Puntje voor PEC Zwolle na duel tegen Heracles

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagaavond een puntje overgehouden aan het duel tegen Heracles Almelo. Lange tijd leek dat er niet op. De uitslag werd 1-1. Voor Zwolle scoorde in extremis Stef Nijland.

07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__01.jpg 

Het terugleggen van Kingsley Ehizibue en de verwoestende knal van Stef Nijland. Het is aan de beide invallers te danken dat PEC Zwolle toch nog een punt overhoudt aan het duel met Heracles Almelo (1-1). Daarmee wordt de vierde nederlaag op rij voorkomen. ,,Of ik moedeloos werd? Dat nóóit, maar het begon wel te knagen", vertelt trainer Ron Jans. Zwolle begon uitstekend aan het duel met Heracles. Via Lars Veldwijk, Wouter Marinus en Ouasim Bouy kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden. Bouy schoot over, terwijl doelman Bram Castro de andere pogingen neutraliseerden. Daardoor was het Heracles dat als eerste de score kon openen. Jaroslav Navratil sloop door de Zwolse defensie, waarna Wout Weghorst de openingstreffer kon produceren. De formatie van Jans bleef zoeken naar een treffer en had ook het betere van het spel. ,,We deden het best aardig, maar na de openingstreffer kregen we weinig grote kansen meer", vond Wout Brama.

07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__03.jpg 

07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__10.jpg

07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__12.jpg 

Ook na rust waren het voornamelijk schoten vanuit de tweede lijn die Zwolle kon produceren. Veldwijk schoot voorlangs en ook pogingen van Ryan Thomas en Veldwijk (kopbal naast) gingen niet in het doel van Heracles. De bezoekers uit Almelo kozen ervoor om verder in te zakken en te gokken op de omschakeling. Die tactiek sorteerde bijna succes, want Illias Bel Hassani schoot bijna de 0-2 binnen. Doelman Kevin Begois pareerde die inzet uitstekend. Daardoor leek het duel in een 0-1 overwinning voor de bezoekers te eindigen, totdat minuut 94 aanbrak. De lange bal van achteruit werd door Ehizibue goed neergelegd, waarna Nijland de bal keihard binnenpoeierde.
 
,,Die gemiste penalty tegen Utrecht bleef wel even hangen. Dit voelt als eens soort van bevrijding", glunderde Stef Nijland na afloop.Ook de trainer van Heracles, John Stegeman, moest bekennen dat het gelijkspel verdiend was. Collega Jans had niet meer op 1-1 gerekend. ,,We scoren moeilijk, maar dat komt wel weer. De lelijkheid werd mooi om naar te kijken. Mooie eerste assist ook van Kingsley", vertelde de trainer op de persconferentie..
Na de interlandperiode van komende week wacht PEC Zwolle een uitduel in Kerkrade. Er wordt bij promovendus Roda JC op zaterdag 21 november om 18.30 uur afgetrapt.
PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 (0-1). 
Toeschouwers: 12.420 
Scheidsrechter: Higler 
Gele kaarten: Van Polen, Thomas (PEC Zwolle), Bruns, Gosens, Fledderus (Heracles Almelo)
Opstellingen: 
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Sainsbury (46. Dekker), Lam, Van Hintum, Brama, Bouy, Menig (83. Nijland), Marinus (66. Ehizibue), Thomas, Veldwijk
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Zomer, Droste, Fledderus, Bel Hassani, Bruns (70. Darri), Pelupessy, Navratil (81. Breukers), Weghorst (78. Gladon), Gosens
Scoreverloop: 
17. Weghorst 0-1 
90+5. Nijland 1-1
Bron: peczwolle.nl
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__02.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__04.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__05.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__06.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__07.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__08.jpg 
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__09.jpg
 
07-11-2015_pec_zwolle-heracles_almelo_1-1__11.jpg 
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wat is die Fledderus een irritante maatennaaiende speler zeg. En maar doen of hij steeds keihard geraakt word. Maar wel lekker om zo een in je team te hebben.


  Maak melding

 2. Gelukkig goede afloop en dik verdiend!

  Dan heb ik nog een punt: voor mij is een thuiswedstrijd van PEC een avondje uit. Op de Berkum tribune ontmoet ik bekenden/vrienden en praten we voor de wedstrijd en in de rust bij. En daar gaat het nu om. Op mijn tribune (vak 17) kunnen we elkaar amper verstaan vanwege het volume van de muziek. Natuurlijk hoort muziek erbij in een stadion maar ik erger me al een tijdje omdat een gesprek voeren een gesprek schreeuwen wordt. Heb eens wat om me heen gevraagd en hoor meer mensen die er zo over denken. Zijn wij nu oude zeikerds of hebben we een punt???


  Maak melding

 3. Gelukkig goede afloop en dik verdiend!

  Dan heb ik nog een punt: voor mij is een thuiswedstrijd van PEC een avondje uit. Op de Berkum tribune ontmoet ik bekenden/vrienden en praten we voor de wedstrijd en in de rust bij. En daar gaat het nu om. Op mijn tribune (vak 17) kunnen we elkaar amper verstaan vanwege het volume van de muziek. Natuurlijk hoort muziek erbij in een stadion maar ik erger me al een tijdje omdat een gesprek voeren een gesprek schreeuwen wordt. Heb eens wat om me heen gevraagd en hoor meer mensen die er zo over denken. Zijn wij nu oude zeikerds of hebben we een punt???8)


  Maak melding

 4. Ik kan me daar wel in vinden, chrisss. Daarnaast is de muziekkeuze vaker van het soort dat mij wegjaagt, dan dat het de sfeer erin brengt. Lijkt me goed om dit kenbaar te maken bij PEC.


  Maak melding

 5. @chrisss ; natuurlijk heb je een punt wat die muziek/herrie betreft. Bij LandstedeBasketball vinden ze dat ook “normaal”; zelfs tijdens! de wedstrijd>:(
  Persoonlijk vind ik dat een ramp, en desgevraagd vinden anderen dat idd ook. Maar diegene die aan de knoppen mag draaien, heeft elke keer weer de avond van z’n leven, want thuis magdie dat vast niet.


  Maak melding

 6. Muziek inderdaad te hard en ook nog eens totaal niet mijn smaak. (Ik hoop dat het voor de gemiddelde bezoeker wel naar smaak is)

  Trouwens ook bijna elke wedstrijd hetzelfde riedeltje, daar heb je geen DJ voor nodig, maar een USB stick met een standaard playlist.


  Maak melding

 7. Wat voor een muziek ze draaien zal me een biet wezen, als ze maar dat volume aanpassen zodat je in ieder geval op de omloop een gesprek met elkaar kunt voeren, ook dat is vaak volstrekt onmogelijk.
  Voor minimaal 1000 euro wel mogelijk -hoofdtribune- je ziet dan ook practisch iedereen schielijk wegschieten in de pauze. En gelijk hebben ze!


  Maak melding

 8. Blijkbaar is het al het commentaar aan dovemans oren gericht, want hij blijft elke keer hetzelfde carnavalsrijtje draaien…Onnodige kostenpost voor PEC die 3 plaatjesdraaiers.


  Maak melding

 9. Ik vind de muziek prima, zou in de pauze een
  tikkeltje zachter mogen, maar je kunt natuurlijk
  als je een gesprek wilt voeren ook gewoon
  even in de gang (bij de toiletten) gaan staan.:D


  Maak melding

 10. De muziek heeft soms misschien een wat te hoog ‘hoempapa-gehalte’ en staat misschien wat aan de harde kant, maar het staat toch ook weer niet zo hard dat je niet normaal meer met elkaar kunt praten. Als je vindt dat je met die muziek niet normaal kunt praten, dan zou een afspraakje bij de gehoorarts misschien ook uitkomst kunnen bieden.

  Mooie sfeeractie zaterdag, simpel maar wel effectief, zouden ze vaker moeten doen. En natuurlijk was het punt meer dan verdient, daarom vond ik ook niet dat de gelijkmaker in de blessuretijd als een overwinning voelde omdat het eigenlijk de winnende goal had moeten zijn.

  Was het vuurwerk in de 12de minuut nou voor W. Reekers of Tobo bedoeld?


  Maak melding

 11. Vind de muziek niet te hard staan. Zelf vind ik de hoempapa muziek verschrikkelijk en soms ook misplaatst. Bijvoorbeeld zou ik nooit deze muziek afspelen net voordat je met voetballen begint. Kan niet goed voor je concentratie zijn…. Overigens laten we het “scoor” deuntje ook al horen voordat er gescoord is. Dat hebben we de laatste drie thuiswedstrijden gedaan…..


  Maak melding

Reageer