Open dag vernieuwde Verrijzeniskerk Zwolle

Zwolle – De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) Zwolle houdt op zaterdagmiddag 14 november van 12.00-17.00 uur een open dag in en bij de vernieuwde Verrijzeniskerk in de Zwolse wijk Holtenbroek. Het adres is Bachlaan 150, Zwolle. Aanleiding is de heropening van de Verrijzeniskerk en het 50-jarig bestaan.

Bezoekers aan de open dag wordt geadviseerd om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de stadsbus naar de Verrijzeniskerk aan de Bachlaan 150 in Holtenbroek (Zwolle) te komen. Er is voldoende fietsenstalling bij de kerk aanwezig. De dichtstbijzijnde bushalte is Bachplein (lijn 1 en 2). Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op parkeerplaats P3 van het Deltion College aan de Willaertstraat in Zwolle. Vandaar is het ongeveer 11 minuten lopen naar de Verrijzeniskerk. De Verrijzeniskerk is toegankelijk voor rolstoelen. Op zondag 15 november om 11.00 uur is er een kerkdienst in de Verrijzeniskerk, waarin ook aandacht wordt besteed aan de heropening en het 50-jarig bestaan. Voorganger is dominee Arie van der Veer.

Programma
Het programma van de open dag van de Verrijzeniskerk biedt voor elk wat wils en bestaat onder andere uit:
*informatiemarkt;
*stilteruimte;
*springkussen;
*speurtocht voor kinderen;
*pannakooi (voetbal);
*broodjes bakken;
*handjes verven;
*clown Poets en clown Step;
*tentoonstelling historisch materiaal;
*bezichtiging onder leiding van architect.
Tijdens de open dag zijn er diverse muziekoptredens. Op de open dag zijn gratis koffie, thee, ranja en stroopwafels verkrijgbaar.
Vernieuwde Verrijzeniskerk klaar 
Op vrijdag 13 november a.s. is het precies 50 jaar geleden, dat de Verrijzeniskerk in de Zwolse wijk Holtenbroek is gewijd door kardinaal Alfrink. De kerk, een ontwerp van architect Hans Koldewey, was tot een jaar geleden eigendom van de Thomas a Kempis Parochie. Door het teruglopen van kerkbezoek was de parochie genoodzaakt om de kerk te verkopen. De CGK Zwolle was naarstig op zoek naar nieuwe kerkruimte en heeft de markante kerk vorig najaar gekocht. De Verrijzeniskerk is het afgelopen jaar ingrijpend gemoderniseerd, zodat deze weer voldoet aan de eisen van een modern kerkgebouw met een capaciteit van 800 zitplaatsen. 
Kijk voor meer informatie over de open dag, de Verrijzeniskerk en CGK Zwolle op www.cgkzwolle.nl. 

Artikel delen:

Reageer