Leergang Postmoderne Devotie

Zwolle – Voor de eerste keer wordt er een leergang georganiseerd rond leiderschap en Postmoderne Devotie (Actuele Moderne Devotie) in Nederland. De leergang wordt gegeven in Zwolle en start 25 november in de Grote Kerk.

De leergang is gericht op directeuren, ondernemers, bestuurders en leidinggevenden uit zowel het bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties en (semi-)overheden. De interactieve colleges worden gegeven door topdocenten. Er zijn vijf modules waarbij steeds een kernthema uit de Moderne Devotie centraal staat. Elke maand volgen de deelnemers een module, gekoppeld aan een intermezzo waarbij de Moderne Devotie centraal staat. Dat kan een bezoek aan de Fundatie zijn, een stadswandeling door het Devotiekwartier of een muzikaal intermezzo. De organisatie van deze bijzondere leergang is in handen van de Grote Kerk Zwolle en Avicenna, de Academie voor Leiderschap.

De docenten zijn vanwege hun specifieke kwaliteiten gevraagd om mee te werken aan deze leergang, het zijn de volgende docenten ; Mr. Marius Buiting, het leiden van organisaties vanuit de principes van Moderne Devotie, Prof. Arjo Klamer, het tegengaan van hebzucht, hoogmoed en ijdelheid, Prof. Bob Hoogenboom over de strijd tegen onrechtvaardigheid. Prof. Mia Leijssen over het streven naar existentieel welzijn en tenslotte Dr. An Verlinde over effectiviteit door zingeving. De leergang maakt gebruik van de diepdoordachte beschrijvingen van de Moderne Devotie die een krachtige inspiratiebron kunnen zijn voor modern leiderschap.

Artikel delen:

Reageer