Expositie SOOS-ART in de Groote Sociëteit

Zwolle – Onder de naam SOOS-ART exposeren 15 professionele kunstenaars voor de zesde keer in de Groote Sociëteit in de Koestraat te Zwolle. Alle kunstenaars zijn lid van de Sociëteit 2000, die dit jaar het derde lustrum viert. De Zwolse wethouder van cultuur Jan Brink zal de expositie zaterdag 21 november openen.

schermafbeelding_2015-11-09_om_18.04.05.png 

Rana Berends over Sociëteit 2000: “De naam verraad hoe lang deze sociëteit bestaat. In 2000 opgericht en dit jaar blikken we alweer 15 jaar terug op deze variant van de herensociëteit voor Zwolse dames. Een levendige club van divers pluimage, waaronder ook veel creatieve leden.” Henny Zijda vult haar aan: “In 2004 hebben we met de kunstenaar leden Soos-Art georganiseerd. Door de gezellige sfeer in het prachtige gebouw, is de expositie van een eenmalige gebeurtenis uitgegroeid tot deze zesde editie.” Op de expositie is een grote verscheidenheid aan technieken te zien; Zoals vanzelfsprekend olieverf, aquarel en ruimtelijk werk, maar ook sieraden en reliëfs van papier.

De expositie is zaterdag 21 en zondag 22 november geopend van 12.00 – 18.00 uur. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en in de gezellige sfeer van deze expositie kunt u een praatje over hun werk met ze maken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer