Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Menger

Zwolle – Locoburgemeester René de Heer reikte donderdag de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw N.P. Menger-Vogelaar. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van haar afscheid en pensionering als adjunct-directeur van het Isala Dermatologisch centrum.

In haar werk in de zorg, aanvankelijk als kinderverpleegkundige en later als manager weet mevrouw Menger mensen te enthousiasmeren, te motiveren en te verbinden. Het ontwikkelen van menselijk kapitaal is voor haar een investering in goede zorg. Zorg, waarbij het belang van de patiënt en het leveren van kwaliteit en maatwerk voorop staat. Met haar visie, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht heeft zij bijna veertig jaar lang veel betekend voor de zorg. Niet alleen in de verpleging, maar ook in de ondersteuning en aansturing van de ziekenhuisorganisatie. Bovendien heeft zij in het buitenland op vrijwillige basis zorgprojecten geïnitieerd en omarmd.

De loopbaan van mevrouw Menger is bijzonder veelzijdig. Dat is aan haar talent te danken, maar zeker ook aan haar pioniersgeest, toewijding en flexibiliteit. Met 'een leven lang leren' was zij haar tijd ver vooruit. Zij begon als kinderverpleegkundige in IJsselstein, vervolgde haar loopbaan in het Sophia Ziekenhuis in Zwolle als avond- en nachthoofd van de kinderafdeling. Als voorzitter van de Ondernemingsraad speelde zij een belangrijke rol bij het fusieproces met ziekenhuis De Weezenlanden dat in 1998 resulteerde in de Isala klinieken, waarna zij aan de slag ging als algemeen manager van de nieuwe Isala Polikliniek in Kampen. In 2000 werd haar inzet beloond met de titel Isala's Budgethouder van het jaar. Als manager geeft zij op eigen en bevlogen wijze leiding waarbij zij als geen ander beseft dat zij een voorbeeldfunctie heeft. Zij leeft echt vóór, door verbindingen te leggen met andere vakgebieden en te streven naar vernieuwing waar dat tot verbetering van de zorgkwaliteit leidt.

In 2006 stond zij mede aan de basis van het een nieuw concept in de zorg, de zogenaamde Zorg BV. Als adjunct-directeur slaagde zij erin samen met de dermatologen van het Isala Dermatologisch centrum de eerste zelfstandige eenheid binnen het ziekenhuis te maken; de eerste zorgonderneming in Nederland die het predicaat Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming kreeg.

Artikel delen:

Reageer