Verkeerscontrole levert diverse bekeuringen op

Zwolle – Een verkeerscontrole leverde donderdagavond in Zwolle diverse bekeuringen op.

Bij een bromfietscontrole aan de Van Karnebeekstraat werden 9 opgevoerde bromfietsen bekeurd. Daarvan hadden er 2 bestuurders geen rijbewijs. In de binnenstad van Zwoille kregen 9 fietsers een bekeuring, omdat hun fietsverlichting niet in orde bleek. Op de Katerdijk vond een alcoholcontrole plaats. Een automobilist uit 't Harde moest vanwege een meting van 590 ug/l zijn rijbewijs inleveren.

Vrijdag omstreeks 00.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Katerdijk in Zwolle, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit ‘t Harde, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 590 Ugl uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Lekker makkelijk geld verdienen, de bekeuringen voor bromfietsen zijn volkomen disproportioneel. En natuurlijk is verlichting op de fiets belangerijk, maar dit bereik je sneller door lampjes uit te delen dan door hoge boetes uit te delen.

  2. Je weet dat je verlichting het hoort te doen, dus als je express zonder verlichting rijd tja dan moet je ook op de blaren zitten en niet gaan zeuren over de hoogte van een boete…..

  3. Ja want je kunt nooit per ongeluk zonder verlichting komen te zitten, je lampjes gaan nooit kapot, en worden ook nooit van je fiets gejat.

  4. Bericht door Peaky, op 7 november 2015 9:00
    Vervelende is, dat bellen op de fiets gewoon is toegestaan.

    Dat is al jaren zo. En je bent verplicht een bel op de fiets te hebben, en daar mag je mee bellen.:D:D:D

Reageer