Sportklasleerlingen Thorbecke lopen voor KWF

Zwolle – 170 tweedeklassers sport van de Thorbecke Scholengemeenschap gaan donderdag 5 november een cheque van meer dan 10.000,- euro overhandigen aan voorzitter Hans de Vries van KWF Kankerbestrijding Afdeling Zwolle. De leerlingen hebben dit bedrag bijeen gelopen tijdens de Stadshagen Run van 17 oktober jl.

Het bedrag is weer hoger dan vorig jaar. Het blijkt elke keer weer dat de leerlingen ontzettend gemotiveerd zijn om geld in te zamelen o.a. omdat ze een aantal weken voor de sponsorloop voorlichting hebben gekregen. Thorbecke Scholengemeenschap, Isala en KWF Zwolle hebben vier jaar geleden de handen ineengeslagen. “De combinatie van voorlichting over KWF Kankerbestrijding en voorlichting in het ziekenhuis over Radio- en Chemotherapie blijkt een formule die aanslaat waardoor de leerlingen enthousiast sponsoren gaan werven”, aldus Arne ter Heide van Thorbecke.

Marjon Lütter van de Radiologieafdeling bevestigt dit. “Je merkt bij beide voorlichtingsmiddagen die we organiseren dat de leerlingen aandachtig luisteren. Het is vaak muisstil. Maar er komen ook hele interessante vragen naar voren en vragen over wat bijvoorbeeld een bestralingsapparaat of chemotherapie nu kost. En als het even lukt, laten we de leerlingen ook kijken bij een bestralingsapparaat.”  Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het lopen van 5 km is Thorbecke een samenwerking aangegaan met atletiekvereniging AV PEC en Run2Day. Die hebben diverse clinics voor de sportklasleerlingen verzorgd.
 
De Vries is blij dat de Thorbecke ook volgend jaar weer voor KWF gaat lopen. “Het is heel dankbaar om te doen. Als je kijkt wat het teweeg brengt en je ziet tijdens de sponsorloop de leerlingen in de speciaal gemaakte rode T-shirts met opdruk lopen, dan krijg je daar een warm gevoel bij. In Zwolle worden wij steeds actiever met het organiseren van activiteiten ten bate van KWF Kankerbestrijding. Bij de te organiseren activiteiten proberen we zoveel mogelijk aan bewustwording te doen en niet alleen maar plat geld ophalen.”
 
1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen in Nederland krijgt de diagnose kanker. Jaarlijks ruim 100.000 Nederlanders. “Als je dit omrekent naar het aantal inwoners van Zwolle, dan krijgen ongeveer 2 inwoners per dag te horen dat ze kanker hebben. Daarom is het zo belangrijk dat er geld opgehaald wordt voor onderzoek want er is heel veel nodig”, aldus De Vries. “Met al dat geld komt de droom van KWF steeds dichterbij namelijk dat kanker niet meer een dodelijke ziekte is.”
Artikel delen:

Reageer