D66 organiseert Dcafé over 'passend onderwijs'

Zwolle – Op dinsdagavond 10 november organiseert D66 Zwolle een Dcafé in de salonboot aan de pannenkoekendijk. Iedereen kan tijdens een Dcafé meepraten over thema's die belangrijk zijn voor Zwolle. Deskundigen en betrokkenen komen aan het woord en er is ruimte voor debat. Doel is om Zwollenaren in contact te brengen en te betrekken bij belangrijke zaken die in hun stad spelen. Ook niet leden zijn meer dan welkom

tot vorig jaar gingen kinderen die op wat voor reden dan ook niet mee konden komen op een reguliere school standaard naar het vso (speciaal onderwijs). Vanaf 2014 is het passend onderwijs ingegaan. Het doel is dat reguliere scholen leerlingen niet zo maar, hop, richting een vso mogen sturen. Leerlingen moeten zoveel mogelijk binnen de reguliere school blijven. Dit heeft gevolgen voor ons onderwijssysteem. Het Dcafé vraagt zich af of reguliere scholen dit aankunnen. En wat betekent dit voor het vso? En kunnen we deze overstap zo snel maken als de politiek wil? En leidt dit uiteindelijk tot beter onderwijs?

Speciale gasten zijn: Henk Ter Wee (Vivente & Samenwerkende Onderwijsinstellingen) en Hans Nieuwenstein (Basisschool De Ambelt). Gratis entree (consumpties op eigen kosten),elke tweede dinsdag van de maand, locatie: salonboot msc De Ooster-Schelde aan de Pannekoekendijk, deur open: 19:45, debat begint om 20:15 uur en het Dcafé staat gepland op elke tweede dinsdag van de maand. De Salonboot is een nieuwe locatie met meer ruimte om van wal te steken. Overigens is het na 20:00 uur vrij parkeren op de kade. Meer informatie is te vinden op www.d66zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer