Huisbezoek tijdens duurzame huizenroute

Zwolle – Wethouder Filip van As bezoekt tijdens de duurzame huizenroute de familie Noordman. Zij hebben een duurzame woning aan de Zalkerdijk 49. Het bezoek maakt onderdeel uit van de duurzame huizenroute waar particulieren op 7 en/of 14 november aanstaande hun woning openstellen om kennis en ervaring te delen over duurzame toepassingen in woningen. Naast de familie Noordman zijn er nog vier particulieren in Zwolle die meedoen aan de route.

Mensen met een duurzaam huis hebben een schat aan informatie. Door de ervaring die zij hebben opgedaan bij het verduurzamen van hun woning kunnen zij anderen op weg helpen. Ruim 430 huiseigenaren in Nederland delen graag deze ervaringen en kennis via de website www.duurzamehuizenroute.nl en door mensen thuis te ontvangen. Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en inspiratie op te doen om zelf stappen te nemen. Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt levert nuttige informatie op over verbruik, comfort en allerlei praktische zaken.

365 dagen Duurzame Huizen Route
Naast de openstelling op zaterdag 7 en 14 november is er ook de digitale huizenroute. Via de website www.duurzamehuizenroute.nl is het mogelijk om vragen te stellen aan huiseigenaren, waardoor de kennis en ervaringen het hele jaar door beschikbaar zijn.

Organisatie
De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en een aantal regionale Rabobanken.

Artikel delen:

Reageer