"De gezonde kinderkamer" bij de Stadskamer

Zwolle – "Voor gezonde voeding maak ik vaak een uitzondering. Aan gezond wonen denk ik eigenlijk niet." Herkenbaar? Bouwbioloog Han Vrijmoed spreekt donderdagavond 12 november in de Statenzaal van Stadkamer Centrum over de kwaliteit van de binnenlucht in huis, over de straling van babyfoons en over gifstofarme en -vrije materialen bij het inrichten van de kinderkamer. 

Ca. 90% van de tijd verblijven kinderen binnenshuis. De binnenluchtkwaliteit heeft een grote invloed op de gezondheid van je kinderen. Gifstoffen in meubels, vloerbedekking, verf en behang, maar ook schimmels en sigarettenrook dragen bij aan de vervuiling van de luchtkwaliteit. Het is dan ook niet vreemd dat de kwaliteit van de binnenlucht slechter is dan de buitenlucht. Door echter de juiste keuzes te maken, kan de binnenluchtkwaliteit (en dus ook het woongenot) aanmerkelijk verbeteren. Han Vrijmoed schetst deze avond de ideale kinderkamer. Waar moet op gelet worden bij het kiezen van gifstofarme of -vrije materialen bij renoveren of inrichten van de kinderkamer? Ook wordt uitgebreid ingegaan op het thema electrosmog en de invloed hiervan op de slaap en gezondheid. Wat onzichtbaar in de lucht zit, wordt deze avond tastbaar gemaakt.

Na de pauze kunnen knuffels en babyfoons getest worden. Belangstellende ouders worden van harte uitgenodigd om een eigen knuffel en babyfoon mee te nemen! Han Vrijmoed is geboren en getogen Zwollenaar en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in installatie- en hoogfrequent techniek, bouwkunde en Bouwbiologie.  Zijn specialisme is elektromagnetische velden in relatie tot gezondheid. Han is afgestudeerd in Duitsland als bouwbioloog en bouwbiologisch meettechnicus en is adviseur bij Bouwbiologie Zwolle.

Bouwbiologie is de leer van de integrale relatie tussen de mens en de bebouwde woon- en werkomgeving. Deze wetenschap vindt zijn oorsprong in Duitsland en is al 30 jaar toonaangevend. Bouwbiologie is een holistische kijk op de bebouwde omgeving op het snijvlak van architectuur, bouwkunde, scheikunde, natuurkunde en geneeskunde. De gezonde kinderkamer start donderdag 12 november om 20.00 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt € 7,00 of € 6,00 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via www.lezenenlenen.stadkamer.nl .

Artikel delen:

Reageer