Brassband David op weg naar NBK

Zwolle – Zaterdag 14 november vinden in Utrecht de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) plaats. De NBK zijn het mekka voor de brassbandmuziek in Nederland. Zwolle wordt voor de NBK vertegenwoordigd door Brassband David.

brassband_david_001.jpg

De voorbereidingen voor de NBK zijn bij Brassband David al geruime tijd in volle gang. Er vonden extra (sectie)repetities plaats, er was een studieweekend en nu is het tijd voor de try-outs! Brassband David speelt op het Nederlandse kampioenschap ‘The Saga of Tyrfing'. Dit sferische muziekstuk zal onder leiding van dirigent Wilbert Zwier ten gehore worden gebracht. Brassband David is de enige brassband in Zwolle en de oudste Zwolse muziekvereniging. De brassband werd al in 1895 in Zwolle opgericht en vierde dit jaar haar 120 jarig jubileum.

In aanloop naar de NBK speelt Brassband David twee keer een try-out. Eén in het noordelijke Tzum op zaterdag 7 november en een try-out tijdens de laatste repetitie voor de NBK op donderdagavond 12 november in ‘De Bazuin'; het repetitiegebouw van Brassband David aan de Jupiterstraat 8a in Zwolle. Deze laatste try-out is tevens een mooie gelegenheid voor muzikanten die bas (bes), cornet of slagwerk spelen en een keer de sfeer bij Brassband David willen proeven. Brassband David heeft namelijk een paar vacatures. Aanvang van de try-out in Zwolle is 21.00 uur, de entree is gratis en iedereen die wil komen luisteren is van harte welkom!

Meer informatie op de website: www.brassbanddavid.nl

Artikel delen:

Reageer