Toiletten en extra service bij fietsenstallingen

Zwolle – Bij de gratis bewaakte fietsenstallingen aan het Rodetorenplein en Meerminneplein zijn sinds kort toiletten voor mindervaliden beschikbaar. De toiletten zijn ondergebracht in de nieuwe beheerdersonderkomens, die afgelopen zomer zijn geplaatst.

Met de plaatsing van de nieuwe gebouwtjes met mindervalidentoilet gaat een lang gekoesterde wens van de Zwolse Gehandicaptenraad in vervulling. Het toilet voor mindervaliden is toegankelijk gedurende de openingstijden van de stalling. Dat is een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluiting, ook op koopzondagen. De realisatie van de beheerdersonderkomens met mindervalidentoiletten is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Meer informatie over voorzieningen voor mindervalide bezoekers van de binnenstad is te vinden op www.zwolle.nl/toegankelijke-stad . de mindervalidentoiletten biedt de gemeente bij de stallingen de volgende extra service voor bezoekers van de binnenstad die met de fiets komen:
– leenbuggy's voor extra winkelgemak met kinderen,
– een leenrollator voor mensen die slecht ter been zijn,
– een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel,
– een fietspomp met bandenplakset (doe-het-zelf).

De nieuwe voorzieningen bij de gratis bewaakte fietsenstallingen sluiten aan bij de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Gastvrijheid is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. En dat is precies wat Zwolle met haar binnenstad voor ogen heeft. Zwolle heeft dan ook de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de top tien van meest gastvrije steden. Zie ook: www.zwolle.nl/binnenstadsprogramma.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goh, er wordt eindelijk eens aan een doelgroep gedacht die anders is dan de vluchtelingen of nieuwe nederlanders. Het zou eens tijd worden.

Reageer