Jordy Roeten verteller van het jaar

Zwolle – Jordy Roeten (20), verteller in de Talentstroom van De Verhalenboot in Zwolle, is zondag 1 november verkozen tot Jonge Verteller van het Jaar 2015. Dat gebeurde tijdens het International Storytelling Festival Amsterdam.

Met diverse festivaloptredens in het verschiet en een coachingsbudget van 500 euro in de zak gaat Roeten zijn ambassadeursjaar in. Het is de tweede maal dat een verteller uit de Talentstroom van De Verhalenboot in de prijzen valt. De Verhalenboot is een kennis- en trainingscentrum voor het vertelde en geschreven verhaal. Vier jaar geleden werd de Zwolse vertelster Hilke ten Duis verkozen.

De verkiezing van de Jonge Verteller van het Jaar wordt georganiseerd door de Nationale Stichting Vertellen en Storytelling Festival Amsterdam. Jordy Roeten zal dit jaar op diverse festivals acte de présente geven. Het scholingsbudget mag hij inzetten voor een vertel- of theatercoach naar keuze. Jordy Roeten maakt sinds vijf jaar deel uit van de Talentstroom van De Verhalenboot. Eerst als student artiest aan het mbo Deltion, inmiddels als hbo-student Docent Drama. Jaarlijks werkt hij, veelal samen met andere verteltalenten, aan een vertelvoorstelling voor Zwolle Unlimited, het vertel-, straattheater- en boekenfestival in Zwolle in het eerste weekeinde van juni.

Jaarlijks stromen nieuwe jonge verteltalenten in in de Talentstroom.
Dit zijn leerlingen van de dramastroom van de Van der Capellen Scholengemeenschap en studenten van Deltion mbo-opleiding artiest. De verkiezing vond plaats tijdens het Storytelling Festival Amsterdam, dat nog tot en met komend weekeinde te bezoeken is, met internationale en nationale topvertellers:www.storytellingfestival.nl  De Verhalenboot leidt niet alleen vertellers op, maar ook schrijvers. Behalve de Talentstroom, zijn op de boot ook de Vertelacademie NL/BE gevestigd, en de Schrijversvakschool Groningen/Noord-Nederland. Meer informatie over trainingen en opleidingen schrijven en vertellen is te vinden op www.deverhalenboot.nl

Artikel delen:

Reageer