Jonge ondernemers in actie voor daklozen

Zwolle – JCI Zwolle lanceerde 6 november jongstleden de wisselgeldactie, om geld in te zamelen voor Stichting De Herberg en Zwolle Actief. Organiserend lid Erik Brunekreef: “We zijn erg enthousiast over deze actie en hopen hiermee winkeliers en inwoners van Zwolle te betrekken bij deze mooie doelen.

De Actie JCI leden benaderen komende tijd Zwolse winkeliers met het verzoek om een donatiebox met display van de actie te plaatsen. De bedoeling is dat winkeliers bij de kassa de actie onder de aandacht brengen bij hun consumenten en dat consumenten met wisselgeld loten ter waarde van € 1,- per stuk kopen. Met dat lot maken zij kans op één van de vijf prijzen die de winkelier daarvoor ter beschikking stelt. Hoe werkt het Consumenten die hun wisselgeld in de box hebben gedoneerd, krijgen een lot dat voorzien is van een unieke code en een webadres. De consument bezoekt de website, vult de code in en ziet meteen of er een prijs gewonnen is. De prijs is vervolgens af te halen in de desbetreffende winkel.

 
Als bewijs kan de consument het lot tonen en de winkelier kan dit controleren via de website. Erik: ‘Wij gaan uiteraard ontzettend ons best doen om voor beide goede doelen een mooie bijdrage te realiseren. We hopen echt dat consumenten en winkeliers ons hierbij willen helpen!” Winkeliers die mee willen doen kunnen terecht op www.wisselgeldactie.nl. De actie loopt van 27 november tot 3 januari.
 
CI (Junior Chamber International) Nederland is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.
 
JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2000 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heel fijn dat de ene organisatie iets doet voor de vluchtelingen en de andere voor de daklozen. Dat kan gelukkig allemaal in Zwolle. Mooi!

Reageer