Zwolse handballers winnen in slotfase tegen E & A

Zwolle – De heren van Zwolle mochten zondag 8 november aantreden tegen E & A uit Arnhem. Uit vier wedstrijden wisten de heren 4 punten te behalen. De heren van Zwolle hadden de laatste twee wedstrijden de punten niet mee naar huis kunnen nemen. Een overwinning op de Arnhemse club zal belangrijk zijn voor de groepsspirit van het eerste team van Zwolle.

Ondanks een sterk begin van de thuis spelende club, die in de rust met 13-9 op voorsprong stonden, heeft Zwolle veel steken laten vallen, waardoor er een spannende slotfase werd gespeeld. Toen de scheidsrechter het startsignaal gaf voor de wedstrijd tegen het nog onbekende E & A, kwam Zwolle sterk uit de startblokken. Door twee goed uitgespeelde aanvallen van Zwolle gaf het scorebord al snel een 2-0 score aan. Nadat de uitspelende club tot score was gekomen, kon Zwolle de voorsprong uitbreiden naar een 4-1, dankzij een zuiver schietende Rik Talens.

Vanaf deze stand ging de wedstrijd redelijk gelijk op, tot tien minuten voor het eindsignaal van de eerste helft. In het slot van de eerste helft heeft Zwolle de stand van 8-7 uit kunnen breiden tot een verschil van vier doelpunten in het voordeel van Zwolle. Dit door onder andere snelle aanvallen van Jordy Hendriks en Rens Ruiter.
In de rust werden er verschillende aanwijzingen meegegeven door coach Daniëlle ter Haar. De coach gaf aan, dat het eigen spel gespeeld moest blijven. Tevens werd de aandacht nog even gevestigd op de matige afronding van de eerste helft.
Artikel delen:

Reageer