Superfood van De Huppe voor Voedselbank Zwolle

Zwolle – De Voedselbank Zwolle heeft woensdag een wel heel smakelijk kado ontvangen. Bij landwinkel en kaasboerderij De Huppe in Schelle nam chauffeur Johan Lourens namens de Voedselbank 800 kilo aardappels in ontvangst.

03112015voedselbank.jpg

Niet zo maar aardappels. De Bonnata's zijn zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen geteeld. Jongeren van leer-, werk- en zorgboerderij hebben bij de teelt geholpen. Alfons van Vilsteren van De Huppe: "We hebben geen keurmerk, dus officieel mogen we het geen biologische aardappels noemen. Maar ze zijn alleen verwend met bloed, zweet, tranen, zon en regen. En natuurlijk de nodige liefde. Aardappels voor fijnproevers dus, met een verhaal".De Voedselbank kan met de levering van de 800 kilo superfood voorlopig wel even vooruit.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Mooi en vriendelijk 🙂 Goede reclame

  Of het dan ook direct superfood is valt te bezien; hoop dat ze lekker smaken! 😛

 2. De defnitie van superfood is toch anders en heeft niets met onbespoten aardappelen of de onbespoten wortel uit grootmoeders moestuin te maken.

 3. de familie is sinds jaar en dag een begrip in groendorp Berkum. thuis op alle agrarische fronten recent een professionele toevoeging in de Zwolse politiek.
  edoch een kanttekening moet geplaatst worden bij het begrip biologisch!!

  tegenwoordig is een iets te grote aardappel, een aardappel die qua vorm afwijkt van de norm, of een pieper die te lang onder water heeft gestaan onverkoopbaar.
  de term biologisch geeft in sommige gevallen een verkoop boost, die de aandacht trekt in alle bevolkingslagen en op opleiding niveaus.

  Ik zou graag zien dat er meer lieden zouden zijn als de fam van Vilsteren, die doneren daar waar het nodig is.
  goed om te zien dat de blauwe overall anno 2015 weer is omgeruild voor de boerenkiel.
  chapeau!

Reageer