Maatregelen tijdens intocht van Sinterklaas

Zwolle – Ook dit jaar, op zaterdag 14 november, komen Sinterklaas en zijn Pieten komen per boot aan in de binnenstad van Zwolle. Ze varen via het Zwols IJsselkanaal en het Zwarte Water naar de binnenstad waar de boot bij het Rodetorenplein aanmeert. 

st_nicolaas.jpg

Burgemeester Henk Jan Meijer verwelkomt samen met de Zwolse kinderen de Sint om circa 14.30 uur op het Rodetorenplein. De intocht heeft gevolgen voor het verkeer.Tijdens de boottocht tussen 14.00 en 14.30 uur moet verkeer rekening houden met oponthoud bij de bruggen. De vaarroute is in 2015 gewijzigd ten opzichte van de jaren daarvoor. De boot gaat via de Holtenbroekerbrug, gelegen tussen Zwartewaterallee-Blaloweg en via de Hofvlietbrug, gelegen in de Pannekoekendijk naar de binnenstad. De havenmeester doet de bruggen omhoog om de boot door te laten.

Om circa 15.00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten in optocht door de stad vanaf het Rodetorenplein naar het Grote Kerkplein. De route van de intocht is als volgt: Rodetorenplein – Buitenkant – Vispoortenplas – Meerminneplein – Krabbestraat – Aan de Stadsmuur – Pletterstraat – Diezerstraat – Grote Markt – Oude Vismarkt – Nieuwe Markt – Sassenstraat – Grote Kerkplein. De aankomst op het eindpunt is rond 16.00 uur. Voor het stadhuis op het Grote Kerkplein vinden diverse activiteiten plaats tot 17.30 uur.

Vanwege de aankomst van Sinterklaas op het Rodetorenplein zijn de Jufferenwal, het Rodetorenplein, de Buitenkant en Vispoortenbrug, en daarmee ook de rijroute Buitenkant en Nieuwstraat vanaf 12.00 uur afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. In verband met de optocht zijn het Gasthuisplein, de Oude Vismarkt en Sassenstraat tussen 15.00 en 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De Rodetorenbrug is tussen 13.00 en 15.00 uur afgesloten omdat deze brug als VIP-desk gebruikt wordt.

Artikel delen:

Reageer