Bijeenkomst voor mantelzorgers over valpreventie

Zwolle – Topfit Fysiotherapie en Steunpunt Mantelzorg Zwolle organiseren dinsdag 17 november een bijeenkomst voor mantelzorgers, over valpreventie. Bent u mantelzorger en wilt u tips en training om alle risico's tot vallen te beperken, voor degene waar u voor zorgt ? Hebt u behoefte aan een moment van ontspanning voor uzelf samen met lotgenoten?

Aangezien mantelzorgers van enorme waarde zijn voor onze maatschappij, willen wij hen helpen om mantelzorgtaken op een prettige manier te kunnen verrichten. U bent dan ook van harte welkom voor deze bijeenkomst. De bijeenkomst is bedoeld om kennis te delen waaraan mantelzorgers iets hebben in de zorg voor de ander. Tegelijkertijd is het de bedoeling om mantelzorgers een moment voor zichzelf te bieden, vandaar dat beweging en ontspanning een onderdeel van het programma zijn.

Op deze middag is Sylvia Beets, geriatrie-fysiotherapeut, spreker. Zij vertelt wat te doen om de risico's te beperken, welke ‘letterlijke' struikelblokken in huis voorkomen. Welke oefeningen geschikt zijn om de stabiliteit in zit, stand en lopen te vergroten. Tevens is Alies Vos, verpleegkundige van Buurtzorg, aanwezig. Zij geeft praktische tips vanuit de thuiszorg. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit informatie en daarna is er koffie of thee, gevolgd door ontspanning en beweging. De bijeenkomst voor mantelzorgers is op 17 november 2015, van 14.00 tot 16.00 uur aan de Forelkolk 45 in Zwolle. Deelname is gratis. U wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden bij Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!),via mantelzorg@zwolledoet.nl.

Artikel delen:

Reageer