Diaspora verrast koploper VT Benz

Zwolle – Afgelopen week kon koploper VT Benz kon de koppositie inleveren door het verrassende verlies tegen 'laagvlieger' Diaspora. In een spannend duel, waarbij Diaspora toch de overhand had, kreeg de koploper vlak voor tijd een behoorlijke domper te verwerken, met een strafschop.

Diaspora benutte de penalty en won heel knap met 4-3. Uiteindelijk waren de 'druiven nog zuurder' voor de koploper met een rode kaart na het fluitsignaal voor speler Sahtagija van VT Benz, die 16 november sowieso de topper tegen Tabonon moet gaan missen. Tabonon Sportschool had het niet al te lastig met het nog ongeslagen Dozend en won met 10-3. Motivo boekte de tweede winstpartij van het seizoen op nummer laatst Nico Brillen. Woord en Daad wist ook te winnen van Stip Entertainment (6-3). Bola-Lah! was wederom niet compleet. Gebroeders Postma maakte hiervan dankbaar gebruik. Titelverdediger Postma won met liefst 9-0.

In de 1e klasse A is Bafana Bafana op gelijke hoogte gekomen met koploper Café Lucky door met 10-3 te winnen van Argos Bebemus. FC Knetter kon drie punten bijschrijven na een 4-3 winst op VIPS. Opgezwolle verloor wederom. Dit keer was Wehkamp.nl met 9-2 te sterk. Minoyu Restaurant won met 6-5 van Trias. Belgische Keizer 1 boekte een 7-6 zege op Cycloon Zwolle. AVC wist de koppositie te behouden in de 1e klasse B. Zelf kwam de koploper niet in actie, alleen wist Torsades Trois Points niet langszij te komen en 'verslikte' zich in middenmoter Karba.

Le Gong deed goede zaken door met 7-1 Ghana'82 te verslaan en probeert weer aansluiting te krijgen met de top. Ook ZVV Pruts presteerde niet naar vermogen en verloor met 5-10 van Allesoverrechten.nl. Amicitia Fortior wist nipt met 2-1 te winnen van hekkensluiter Styrinth. De spannendste wedstrijd van de avond was tussen 'laagvliegers' Outsport en IJsselhallen Zwolle. In de slotfase gaf Outsport een veilig lijkende voorsprong uit handen. Het duel eindigde in 6-6. In de hoofdklasse B werd er flink op los gescoord door de top van het klassement. Koploper Blazende Veiligheid mocht toekijken, hoe de concurrentie dichterbij kwam. Een oppermachtig Krijtje FC walste met 18-3 over YBC heen en The Green Room 'Jan Groen' speelde Vastgoed Dalfsen met 15-0 van de vloer.

Ook titelverdediger Bordeaux Groen lijkt de vorm weer te pakken en stijgt geleidelijk op de ranglijst.Dit keer werd gewonnen van Poppe Advocatuur. De Belgische Keizer 2 wist met 3-2 te winnen van Aqua Comfort Zwartewaterland. En op de late avond was een misverstand – in de laatste minuut tussen de keeper en verdediger – de oorzaak voor het verlies van FC Hummel. Neptunes'12 wist het cadeautje uit te pakken en won met 7-6 van de rode lantaarndrager. De volgende speeldata zijn op maandag 9 november en woensdag 11 november. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl  raadplegen.

Artikel delen:

Reageer