Voetbalmiddag bij PEC Zwolle voor asielzoekers

Zwolle – Op woensdag 11 november organiseren de Eredivisie en de Jupiler League verspreid over het hele land voetbalmiddagen voor jongens en meisjes van 7 tot 17 jaar uit de verschillende opvangcentra in ons land, in totaal ongeveer 2.000 kinderen.

Alle 34 betaald voetbalorganisaties nemen deel. Zij willen zo de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen. De voetbalmiddagen zijn een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie, Jupiler League. Behoeften zijn inzichtelijk gemaakt door COA en VluchtelingenWerk, waarna het voetbal de organisatie ter hand heeft genomen. Vanzelfsprekend doen PEC Zwolle en PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, mee aan deze actie. Wij gaan een leuke voetbalclinic organiseren voor 80 jonge vluchtelingen, van 12 tot 17 jaar, uit het AZC in Luttelgeest. Het betreft voor het merendeel AMA's (alleenstaande minderjarige asielzoekers) afkomstig uit o.a. Syrië en Eritrea. De voetbalclinic wordt verzorgd door de jeugdtrainers van de PEC Zwolle Voetbal Academie. Ook zullen een aantal eerste elftal spelers van PEC Zwolle aanwezig zijn en de deelnemers verwelkomen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. leuk initiatief.
  er wordt voor 80 vluchtelingen wat georganiseerd op de zwolse mat. en wat gaan de overige vluchtelingen doen in deze leeftijds categorie?

  Herman, woonachtig in de groene strip, heeft al geld gedoneerd en kleding gedoneerd. als men van mening is dat herman ook nog goeie idee├źn doneert, zit men ernaast. dit laat ik over aan de knappe bollen die dat beter kunnen dan ik!

 2. Harmonieuze combinatie van sport, spel, plezier, profs, amateurs, empathie, verlangen, hulp, andere omgeving & andere mensen (geldt voor beiden) in deze belachelijk lange periode tot de vluchtelingen weten waar ze aan toe zijn. Valt erg in die mensen te prijzen dat ze het eeuwig durend (lijkend) wachten zo gelaten ondergaan.

  Goed ook dat alle 34 betaald voetbalorganisaties mee doen.

  Een middag met alleen maar winnaars.

 3. @Geert: Jouw Waarheid? Of de waarheid?

  Volgens mij heeft niemand namelijk de volledige waarheid. Sterker nog, stel dat ze de bladeren gaan opruimen zoals je voorstelt, dan zijn er weer mensen (jij ook?) die zeuren dat ze het werk van Nederlanders inpikken. Kortom, denk dat het niet uitmaakt welke keuze men maakt, we verzinnen onze eigen waarheid om onze mening te verkondigen.

  Geldt overigens voor zowel de voor- als tegenstanders en dan in elk debat.

Reageer