3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Zwolle – Op 3 november jl. ontvingen de ondernemers van de binnenstad een derde ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ster werd uitgereikt door Martijn Wildeboer van het CCV aan de samenwerkende partners in de werkgroep KVO: gemeente, politie, brandweer en Citycentrum.

3e_ster_-1.jpg 

Het leek voor de ondernemers van de binnenstad wel de week van de veiligheid. Eerder deze week werden veiligheidschecks uit gevoerd bij winkels in de binnenstad. Studenten van Landstede gingen geüniformeerd de straat op en de winkels in om samen met de winkelier de veiligheid in en om de winkel in kaart te brengen. Op zoek naar verbeterpunten. Citycentrum, gemeente en CCV, de organiserende partijen, kijken terug op twee geslaagde actiedagen met goede leermomenten voor de studenten van Landstede en positieve reacties van de winkeliers.

Ster
Als kers op de taart ontvingen de ondernemers van de binnenstad deze week een derde KVO-ster. In een geanimeerde bijeenkomst werd samen met burgemeester Henk Jan Meijer en enkele ondernemers stilgestaan bij dit succes. Meijer prees de ondernemers:  ‘Voor politie en brandweer is veiligheid hun werk. Ondernemers runnen een zaak, die krijgen veiligheid er zomaar even bij. Het is goed om te zien dat ondernemers serieus met dit onderwerp bezig zijn.’ Voor de werkgroep KVO is het verzamelen van sterren niet het hoofddoel. Doel is permanente aandacht voor het thema veiligheid en het belang van goede samenwerking hierin. Toch werd vooruitgeblikt naar een mogelijke vierde ster. Een van de ondernemers wees op het succes van whats app groepen. Goed contact met de buurondernemer wordt belangrijk gevonden. Veiligheid is vooral mensenwerk. De nieuwe wijkagenten midden (d.i. inclusief binnenstad) worden binnenkort uitgebreid voorgesteld in de nieuwsbrief van Citycentrum Zwolle.

Artikel delen:

Reageer