

  Trajecten
  Voor mensen die graag langer betrokken willen zijn. Hier ligt de nadruk op verbindingen leggen met de ander, erbij blijven en trouw zijn.

 16. Ik ben op meerdere fronten vrijwilliger, niet alleen in Zwolle. Maar daar loop ik niet mee te koop. Wat doe jij dan Boeland? En het is de waarheid helemaal niet, het is jouw waarheid en dat is heel wat anders.

Reageer