Activiteiten tijdens de Wereld Diabetes Dag

Zwolle – Diabetes mellitus is een chronische stofwisselingsaandoening waarbij het bloedsuikergehalte ontregeld is. Het aantal diabetespatiënten groeit elke dag. Tijdens de Wereld Diabetes Dag op zaterdag 14 november 2015 worden in het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht en begrip te vragen voor diabetes.

In Zwolle zet gezondheidsplein deBolleBieste haar deuren wijd open voor iedereen met een interesse voor Diabetes Mellitus. De Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de geboortedag van de ontdekker van insuline Fredrick Banting. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer. Op deBolleBieste Gezondheidsplein vindt je alles onder één dak: huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en medewerkers van buurtzorg.

Het gezondheidscentrum wil laten zien wat voor ondersteuning er is voor (potentiële) diabetespatiënten. Daarom worden er op 14 november tussen 13 en 16 uur verschillende activiteiten georganiseerd op het gezondheidsplein. Je kunt terecht bij de verschillende specialisten met vragen over diabetes:
Bij de huisartsenpraktijk kunt u metingen laten doen, zoals uw suiker laten prikken en uw buikomvang laten meten. Ook kunt u hier tips krijgen over een gezonde leefstijl. Bij de apotheek krijgt u uitleg over hoe glucosemeters werken. En wat voor soort medicijnen er zijn voor mensen met Diabetes, u kunt hier vragen stellen over tabletten en insuline. De diëtiste vertelt u over de nieuwste dieet-inzichten en hoe dit afgestemd kan worden op uw persoonlijke eetgewoontes. Er is ook een vragenspel over hoeveel suiker in welk eten zit. 

De POH-GGZ van de huisarts weet alles over stress: van Diabetes kun je stress krijgen en dit verhoogt weer de bloedsuikers. Zij weet hoe u hier wat tegen kunt doen. De pedicure geeft u informatie over wat u zelf kunt doen om uw voeten gezond te houden. En als u toch een pedicure nodig heeft vertelt ze hoe de vergoeding is geregeld. De wijkverpleegkundige van Buurtzorg kan u vertellen over de begeleiding en hulp die zij bij u thuis kan geven als u diabetesmedicijnen of insuline nodig heeft. De fysiotherapeut laat u zien wat voor invloed bewegen heeft op uw lichaam (suiker, hartslag, ademhaling) en u kunt kennismaken met verschillende vormen van bewegen. Bij de Buurtsportcoach kunt u zich aanmelden voor allerlei leuke sport en beweegmogelijkheden bij u in de buurt. Daarnaast zijn er gezonde hapjes en drankjes en is er een prijsvraag waarbij je leuke prijzen kunt winnen! Heeft u (een verhoogd risico op) Diabetes, kent u iemand in uw naaste omgeving met Diabetes of wilt u gewoon meer over deze chronische stofwisselingsaandoening weten? Kom dan op 14 november tussen 13 en 16 uur naar onze praktijk aan de Rembrandtlaan 10 in Zwolle!

Artikel delen:

Reageer