Ruim 300 ton textiel in Zwolse containers

Zwolle – In de eerste 3 kwartalen van 2015 is maar liefst 340.987 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany gedoneerd door de inwoners van Gemeente Zwolle. Sympany is de naam voor de gefuseerde charitatieve textielinzamelaars KICI en Humana.

sympany.jpg 

Nog altijd gooien Nederlanders textiel in de afvalcontainer. Dit is al gauw 135 miljoen kilogram textiel dat jaarlijks verdwijnt door verbranding en niet wordt hergebruik. Door uw textiel te doneren in de textielcontainers van Sympany geeft u het door. Wist u trouwens dat alle textiel welkom is? Niet alleen wat nog draagbaar is, maar ook als het kapot en versleten is. Naast textiel mogen ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden en petten) en knuffels in de textielcontainer.

Textiel voor textiel(projecten)
Als sociaal ondernemer werkt Sympany aan de zelfredzaamheid van mensen in Nederland, Afrika en India. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook aan langdurig werklozen. In Afrika en India worden textielgerelateerde projecten gesteund waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid een belangrijke rol spelen.
Allemaal mogelijk gemaakt dankzij uw gedoneerde textiel!
 
Wat doet Sympany met het ingezamelde textiel
Draagbaar textiel wordt niet alleen verkocht in Europa maar ook in Afrika, waar lokale ontwikkelingsorganisaties het verkopen via hun eigen tweedehands kledingwinkels of via geselecteerde agenten, die het doorverkopen aan marktkooplui.
Er worden veel initiatieven in Nederland ondernomen op het gebied van het recyclen van niet herdraagbaar textiel om te komen tot een doorbraak rond hoogwaardige vervezeling en eventueel spinnen. Sympany is bij de meeste initiatieven gesprekspartner met als doel snel om tafel te zitten met die partijen die daadwerkelijk in deze initiatieven gaan investeren. Op dit moment werkt Sympany al met VRK Acoustics en Isolatie samen en worden wekelijks orders binnengehaald om gebouwen hoogwaardig te voorzien van isolatie en akoestische panelen, die als scheidingswanden in ruimten worden geplaatst. In deze producten zit Metisse, dat van gerecyclede textielvezels is gemaakt.
 
Over Sympany
Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 150 gemeenten wordt met een kleine 50 medewerkers en ruim 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 22 miljoen kilogram textiel ingezameld. Met de opbrengst van de textielinzameling steunt Sympany textiel gerelateerde projecten in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt geïnvesteerd in innovatie door herwinning van grondstoffen uit het niet herdraagbare textiel om de textielketen van begin tot eind beter in balans te brengen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer