Ontruiming IKEA Zwolle laat publiek schrikken

Zwolle – Een ontruimingoefening heeft de klanten van IKEA Zwolle dinsdagmorgen rond 10.45 uur behoorlijk laten schrikken. De bezoekers kregen aanvankelijk geen uitleg over wat er aan de hand is.

schermafbeelding_2015-11-10_om_10.40.13.png
Foto via Twitter: @annamariapetra  

Klanten van IKEA Zwolle die dinsdagmorgen bij de hal naar binnen wilden werden bij de ingang tegengehouden. Dat leverde via Social Media direct speculaties op. De persvoorlichtster van IKEA Nederland kan het uitleggen; het was een spontane oefening in Zwolle. Dat gebeurt vaker en meestal onaangekondigd. De voorlichtster laat weten dat zij ervan uitgaat dat de politie en brandweer van Zwolle vooraf hierover geinformeerd zijn geweest. IKEA Zwolle is alweer open voor het publiek.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. "Spontane oefening" klinkt nogal simpel. "Ik verveel me, laten we nu direct een oefening houden".

  Vooral i.c.m. De voorlichtster laat weten dat zij ervan uitgaat dat de politie en brandweer van Zwolle vooraf hierover geïnformeerd zijn geweest

  Meestal is dat bij spontane acties niet het geval.

 2. Ik ben mij rot geschrokken. Slechte begeleiding en slechte informatievoorziening. Ik Kreeg Een 'Artverzakking, daar zal IKEA wel voor staan.

 3. en daarom zijn zulke oefening zo belangrijk… personeel weet niet dat er een oefening is en dan kan gekeken worden hoe ze reageren… Alles wat bij een oefening misgaat, zal dan hopelijk bij een echte calamiteit niet verkeerd gaan… ­čÖé

 4. Ik had 5 hotdogs besteld een betaald maar na de 4e gekregen te hebben moest ik ineens weg. Stond ik dan met mijn hotdogs buiten en nog 1 te weinig ook! Maarja er zijn ergere dingen.

 5. Herman, woonachtig in de groene strip, heeft er het nodige van meegekregen. dergelijke oefeningen zijn een must voor een concern van deze omvang. om de mensen stroom gereguleerd naar buiten te begeleiden is gepaste training nodig.
  herhaling is de kracht van slagen!

Reageer