Echtpaar Hendriks-Speek 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Hendriks-Speek zijn dinsdag 3 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester Meijer bracht het echtpaar dinsdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Lauwers om hen te feliciteren. Het stel kreeg een aantal Iris cheques als cadeau.

03-11-2015_echtpaar_hendriks-speek_60jr_getrouwd_01.jpg 

De heer Frits Hendriks is geboren op 5 juli 1930 te Vlagtwedde. Mevrouw Roelie (Roelophina Hendriks-Speek is geboren op 18 december 1936 te Heino. Zij hebben elkaar ontmoet in de Diezerstraat tijdens het wandelen, maar werkten beiden al bij de koekjesfabriek in Den Helder en zijn een paar dagen later samen naar de bioscoop geweest. Ze zijn samen in het huwelijksbootje gestapt op 3 november 1955. Het eerste huis waarin ze samen gewoond hebben was aan de Schoolstraat, daar hebben ze ongeveer zes jaar gewoond en zijn daarna verhuisd naar de Van Ittersumstraat waar ze negen jaar hebben gewoond. Daarna naar de Morra waar ze ruim 15 jaar hebben gewoond. Voor het eerst van hun leven zijn ze verhuisd naar een flat en wel de flat in Noord waar ze ongeveer vijftien jaar hebben gewoond.

03-11-2015_echtpaar_hendriks-speek_60jr_getrouwd_03.jpg

03-11-2015_echtpaar_hendriks-speek_60jr_getrouwd_02.jpg 

Naar vele jaren wilden ze eigenlijk wel weer terug naar een eengezinswoning met tuin. Dit is tot stand gekomen aan de Lauwers waar ze al ruim vijftien jaar met plezier wonen. 
Het gezin is gezegend met vijf kinderen, allemaal jongens, meneer wilde graag een meisje maar mevrouw vond het wel genoeg zo. 
Meneer Hendriks is na de koekjesfabriek in de bouw gaan werken bij het bedrijf Disselhof. Het ziekenhuis De Weezenlanden heeft hij helpen opbouwen, maar wordt nu afgebroken. Bij Disselhof is hij afgekeurd op 40 jarige leeftijd.
Mevrouw Hendriks heeft na de koekjesfabriek altijd in de schoonmaak gewerkt en heeft uiteraard vijf kinderen grootgebracht. Zij heeft tot aan haar 58-ste jaar scholen schoongemaakt. Thuis heeft zij tot aan haar 70ste jaar nog gewerkt. Zij had de naam van ‘Roelie poetsvrouw’, maar ja op school moest het spik en span zijn, maar thuis natuurlijk ook. 
Het gezin heeft jaren gekampeerd bij een boer aan de IJssel, daarna aan het Tjeukermeer in Friesland. Daar hebben zij een toercaravan gekocht en hebben bij camping Het Haasje bij Olst gestaan. Daar hebben zij een sta-caravan gekocht en zijn daar jaren gebleven. Ze zijn daarna nooit meer op vakantie geweest op een camping.
Het gezin met vijf jongens is gelukkig uitgebreid met vijf schoondochters en inmiddels hebben zij inmiddels vijf kleinkinderen. Zij zijn hiermee een gelukkig echtpaar. Het leven van meneer en mevrouw Hendriks is niet altijd zonnig geweest en is ook een leven met donkere wolken geweest. En als je ouder wordt komen uiteraard ook de gebreken en de gezondheid van meneer en mevrouw Hendriks is afnemend.
In hun leven is er ook ruimte voor dieren geweest. Zij hebben een hondje gehad met de naam Scotty en deze werd ook wel eens voor de grap als dienblad gebruikt: maar wat wil je ook met vijf jongens thuis. Ook hebben zij vier katten gehad. En aan de Lauwers hebben zij een vogeltje gehad met de naam Ricky en nu hebben zij nog Plopje de poes die altijd bij meneer is.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik zie nu pas dat die middelste foto van Frits en Roelie ook genomen is door Harrie. Dat is wel bijzonder zoals dat gaat tegenwoordig.

  2. Allereerst lief echtpaar van harte gefeliciteerd met deze dag.

    Een opmerking naar de redactie: Koekjes fabriek Helder stond aan de Hoogstraat in Zwolle. Daar hebben veel Zwollenaren gewerkt. Daarna kwam er de Fenix inmiddels ook vt.

Reageer