Winterkleding gezocht voor vluchtelingen

Zwolle – In de IJsselhallen in Zwolle worden vluchtelingen opgevangen. Zij hebben dringend warme kleding nodig.

In samenspraak met het COA zamelt het Rode Kruis Zwolle deze kleding voor hen in bij de Welkom Winkel in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle. Openingstijden: – Maandag 11.00 – 18.00 – Donderdag 11.00 – 18.00 – zaterdag van 09.00 – 15.00 uur. Op dit moment is er behoefte aan (winter) herenkleding.

 

Er is (winter) herenkleding nodig zoals:
– Sportschoenen
– Sportkleding
– Bodywarmers
– Schoenen maat 39 t/m 44
– Jassen t/m maat L
– Broeken t/m maat M
– Shirt lange mouw t/m maat M
– Shirt korte mouw t/m maat L
– Truien t/m L

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Nou Dick en Bernard meld je aan als hoofdophaler winterkleding kan Zwolse het mooi rond brengen en jhon3 de kleding vervoeren.O ja Leonardo kan mooi de boel naaien en stikken,Waar blijven de aanmeldingen of zijn we nu niet thuis?

 2. Wat ik niet begrijp is dat je aan de ene kant het verhaal van de ??smartphones?? hoort. ⤽Het zijn geen armoedzaaiers die hier komen, ze zijn op de vlucht voor oorlog⤝ Dan denk ik dan kun je toch ook je kleding kopen? Zo??n abonnement of prepaidkaart zal ook niet gratis zijn toch?

 3. @Mike70, verwijst 70 in dit geval naar je IQ? Heb je er wel eens aan gedacht dat ze hun telefoon gebruiken om contact te zoeken met vermiste familieleden en vrienden? Dat zou ik ook liever doen dan een warme jas kopen.

  @Geert, je bent het reageren niet weerd.

 4. Wil ze best een jas geven, als ik dan ook geld krijg voor een winterjas. Heb al 3 jaar geen geld over om een fatsoenlijke winterjas te kopen. Als ik kou moet lijden dan zij ook. Waarom zouden we asielzoekers luxe geven wanneer de eigen inwoners om komen van honger en kou omdat we uitgemolken worden door de overheid om al die zielige (ik wil alles gratis)zoekers te kunnen bekostigen.

 5. bij dubbelgoed is er ook heren winterkleding op te halen, ik werk daar als vrijwilliger en de weggeefwinkel is op dinsdagavond open,
  rieteweg 12 een school van de vez,
  ff een mailtje en dan kan je een afspraak maken.
  in de toekomst komt er meer tijd voor de weggeefwinkel

 6. Ik ga mijn kledingkast reorganiseren en kleding die goed is, maar die ik niet meer draag afdragen aan het Rode Kruis. En Geert, wat jij vindt boeit me niet, ik bepaal zelf wel wat ik wel of niet doe. En dat commentaar van Boeland kan ik ook missen als kiespijn.

 7. @stadshagen, volgens mij is het de bedoeling dat je iets geeft als je iets kan missen. Als je daarna zelf geen jas meer hebt, zou ik het niet doen maar dat is een tip. En nog 1 tip,(ook gratis) denk na voordat je op 'Verstuur reactie' drukt.

 8. wanneer de eigen inwoners om komen van honger en kou

  De laatste keer dat er mensen in Nederland overleden door honger was in de winter van 1944 – 1945 en toen was het oorlog.

 9. Waarom reageren mensen toch zo raar, als je niks hebt dan heb je niks, je bent niks verplicht, er wordt alleen maar gevraagd: wie er nog iets heeft.

 10. Ik word niet goed van sommige reacties hier! Wat is er mis mee om mensen te helpen? Als je dat niet wil, dan doe je dat toch gewoon niet in plaats van hier een beetje je gal te spuien?

 11. Ik heb wel zes winterjassen,maar ik verbrand ze nog liever dan dat ik ze aan dat volk geef. Als je honderden of duizenden euros betaalt voor een bootreis, kun je ook wel een winterjas bij de wibra halen!!

 12. Nu maar hopen dat 't dertig graden onder nul wordt…kunnen Els en Leonardo ook met de jas aan bij de keukentafel zitten. Wat reageren jullie trouwens op aparte tijden!! Een normaal mens is dan druk aan 't werk!!!!! Oeps……hahahaha

 13. Op npo zenders zie je altijd maar families gezinnen die hier heen komen en die zijn er ook.Het merendeel echter zijn mannen van strijdbare leeftijd.Geef hun wapens ipv jassen en trap ze de boot weer op richting Syrië.Laat je land en familie niet in de steek en vecht er voor.Dit zijn laffe deserteurs die om economische redenen deze kant op komen.

Reageer