Supporters mordicus tegen MAC3PARK stadion

Zwolle – De gezamenlijke supportersgroepen van PEC Zwolle die zich eerder al verenigden tegen de naam MAC3PARK Stadion blijven zich verzetten. Ondanks het gesprek met het bestuur en de nog te vormen klankbordgroep laten de groepen het er niet bij zitten en houden ze vast aan hun eerdere statement: Geen MAC3PARK in Zwolle.

Na het gesprek van de supporters en het bestuur van PEC Zwolle is voor de fans één ding duidelijk: de deal gaat hoe dan ook door. De supporters kunnen dus alvast wennen aan een MAC3PARK Stadion in Zwolle. Er zijn gesprekken geweest tussen het bestuur en de gezamenlijke supportersgroepen. De uitkomst hiervan is een klankbordgroep en een collectief om club en supporters dichterbij elkaar te brengen, maar hier nemen de gezamenlijke supportersgroepen geen genoegen mee. Verwacht wordt dat er snel door de gezamenlijke groepen en PEC Zwolle een statement naar buiten wordt gebracht.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Hoezo supporters tegen. Laatste thuiswedstrijd bleek wel dat hooguit 20 man tegen was. Wat een zielige vertoning was dat. Totaal geen draagvlak voor het protest…..

 2. Ik ga gewoon naar het PEC stadion, ik heb nog nooit Oosterenk, IJsseldelta genoemd. Dat zal ook straks niet veranderen. De naam is alleen belangrijk voor FOX of Studio Sport: "We gaan over naar Zwolle naar het ……. stadion"
  De naam is dan genoemd, kassa voor de club.
  Voor de supporter blijft het gewoon altijd PEC stadion.

 3. Als ik op facebook kijk en zie hoe weinig bijval die 50 man van "de harde kern" in het stadion kregen toen ze "gingen staan voor de Oosterenk", dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de fans het allemaal wel best vinden.

  Volgens mij is een kleine groep die hard roept tegen en kan het de overgrote meerderheid niks schelen.

  IJsseldeltastadion is ook al een draak van een naam en wat maakt het uit? Je gaat toch naar Pec/Zwolle/Oosterenk? Wie zegt er nu dan "he ga je dit weekend ook naar het IJsseldeltastadion?"

  En als het straks Mac3Park stadion heet, dan gaat toch nog steeds niemand die naam gebruiken.
  Dus lijkt het mij dat de naamsverandering de clubcultuur ook niet aantast.

 4. @Vak16

  Volgens mij is het niet zozeer een actie tegen de stadionnaam maar ook tegen de manier hoe deze en voorgaande beslissingen genomen zijn. Daarnaast is het jammer dat mensen op internet spreken van een groepje van 50 man terwijl er uit een poll is gebleken dat 405 van de 665 mensen tegen het MAC3PARK stadion was. Ik zit er in tegenstelling tot het tijdperk van Vlier, er nu wat verder van af maar zolang de supporters en voorzitter met elkaar in gesprek zijn en er hierdoor rekening met het clubcultuur gehouden wordt vindt ik het prima.

 5. @PECFOREVER Het valt wel op dat je alles wat PEC aangaat per definitie aanvalt. Na een beetje onderzoek blijkt dat je uit Deventer/Schalkhaar komt…Dat verklaard een hoop, doe ons allemaal een plezier en blijf lekker bij je clubje uit koekdorp..

 6. @ Lichtgetinte,

  665 stemmers is niet echt veel, zeker niet als je kijkt dat er 8000 seizoenskaarthouders zijn. Kort door de bocht heeft dan 8,5% van de fans gestemd en zou dus 5% tegen zijn.

  Misschien is het beter als Pec alle 8000 seizoenskaarthouders aanschrijft en een stem laat uitbrengen, dan weten we echt wat de steun of tegenstand tegen de nieuwe stadionnaam is.

  Verder vind ik het in ieder geval goed dat men in gesprek blijft.

 7. Ok, PEC besluit om de deal niet door laten gaan, in ruil daarvoor gaan de supporters 150 euro meer voor hun seizoenkaart betalen. Dat moet geen probleem zijn, toch? Tenslotte zijn de supporters PEC ZWOLLE en betalen ze graag om de identiteit van hun club te behouden.

 8. de supporters 150 euro meer voor hun seizoenkaart betalen.

  Ja, en dan noemen we het stadion het " PEC Zwolle supporters" stadion! 😀

 9. PEC besluit om de deal niet door laten gaan, in ruil daarvoor gaan de supporters 150 euro meer voor hun seizoenkaart betalen

  Om de één of andere reden heb ik het gevoel dat een verhoging van 20- al ruim voldoende moet zijn om de misgelopen inkomsten te compenseren. De laatst binnengehaalde sponsordeals zijn niet bepaald lucratief te noemen

  Tuurlijk is het begrijpelijk dat de club creatief moet zijn en vele mogelijkheden moet aangrijpen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, maar tegen welke prijs? Nog even en de club heet straks ook Redbull Zwolle of iets dergelijks.

 10. En een club welke iedere binding met het verleden en de fans heeft verkwanseld. Jij ziet het vast wel zitten dat de clubkleuren van PEC straks de kleuren van Redbull zijn?

 11. MAC3 Park Stadion, het klinkt natuurlijk nergens naar, maar zoals hierboven al wordt aangegeven zeg ik ook gewoon dat ik naar PEC ga of naar het PEC-stadion, dus het zal mij niet zoveel uitmaken.

  Wat ik veel belangrijker vind is dat op (korte) termijn de 'betonnen-bak-uitstraling' wat teniet wordt gedaan door de tribunes allemaal door te trekken tot aan het veld of vlak daarboven, dat zal qua uitstraling al veel schelen!

 12. MAC3 Park Stadion, het klinkt natuurlijk nergens naar, maar zoals hierboven al wordt aangegeven zeg ik ook gewoon dat ik naar PEC ga of naar het PEC-stadion, dus het zal mij niet zoveel uitmaken.

  Wat ik veel belangrijker vind is dat op (korte) termijn de 'betonnen-bak-uitstraling' wat teniet wordt gedaan door de tribunes allemaal door te trekken tot aan het veld of vlak daarboven, dat zal qua uitstraling al veel schelen!

  Eens, de naam bepaalt de cultuur en sfeer niet. Het doortrekken van tribunes overigens ook niet. Probleem qua sfeer bij PEC is het Heerenveenachtige hoempapa publiek.

 13. Het doortrekken van de tribunes draagt ontegenzeggelijk wel bij tot een veel mooier stadion van binnen en dus sfeervoller.

  Stoeltjes bepalen de sfeer niet enorm. De mensen die erop zitten des te meer.

 14. Nee stoeltjes bepalen de sfeer niet, eens, maar de hele uitstraling van het stadion wordt zo veel beter dat het wel helpt hoor! Zeker als het vol zit.

 15. Ach jesse aka edje loopt graag te trollen door de Zwolle aanhang structureel te vergelijken met die van Heerenveen of az. Gelukkig worden we niet vergeleken met Groningen, Utrecht, ado, nec of willemII. Op een paar beladen wedstrijden na hangt me in die stadions toch een grafsfeer.

  Volgens mij vindt jesse aka edje het alleen een echte voetbalsfeer als een paar duizend man met een zeeuws, brabants, limburgs, noord of Oost-Nederlands accent hard zingt: Komen wij uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan? *proest*

 16. wat maakt dat nu uit wat er op stadion staat.

  kunnen ze de reclame borden ook wel weg halen 🙂

  en wat dacht je van wat er op de shirts staat
  als je het dan over clubcultuur ??? hebt 😮

  het is toch en blijft het pec zwolle stadion

  dus van mij mogen ze er op plakken wat ze willen

  (laat de miljoenen maar binnen komen )

 17. 'Voetbalsfeer' volgens Bigge: pak je trommel, zing op de melodie van 'dans je de hele nacht met mij' , lekker klappen op de maat en amateur roepen naar de scheids en o ja, wie niet springt is een eagle.

  Brrr…elke tegenstander is toch onder de indruk *proest*

 18. Die hoempapa, semi jolige sfeer word grotendeels gecreeerd door die 3 zogenaamde "PEC Zwolle DJ's" die op start/stop drukken….verschrikkelijk man.

Reageer