Studenten organiseren Pub Quiz voor Unicef

Zwolle – Op 19 november organiseren de studententeams van UNICEF Nederland een landelijke Studenten Pub Quiz om geld op te halen voor de opvang van Syrische vluchtelingenkinderen.

In 13 steden, waaronder Zwolle wordt tegelijkertijd gespeeld om de titel Slimste Team van Nederland. Teams bestaande uit vijf personen nemen het tegen elkaar op in het beantwoorden van vragen over nieuws, trivia, kunst, muziek en natuurlijk over UNICEF. In Zwolle wordt de Pub Quiz gehouden in Het Vliegende Paard. De teams in de verschillende steden zijn via een livestream met elkaar verbonden, zodat interstedelijke competitie mogelijk is. Het Slimste Team van Nederland wint een meet&greet met UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi. Daarnaast is er een prijs voor de stad waarin de teams samen het beste gescoord hebben. Er zijn in totaal acht rondes waarin teams bestaande uit vijf personen tegen elkaar strijden om de meeste punten. Doel van de Studenten Pub Quiz is om geld op te halen voor Syrische vluchtelingenkinderen. UNICEF werkt in Syrië en in de landen eromheen aan de opvang van kinderen: door drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs te bieden biedt UNICEF deze kinderen perspectief op de toekomst.

"Ik organiseer deze pub quiz voor UNICEF omdat ik graag wil bijdragen om vluchtelingen te helpen in de totale chaos", vertelt Oscar Kersbergen, vrijwilliger voor UNICEF. "Het is ook wel passend", zegt hij met een glimlach, "We testen de kennis onder studenten hier en verzamelen daarmee geld, om de kennis van vluchtelingenkinderen daar te vergroten doordat UNICEF hen helpt naar school te gaan." De Pub Quiz wordt gehouden op 19 november en mondt uit op de dag van het wereldwijde Verdrag voor de Rechten van het Kind (op 20 november). De Pub Quiz in Het Vliegende Paard (Voorstraat 17)] start op 19 november om 20.00. De entreekosten zijn 3 euro per persoon. Klik hier voor meer info.

Artikel delen:

Reageer