Zwollenaren in barrel naar Dakar

Zwolle – Een Zwolse vader met drie van zijn zonen gaat een reis maken van Amsterdam naar Dakar in Senegal, in twee bijna bejaarde Volvo’s 740 één met turbo en eentje zonder. Een Unsupported Challenge van 7800 km die door heel Europa, Marokko, de uitgestrekte Sahara en nog wat andere spannende plekken voert. Dat allemaal voor het goede doel.

02-11-2015_zwollenaren_en_adam_dakar_relley_01.jpg 

Deze auto’s mogen van de Amsterdam Dakar challenge organisatie niet duurder zijn dan € 500,-. Daarnaast mag er voor maximaal € 250,- aan verspijkerd worden. Een uitdaging, maar met de juiste sponsoren gaat dit natuurlijk lukken. Vader Piet van der Krieke is in zijn dagelijks leven ICT architect, met zijn zoons Johan, autoverkoper bij een Volvogarage in Zwolle, IJsbrand, electricien bij een installatiebedrijf en Chris, consultant in de internet marketing. De avontuurlijke Zwollenaren hopen op 7 november vanuit Amsterdam te vertrekken, samen met nog 30 andere teams. Na iets minder dan drie weken komen ze aan in Dakar en reizen dan door naar Banjul in Gambia. Hier zullen de auto's geveild worden en op 2 december vliegen ze terug naar Nederland. Afgelopen weekend was er een veiling voor het goede doel in de restaurant De Vrolijkheid.

02-11-2015_zwollenaren_en_adam_dakar_relley_02.jpg

02-11-2015_zwollenaren_en_adam_dakar_relley_04.jpg 

Waarom? "Aan de ene kant natuurlijk omdat we gek zijn op avontuur, Chris heeft een aantal jaren geleden al meegereden en heeft de rest enthousiast gemaakt om de tocht ook te maken. Aan de andere kant willen we graag een bijdrage leveren aan lokale goede doelen. De beide auto’s worden op een veiling verkocht in Gambia. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Het opzetten van een afdeling metaalbewerking voor kansarme jongeren ­ (www.stichtinghandtohand.nl)."
 
"Er is in totaal al zo’n 3 miljoen euro opgehaald voor verschillende goede doelen met de Challenge. Dat heeft lokaal echt impact. Zijn de auto’s hier vrijwel waardeloos, in Gambia leveren ze nog veel geld op aangezien de auto’s daar schaars zijn. We hebben gekozen voor een project waarbij kansloze jongeren opgeleid worden. Kennis is voor veel van deze jongeren de sleutel naar werk, inkomen en uiteindelijk een betere wereld. Naast de auto’s, worden alle gereedschappen, onderdelen en uitrusting gedoneerd aan projecten in Gambia. Alle opbrengsten komen ten goede van dit lokale project waarbij scholing centraal staat. Wij zullen dit project in Gambia ook gaan bezoeken."
 
 
Artikel delen:
Reacties 5
 1. Er is een goede reden (terroristische dreiging in dat gebied) dat de Parijs-Dakar rally niet meer door Afrika wordt gereden. Gaan deze mensen het gevaar dan bewust aan?

 2. de strip grenzend aan het groene hart van de stad Zwolle. waar succesvolle bedrijven zijn gevestigd en waar een eerlijk borreltje nog te betalen is.
  goed om te zien dat er organisaties zijn die hun sympathie uitdragen aan hulp projecten buiten de landsgrenzen.
  on the spot hulp bieden aan hen die het daar zo nodig hebben. eerlijkheidshalve moet ik bekennen niet van het project op de hoogte te zijn.
  naast de oude barrels, kan er met het oog op reclame, leden en donoren werving in de organisatie ook nog wat worden gesleuteld. scherp blijven op alle fronten famililie krieke.
  herman wenst jullie een goede reis en heelhuids weer terug.

 3. Een goede vraag van aapotheek. Sinds 2009 wordt de Parijs-Dakar niet meer verreden langs deze route. 2009 is ook het jaar dat de Amsterdam Dakar challenge niet werd verreden. De jaren daarna inmiddels wel en zonder incidenten. Er zijn goede contacten vanuit de organisatie met de overheid in Mauretanie. We rijden door het meest Westelijke deel en worden begeleid door een escorte, georganiseerd vanuit de overheid. We durven het daarom aan, net als 30 andere teams die op 7 december starten in Amsterdam.

 4. U kunt het goede doel nog sponsoren. We ondersteunen stichting hand to hand (www.stichtinghandtohand.nl) in Gambia met een project voor de inrichting van een metaalbewerkingsbedrijf waar mensen een vak kunnen leren. Bijdragen kunt u storten op rekeningnummer NL28SNSB0941036618 tnv P M van der Krieke o.v.v. Stichting hand to hand

Reageer