Zwolse studenten in actie voor Dorcas

Zwolle – Studenten van Landstede MBO gaan vrijdag 6 november een bijdrage leveren aan de voedselpakkettenactie die Dorcas jaarlijks organiseert. Dorcas is een organisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede.

Veertien supermarkten in Zwolle doen mee. De mbo-studenten zullen een dagdeel meehelpen bij het inzamelen van zoveel mogelijk boodschappen voor de voedselpakketten die door Dorcas worden bezorgd bij de armere medemens in Oost-Europa en Afrika. Eerstejaars studenten van de opleidingen Ondernemer, Filiaalmanager en Eerste verkoper in het Landschap Handel & Commercie steken vrijdag hun handen uit de mouwen. Zij zullen de klanten van diverse supermarkten gaan vragen één of meerdere producten aan te schaffen die op een boodschappenlijstje vermeld staan. Dit boodschappenlijstje zullen de klanten uitgereikt krijgen door de studenten bij binnenkomst.

Om een beter beeld te geven van Dorcas zelf, verzorgden twee vrijwilligers op vrijdag 30 oktober een presentatie in het Theater aan het Dokterspad. De studenten kregen hier te horen en te zien waar Dorcas voor staat en welke bijdrage zijzelf kunnen leveren aan een betere wereld. Daarnaast hebben ze ook de gelegenheid gekregen om vragen te stellen aan de Dorcas vrijwilligers.

Voor de mbo-studenten levert deze samenwerking een opdracht op van een externe opdrachtgever die een relatie heeft met zowel hun opleiding, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en een toevoeging aan hun eigen netwerk. De samenwerking tussen Landstede en Dorcas is hiermee gestart en zal zeker een vervolg krijgen in de komende jaren. Hoe die samenwerking er precies uit zal komen te zien is nog niet duidelijk, maar dat studenten hierin een leerdoel kunnen gaan behalen en daarmee een medemens een hart onder de riem steken zal de kern zijn en blijven van deze samenwerking.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Sorry hoor, maar ik wordt doodziek van al die acties voor die arme zielige mensen buiten Nederland. Misschien moeten wij eens binnen onze landsgrenzen kijken, het enige wat hier de laatste jaren de grond uitschiet zijn de voedselbanken en speelgoedbanken. Iemand enig idee waarom? Als je dat wel had dan had je misschien een actie georganiseerd voor de mensen in eigen land.
  Maar helaas .. dat wordt hem dus niet. Zorg voor de Nederlanders zodat wij die voedsel en speelgoedbanken niet nodig hebben en als dat allemaal goed is geregeld zet je dan maar eens in voor de mensen buiten Nederland.
  Zo, dat moest er even uit, ik erger mij dood aan dit soort acties.>:(

 2. deze feel good cultuur komt voort uit de drang om belangeloos klaar staan voor de ulpbehoevende medemens.
  ik juich dit van ganser harte toe, zonder te kijken naar religie, etnische achtergrond of uidskleur staan wij Nederlanders ons mannetje wat betreft vrijwillergs en hulp acties.
  edoch een kanttekening moet geplaatst worden.
  Menig vrijwilliger zakt dodelijk vermoeid met ontvelde handen laat op de avond op zijn bed van de noeste en gratis verrichtte arbeid.
  waar zie ik de zwolse subsidiepot in dit succes verhaal?

 3. Ben het met Maximiliaan eens. Altijd die acties voor Oost Europa. Laat ze is een keer een actie voor de voedsel bank Zwolle organiseren bij de supermarkten. Voedsel banken komen toch al steeds moeilijker aan producten. Terwijl er alleen maar mensen bijkomen die hier gebruik van moeten maken.

Reageer