Sociaal wijkteam opent deur voor mantelzorgers

Zwolle – 10 november 2015 is het de landelijke dag van de mantelzorg. De hele week zijn er activiteiten in Zwolle speciaal voor mantelzorgers. Dit jaar is het thema Laat je zien!

Het Sociaal wijkteam west zet daarom op 13 november 2015 speciaal voor mantelzorgers de deuren wijd open. Voor hen is een inloopochtend georganiseerd van 10.00 tot 12.00 uur. Mantelzorgers steken veel tijd, energie en aandacht aan hun naasten met een ziekte, beperking of psychische klachten. Dat doen zij als vanzelfsprekend, maar het kan ook zwaar zijn. Dan is het fijn als zij tijdelijk ontlast worden, een luisterend oor krijgen, zich kunnen ontspannen, informatie krijgen over regelingen en voorzieningen voor de hulpvrager, en gewaardeerd worden.

Op 13 november 2015 staan medewerkers van het Sociaal wijkteam, Steunpunt Mantelzorg en Mindfit klaar voor mantelzorgers met koffie, een gesprek en informatie over: Voorzieningen voor de hulpvrager, algemene voorziening huishoudelijke hulp voor mantelzorgers,respijtzorg, de mantelzorgwaardering, logeerzorg en dagopvang, ontmoetingen met andere mantelzorgers en activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Daarnaast is er een tentoonstelling met verhalen van mantelzorgers en kunnen mantelzorgers een workshop balans en ontspanning van Mindfit volgen. De deuren van het Sociaal wijkteam west staan speciaal open voor mantelzorgers in het Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1 op vrijdag 13 november 2015 van 10.00 tot 12.00 uur. De inloopochtend wordt georganiseerd door Sociaal wijkteam west, Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! en Mindfit. Meer info: www.swtzwolle.nl  www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het zou de mantelzorgers errug helpen als die wijkteams eens hun werk deden en minder op de regeltjes en procedures zaten. Het oorspronkelijke idee van 1 aanspreekpunt vanuit de gedachte dat men de cliënt goed kende is tot nu toe niet van de grond gekomen.
    Triest maar waar.

  2. Ehh, en de bedoeling van deze 2 uur is?! 8) Kun je niet altijd bellen/mailen/inlopen/etc?

    Ik denk dat mijn mantelzorger hard bezig is op z'n werk en daarna thuis (tegen 19u) de boel draaiende te houden. Ik zie er niet echt de meerwaarde van in, of zie ik het verkeerd?

Reageer