Start campagne 'In Zwolle is Altijd Plaats'

Zwolle – De campagne 'In Zwolle is Altijd Plaats' vindt dit jaar plaats in periode rond de feestdagen van zaterdag 14 november tot en met donderdag 31 december. Tijdens de campagne kunnen bezoekers profiteren van een parkeeractie en extra services. Daarmee wil de gemeente Zwolle bezoekers, juist in deze drukke periode, een gastvrij welkom geven in de binnenstad.

Tijdens de campagne wordt de goede bereikbaarheid van het centrum benadrukt en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht gebracht. In het Zwolse centrum kunnen bezoekers altijd een plekje vinden om te parkeren of hun fiets te stallen. Er zijn drie bewaakte fietsenstallingen. Daarnaast worden er voldoende mobiele fietsrekken geplaatst wanneer de gemeente veel bezoekers in de binnenstad verwacht. Autoparkeerplaatsen zijn er ook ruim voldoende. Deze voorzieningen liggen allemaal in of rondom het centrum. Men is dus zo bij de winkels, horeca of culturele bestemmingen.

Bezoekers kunnen bovendien zelf bepalen hoeveel ze betalen. Zwolle kent drie tarieven voor parkeren. Afhankelijk van waar mensen parkeren, betalen ze per uur € 0,80, € 1,60 of € 2,60. De bewaakte fietsenstallingen zijn zelfs helemaal gratis. Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroege Vogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en -terreinen. Veel bezoekers van de binnenstad komen nu nog in de middag. Om hen te stimuleren in de ochtend al te komen, wordt deze parkeeractie gehouden. Hiermee wil de gemeente bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend lekker rustig parkeren en winkelen is.

Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor acht gemeentelijke parkeerlocaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burgemeester Van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein, Pas de Deux en Hanzelaan. Iedereen die de fiets stalt bij de gratis bewaakte fietsenstalling Meerminneplein, Rodetorenplein of Pletterstraat kan kosteloos een buggy, paraplu of een rollator lenen. Daarnaast kan men er ook gebruikmaken van een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel. Een fietspomp met doe-het-zelf bandenplakset is bij de stallingen tevens beschikbaar. De parkeerservice bij stallingen op het Rodetorenplein en Meerminneplein is sinds de afgelopen zomer bovendien aangevuld met een toilet voor mindervaliden. Op de website www.zwolle.nl/altijdplaats staat de actuele informatie over de campagne.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Beestje, jouw glas is meer dan half leeg, of je bent gezakt voor begrijpend lezen….
    als je op tijd uit je bed rolt (of met de fiets gaat) betaal je 3 keer niks…..

  2. Ach ja, de parkeertarieven in Zwolle zijn belachelijk laag als je het vergelijkt met de tarieven van de grote steden in de Randstad, daarnaast is de binnenstad ook prima per fiets of het OV bereikbaar. Dus ik zie het probleem van Beestje niet zo.

  3. Marcoz, met mijn begrijpend lezen is niets mis. De eerste 2 uur gratis parkeren de rest vd. Dag De volle mep betalen, en dan heel interessant gaan doen en het camp agne noemen. Ik vindt het bullshitt. Maar gelukkig kom ik al jaren niet meer in de stad. We hebben tegenwoordig webwinkels. Goedkoper, meer keuze, geen stress etc. etc.:D

  4. Jacqueline, woonachtig in de groene strip, heeft er het nodige van meegekregen. dergelijke oefeningen zijn een must voor een concern van deze omvang. om de mensen stroom gereguleerd naar buiten te begeleiden is gepaste training nodig.
    herhaling is de kracht van slagen!

  5. Provinciehuis kan je gratis parkeren wel een stukje lopen dat heb ik er wel voor over. ? koopavond op iedere donderdag van 18.00 tot en met 22.00 uur en 8.30 uur tot en met 18.00 uur koopzondag van 12.00 uur tot 17.00 uur:)

Reageer