Orfeo-docenten terug in de schoolbanken

Zwolle- De docenten van tweetalig internationaal gymnasium Orfeo gingen de afgelopen week weer terug naar school. En dit keer niet als docent, maar als student. De elf docenten reisden af naar Broadstairs in Engeland om op het Hilderstone College weer terug in de schoolbanken te gaan.

orfeodocenten.jpg

De focus van de studiereis lag met name op het vaardiger worden in CLIL stage 2 en de Engelse taal. CLIL staat voor Content Language and Integrated Learning. Deze manier van lesgeven wordt op Orfeo ingezet in het tweetalig onderwijs. Leerlingen zijn veel zelf aan het werk in de Engelse taal. De beschikbare tijd voor het spreken en leren van de Engelse taal wordt verruimd en vormt zo een extra uitdaging voor de leerling. CLIL staat centraal bij het tweetalig onderwijs van internationaal gymnasium Orfeo. Tijdens de studiereis was het voor de docenten daarnaast mogelijk om zich voor te bereiden op het hoogst mogelijke Cambridge examen.

De docenten van Orfeo kijken terug op een geslaagde maar vooral ook leerzame week. Iedereen heeft zich ontwikkeld in de Engelse taal en is vaardiger geworden met CLIL. ‘Je kunt alleen je Engels verbeteren door het te doen en te proberen, ook al is het soms moeilijk. Het was een eye-opener om weer student te zijn, wat het makkelijker maakt om het perspectief van de leerlingen te begrijpen', aldus een van de docenten.

Internationaal gymnasium Orfeo
Orfeo is het unieke internationale gymnasium van het Carolus Clusius College. Leerlingen krijgen op het internationaal gymnasium natuurlijk de vakken Grieks en Latijn, maar Orfeo is véél meer dan dat. Zo kiezen leerlingen bijvoorbeeld voor tweetalig of regulier onderwijs, krijgen ze de uitdaging die zij nodig hebben en is er aandacht voor het ‘leren leren' binnen een internationaal georiënteerde opleiding.

Artikel delen:

Reageer